5 dzīves mācības, kuras mums var iemācīt bērni

5 dzīves mācības, kuras mums var iemācīt bērni

11. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērni ir mūsu lielākā dzīves mācība un, ja vien ļaujamies, mēs no viņiem varam iemācīties ļoti daudz. Uzdodot vecākiem jautājumu, ko viņiem iemācījuši bērni, pirmām kārtām noteikti saņemsim atbildi, ka tā ir pacietība. Taču tā ir tikai viena no lietām. Ja sekojam savu bērnu piemēram, tad varam padarīt savu dzīvi harmoniskāku un laimīgāku. Protams, ja vien vecākiem tam ir laiks un vēlme iedziļināties.

Bērni visus uztver kā draugus

Bērniem nav aizspriedumu un viņi nešķiro apkārtējos draugos un ienaidniekos. Mazi bērni nepievērš uzmanību tam, vai otram ir zīmola drēbes vai modernākais telefons, viņi ir gatavi draudzēties ar visiem, uztvertot apkārtējos par draugiem. Varbūt arī mums ir vērts pamācīties no bērniem un nešķirot apkārtējos? 

Bērni mīl no visas sirds

Bērni visu dara pārākajā pakāpē. Ja viņi mīl, tad mīl no visas sirds. Tāpēc viņi ir gatavi savus vecākus apskaut ik pēc piecām minūtēm, bučot mammu un omīti. Viņu mīlestība ir bez nosacījumiem, bez gaidām saņemt pretī sev kādu ieguvumu no mīlestības. Mācies to no saviem bērniem - nedomā, vai tas Tev būs izdevīgi, vienkārši ļaujies būt mīlēta un mīli apkārtējos!

Bērniem pieder laiks

Mēs, pieaugušie, vienmēr steidzamies, savukārt bērniem pieder viss pasaules laiks. Viņi atvēlēs minūti, lai izsmaržotu ziedus un priecātos par tauriņiem. Viņi vēlas visu izpētīt tuvāk, viņi vēlas visu pamēģināt. Steiga nav bērnu sabiedrotais, tā ienāk mūsu dzīvē vien ar gadiem.

Iemācies piebremzēt savu ikdienas skrējienu! Velti laiku tam, kas Tev sagādā prieku, paveries apkārt, novērtē to, kas Tev ir! 

Bērni ir aizrautīgi

Bērni ir zinātkāri un ieinteresēti pasaulē notiekošajos procesos. Viņi ir kā sūkļi, kas uzsūc informāciju, apbrīno skaistumu, brīnās par lietām, kas mums, pieaugušajiem, šķiet pašsaprotams. Bērni visu dara ar milzu entuziasmu un aizrautību. Kad Tu pēdējā mēneša laikā kaut ko darīji ar aizrautību? Grūti atcerēties? Varbūt laiks pamainīt savas dzīves prioritātes?

Ar bērna muti runā patiesība

Lai arī kāds būs bērna noskaņojums, viens ir skaidrs - bērnu emocijas un atbildes ir patiesas. Toties mēs, pieaugušie, visbiežāk slēpjamies aiz sienas, slāpējot savas emocijas, nerunājoties ar tuvākajiem par to, kas uz sirds. Un pēc tam mēs brīnāmies par to, kāpēc vīrs nav uzminējis mūsu vēlmes, emocijas un vajadzības. Mācīsimies no bērniem - būsim atklāti un neviltosim savas emocijas!