Turpmāk netiks izpausti glābējsilītē ievietoto bērnu vārdi

Turpmāk netiks izpausti glābējsilītē ievietoto bērnu vārdi

25. Nov 2010, 11:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai pilnībā ievērotu anonimitāti, Bērnu Klīniskās universitātes slimnīca, Rīgas Bāriņtiesa un projekta Baby Box – vieta bērna dzīvībai īstenotāji vienojušies turpmāk neatklāt glābējsilītē ievietoto bērnu vārdus.

 

Meitenītei, kura 21.februārī tika atrasta glābējsilītē ir reģistrēts oficiāls vārds un šobrīd Labklājības ministrija un bāriņtiesa kārto formalitātes, lai jau tuvākajās dienās meitenīte nonāktu iespējamajā audžuģimenē.

 

Glābējsilītē ievietoto bērnu atradeņa statuss* ļauj uzreiz uzsākt adopcijas procesu. Latvijas Labklājības ministrijas darbinieki rindas kārtībā sazinās ar ģimeni, kura gaida uz zīdaiņa adopciju. Ja ģimene piekrīt, tad bērniņš nonāk pie jaunajiem vecākiem 10 dienu laikā pēc viņa ievietošanas Baby Box.

 

Sākotnēji bērns nonāk ģimenē pirmsadopcijas aprūpē. Pirmsadopcijas periods turpinās līdz sešiem mēnešiem. To laikā bāriņtiesas darbinieki rūpīgi seko līdzi mazuļa un ģimenes attiecībām, lai pēc pirmsadopcijas termiņa varētu lemt par bērna adopciju, to noslēdzot tiesiskā ceļā. Bērnu reģistrētos vārdus audžuvecākiem, pēc adopcijas procesa noslēgšanas, ir tiesības mainīt.

 

Plašāka informācija par Baby Box – vieta bērna dzīvībai mājas lapā: www.babybox.lv .

 

* Par katru gadījumu uzreiz tiek informēta bāriņtiesa un policija. Policija operatīvi noskaidro, vai glābējsilītē ievietotais bērns nav meklēšanā. Ja bērns nav pasludināts kā pazudis un nav zināmi bērna vecāki, viņam tiek piešķirts atradeņa statuss.