Kurš labāks- dārgākais vai lētākais maisījums?

Kurš labāks- dārgākais vai lētākais maisījums?

22. Oct 2010, 12:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai ir vērts tērēt vairāk naudas dārgākam maisījumam, ja mazulis ēd arī lētāku? Konsultē pediatre Ieva Tauriņa.

 

Māmiņa jautā:

 

Kāda starpība dod dārgāku vai lētāku piena maisījumu? Piemēram, Pilti vai Milumil – cenas taču ir dažādas! Kā izvēlēties īsto, ja bērnam nav alerģijas, bet uzturvērtība tiem ir ļoti līdzīga un sastāvs arī, bet neko sojas saturošu dot negribas?

1

Atbild pediatre Ieva Tauriņa:

 

Kā ikvienā nozarē, arī piena maisījumu tirgū pastāv noteikti brendi, kuriem ir iekarota noteikta tirgus niša. Nedomāju, ka lētāka maisījuma kvalitāte būtu kaut kādā veidā sliktāka, ja bērns to ēd un nerada nekādas problēmas no alerģijas puses vai ar pieņemšanos svarā. Šādos gadījumos tiešām kopā ar ārstu var izvēlēties lētāku maisījumu.

 

Māmiņām noteikti vajadzētu pieturēties pie tās maisījuma markas, kuru viņa ir sākusi dot savam mazulim un noteikti nevajadzētu eksperimentēt bez ārsta ziņas.

 

Ja naudiņas paliek mazāk un vairs nav iespējas iegādāties maisījumu, kas iepriekš tika iegādāts, ir iespējams  ātrāk sākt piebarošanu. Tie var būt gan augļu, gan sakņu biezeņi.

01. Feb 2010, 00:04

Mums tieši no Similac mazajai uzlabojās vēderiņš un vairs nebija aizcietējumi - esmu ļoti apmierināta....😀😀😀

30. Jan 2010, 17:05

Paradoksāli,bet mums tieši Huggies un Similac pagaidām ir tās lietās no kurām NAV alerģijas!?Viss iepriekš mēģinātais beidzās ar pumpām(gan maisījumi ,gan pamperi)...laikam beidzot esam atraduši to ko meklējām un to kas mums der.Prieks!