Māmiņas internetā

Māmiņas internetā

23. Feb 2010, 11:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Internets piedāvā mūsdienās iespēju bez maz vai dzīvot otru dzīvi – iepazīties, dalīties pieredzē, atrast informāciju un kašķēties. To, vai jaunajai māmiņai arī ir vieta virtuālajā tīmeklī izklāsta Māmiņu Kluba radio tā producente Sandija Salaka un Māmiņu kluba mārketinga projektu vadītāja Inga Oliņa.

 

Māmiņas internetā ir interesants fenomens. Tas, ka viņas tur ir, ir fakts! Arī Māmiņu Klubā griežas firmas ar piedāvājumiem tieši māmiņām, tātad – ir pieprasījums.

 

Māmiņas internetā ir īpaša māmiņu grupa, kura tur čato, meklē informāciju un meklē domubiedrus.

 

Negatīvais, ar ko sastopas arī speciālisti, ar kuriem Māmiņu Klubs sadarbojas, ir tas, ka internetā var atrast ne tikai korektu informāciju, bet arī daudz uz stereotipiem un personīgo viedokli balstītu informāciju, kas brīžam ir pretrunā ar ārstu uzskatiem.

 

Lai kā arī nebūtu ar to negatīvo informāciju, bet internetā vecākiem ir iespēja atrast sev līdzīgos un dalīties grupiņās pēc interesēm: grūtniecības mēneša, bērna vecuma un tā tālāk.

 

Kādēļ māmiņas uzturas internetā?

 

Mammām ir vajadzīga sabiedrība. Tad, kad māmiņa ir viena pati mājās ar bērnu, atbrīvojas laiks, ir vientulība, gribas jaunas draudzenes, gribas paprasīt padomu.

 

Internetā to visu var atrast.

 

Nedaudz jāmet akmens arī ārstu dārziņā, jo ne vienmēr izdodas sazvanīt ārstu un gūt padomu.

 

Protams, svarīgi ir arī forumi, kas rada komunikāciju, sajūtu, ka māmiņa nav viena. Nemaz nav jāiziet ārā pa durvīm, lai gūtu jaunus draugus un sarunu partnerus.

 

Māmiņām internets dod arī iespēju samainīties ar bērnu drēbēm un mantiņām, sarunāt iziet pastaigās, norunāt tējas vakarus un bērnu tusiņus. Internets ir arī vide, kas var pārvērsties par reālu atbalsta vietu vecākiem.

 

Vai internets nozog laiku bērnam?

 

Mammai gribas laiku sev -  tas, kā viņa to sadala ir atkarīgs no viņas. Citas ieiet vannā, citas sēž pie datora. Protams, bērns no tā ciest nedrīkst!

 

Māmiņu kašķi internetā

 

Runājot tieši par Māmiņu Kluba biedrēm, iecietīgāku publiku internetā grūti atrast. Tas saistīts ar to, ka Māmiņu Klubā neiestājas kā anonīma publika. Tajā vietā, kur esi spiests būt tāds kāds esi, identificējama persona, arī attieksme ir iecietīga.  Aizvainojums internetā, ko māmiņas saņem internetā par saviem viedokļiem, ir tikpat sāpīga pļauka, kā saņemtu reālā dzīvē un tad sākas kašķi, kas, protams, nav labi.

 

Īpaši slikti ir tad, ja māmiņas iesāk risināt citu sieviešu problēmas, nevis savas.

 

No tā ir jācenšas distancēties un internets tiešām jāizmanto tikai noderīgiem mērķiem.

 

Vairāk par māmiņām internetā klausies ŠEIT!

07. Aug 2009, 15:40

šeit var izlasīt daudz ko intresantu,un vajadzīgu😀paldies,Jums😀

08. Aug 2009, 07:47

visdzīvākā un vispersoniskākā lapa netā. tā tik turēt ;-)

07. Aug 2009, 15:40

šeit var izlasīt daudz ko intresantu,un vajadzīgu😀paldies,Jums😀