Nav ieteicams uzglabāt krūts pienu

Nav ieteicams uzglabāt krūts pienu

04. Oct 2009, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Spāņu zinātnieki nonākuši pie secinājuma, ka krūts piens ir jāizlieto uzreiz pēc atslaukšanas, jo piena ķīmiskais sastāvs, fizioloģiskā ietekme uz bērnu mainās atkarībā no diennakts laika, ziņo PhysOrg.

 

Pētnieki no Ekstremadursko universitātes veica mātes piena analīzes 30 sievietēm vairāk kā 24 stundu periodā. Mātes pienā ir trīs nukleotīdi – adenozīns, guanozīns un uridīons, kas uz nervu sistēmu iedarbojas uzbudinoši vai nomierinoši.

 

Izrādījās, ka visvairāk „nomierinošo” nukleotīdu, kas atrodas pienā, tiek uzņemti vakarā (laikā no 20.00 līdz 8.00). Kā paskaidroja pētījuma vadītāja Kristīna Sančesa, „dienas” piens satur sastāvdaļas, kas padara bērnu aktīvāku, bet „nakts” piens palīdz mazulim iemigt.


Pamatojoties uz šiem datiem, zinātnieki māmiņām iesaka barot bērnu ar atslaukto pienu tajā pašā dienas laikā, kad tas tika atslaukts.

Iepriekš tika pierādīts, ka barošana ar krūti veicina nākotnes karjeras iespējas bērniem un attīsta bērnu smadzenes, savukārt māmiņas aizsargā no sirds slimībām un multiplās sklerozes. Pašreizējie dati par piena ietekmi uz intelektu un risku saslimt ar astmu vai alerģiju ir pretrunīgi.

 

Medportal.ru

05. Oct 2009, 00:03

Kāpēc jāievieto šādi raksti, kas pauž mulsinošu, pretrunīgu info? Katra rindkopa itkā no citas operas un beigās nekas sakarīgs tā arī nav pateikts.
Varbūt portāla autori, pirms jaukt galvu jaunajām mātēm, varētu vispirms kārtīgāk papētīt, nevis publicēt kaut kur netā pavirši sasēņotu informāciju?

Muuna Muuna 04. Oct 2009, 13:57

Piekrītu meitenēm - pēta tik pētīšanas pēc un beigās nekas sakarīgs arī nav pateikts. Katrā ziņā uzglabātais mātes piens nav ne kaitīgs, ne nederīgs. Un patiesībā, jebkas, kas ir tikko svaigs ir labāks par to, kas pastāvējis 😃, bet tāpēc jau nav nekļūst nederīgs... Tiešām tikai galvu jauc 😀

04. Oct 2009, 12:12

man pirmajās nedēļās arī bij ļoti daudz piena,un meitiņa nespēja apēst,tāpēc visu atlikuso pieniņu saldēju,un kad piens palika mazāk,ņēmu ārā no saldētavas ,sasildīju un devu meitiņai😀un neko sliktu,šājā nesaskatu,jo ir ļoti plaša informācija,ka pienu var saldēt.