Vakcinācija – ko par to saka homeopātija?

Vakcinācija – ko par to saka homeopātija?

21. Apr 2010, 19:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uzzini, kāds viedoklis par vakcināciju ir homeopātijas pārstāvjiem un tradicionālās medicīnas piekritējiem! Ar savu viedokli dalījās homeopāts Edgars Mednis no Homeopātijas institūta un Bērnu slimnīcas Torņakalnā pediatre-infekcioniste prof. Dace Gardovska.

 

Vai homeopātija atbalsta vakcināciju? Skaidro homeopāts E. Mednis

 

Šis ir ļoti, ļoti svarīgs jautājums katras ģimenes un bērna dzīvē. Savs „jā” vai „nē” vakcinācijai jāpasaka pašiem vecākiem. Kādēļ homeopāti Latvijā vairāk ir pret vakcināciju var skaidrot šādi:

 

-         Homeopātija uzskata, ka ir specifiskā imunitāte un nespecifiskā. Ar vakcināciju attīsta specifisko, bet, ja organisms ir pietiekoši spēcīgs, tas var cīnīties ar visām saslimšanām.

-         Visām vakcīnām ir blakusparādības.

 

Vakcinācija ir vecāku atbildība un ar sekām abos gadījumos, gan vakcinējot, gan nē, jāuzņemas pašiem vecākiem. Ir jāpatur prātā, ka nav ļaunuma bez labuma, un otrādāk. Pastāv nopietnas saslimšanas, pret kurām ir vērts vakcinēties, bet ir arī tādas vakcīnas, kuru lietderību varētu apšaubīt.

 

 Kāds ir tradicionālās medicīnas uzskats par vakcināciju? Skaidro infekcioniste D. Gardovska

 

Mēs nevaram atstāt vakcinācijas jautājumu tikai vecāku ziņā, nepaskaidrojot ko nozīmē nevakcinēt. Vakcinēties vajadzētu, jo

-         par lokālām izmaiņām pēc vakcinācijas runājot, tās ir normālas parādības, bet smagās reakcijas ir ļoti retas, apmēram 1 uz miljonu.

-         Latvijā ir labs vakcinācijas līmenis. Šobrīd virs 95% bērnu ir vakcinēti, tie bērni, kuri dažādu iemeslu dēļ nav vakcinēti, ir pasargāti un nesaslimst vakcinēto bērnu dēļ.

-         ja vakcinācijas līmenis kritīs, tad būs situācija kā Rietumeiropas valstīs, kur kopienās, kur nenotiek bērnu vakcinācija, no tādām slimībām kā masalas, ar kurām Latvijā pēdējos gados nav reģistrēti saslimšanas gadījumi, ir mirstība.

-         saskaroties ar slimību, nespecifiskā imunitāte nepasargā no saslimšanas. Slimības gaita dažiem bērniem varbūt ir vieglāka – ne katrs, piemēram, ar difteriju nomirst.

 

Lielākā daļa citās valstīs, piemēram, Vācijā homeopāti ir par vakcināciju un rekomendē saviem vecākiem vakcinēties. Noteikti homeopāti piesardzīgāk izturas pret jaunām vakcīnām, bet nevar teikt, ka visā pasaulē homeopātiskās skolas ir pret vakcīnām.

 

Ārstiem ir jāuzņemas atbildība par to, ko viņi saka saviem pacientiem un mūsu viedoklim jābūt balstītam uz zināšanām un pierādījumiem. Ja ārsti saka, ka vakcinācija ir slikta, tad tas jāpierāda ar skaitļiem, cik ir bijušas sekas no vakcinācijas uz mūžu, cik bērni nomiruši utt. un kamēr tās tā nav, tad jāizsakās par vakcināciju kaitīgumu ļoti piesardzīgi.

 

Radio raidījumu par homeopātijas un tradicionālās medicīnas izmantošanu bērnu ārstēšanā klausies ŠEIT!

Muuna Muuna 20. Sep 2009, 19:35

taisnība ir kaut kur pa vidu..

rita123 rita123 19. Sep 2009, 15:40

AR vakcīnu tomēr ir drošāk😀

Muuna Muuna 20. Sep 2009, 19:35

taisnība ir kaut kur pa vidu..

20. Sep 2009, 00:02

paskaidrojiet man kādu drošību Jūs iegūstat no vakcīnas?

20. Sep 2009, 00:00

😃 šis ir labais! Man patīk, kad par potēšanu izsakās homeopāti, kad paši nav labāki ārstēšanās metožu izvēlē kā potēšana....
http://www.katedrale.lv/index.php?id=12243

Savus bērnu neārstēju ar homeopātiju un kad uzzināju, ko patiesībā nozīmē potēšana pēc galviņām, arī nepotēju.

rita123 rita123 19. Sep 2009, 15:40

AR vakcīnu tomēr ir drošāk😀