Anonīmie rūķi

Anonīmie rūķi

04. Jan 2019, 18:30 Anettte_G Anettte_G

Laikā pirms Ziemassvētkiem droši vien liela daļa māmiņu no kāda sava tuvinieka/ sociālo tīklu draugu loka saņēma vēstulīti ar aicinājumu piedalīties akcijā "Svētki pie mums nāk". Ideja, ka jāizsūta 1 dāvaniņa svešam bērniņam, bet pats saņemsi atpakaļ daudz vairāk dāvaniņu. To skaits atkarīgs, cik aktīvi bijuši pašas draugi, nosūtot tavu adresi.

Nolēmu piedalīties, nesaskatot tur nekā ļauna. Saņēmu pretī gan pozitīvus komentārus ar vēlmi piedalīties, gan visai noraidošus un skeptiskus, jo tādējādi svešiem cilvēkiem sniedzu datus un adresi par savu bērnu. Nestrīdēšos, viedokļi dažādi. Bet , ko es par šādu akciju domāju!?

Nesaskatu neko sliktu un bīstamu, jo, maz ticams, ka manā draugu lokā ir kādi pedofili u.tml. Turklāt, ja arī būtu, ko tieši dod informācija ar bērna vārdu, vecumu un adresi? Principā jau katrā 2. dzīvoklī dzīvo kāds bērns. Cita lieta, ja šī informācija tiku ievietota Facebook profilā, kur ro var izlasīt jebkurš nevis konkrēti cilvēki no šīs "spēles ķēdes".

Iegādājos un nosūtīju dāvaniņu mūsu adresātam un gaidījām akcijas rezultātus. Varu teikt, ka noteikti darbojas. Izsūtījām 1, bet saņēmām 3 jaukas dāvaniņas, lego duplo auto, koka puzli un domino. Vakar redzēju vēl kādas māmiņas ierakstu par to, kādu prieku sagādājusi piedalīšanās šajā akcijā. Viņas meitiņa saņēma ap 10 dāvanām. Vēl kāda paziņa saņēma 5, pat no Anglijas.

Varbūt vēl kāda māmiņa piedalījās? Kādi rezultāti?

Esmu dzirdējusi arī par līdzīgu starptautisku akciju pieaugušajiem. Nākamgad droši vien piedalīšos!

 

Anettte_G Anettte_G 05. Jan 2019, 14:12

Info tika nosūtīta privāti facebook pirms Ziemassvētkiem. Man to atsūtīja paziņa. Jāgaida nākamais gads😀

Mamm.mamm Mamm.mamm 05. Jan 2019, 13:11

Nezināju par šādh akciju. Kur var iepazīties ar plašāku informāciju, noteikumiem, norises kārtību?