Kāpēc uzturam pirmajos dzīves gados ir tik svarīga nozīme?

Kāpēc uzturam pirmajos dzīves gados ir tik svarīga nozīme?

06. Mar 2012, 11:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
  • Garīgās un fiziskās spējas līdz 3 gadu vecumam attīstās ļoti strauji, tāpēc šajā svarīgajā laika periodā bērnam ir jāsaņem piemērots olbaltumu, kaloriju, dzelzs, vitamīnu un minerālvielu daudzums.
  • 1. dzīves gada beigās mazulim jāsaņem 500 ml piena dienā. Govs pienu ārsti neiesaka līdz 3 gadu vecumam. Šajā vecumā vispiemērotākais būs Similac Gain Advance, kas nodrošinās mazuli ar nepieciešamo kalciju, vitamīniem un minerālvielām.

 

 

Piena dzēriens Similac GAIN Advance ir ideāli piemērots bērniem no 1 gada vecuma

 

Kāds piens bērnam ir vispiemērotākais pēc 1 gada vecuma? Vairāku gadu desmitu garumā pētnieki ir veltījuši lielu uzmanību jautājumam, kā optimālāk bērnam sanemt nepieciešamās uzturvielas, vitamīnus un mikroelementus, lai nerastos pārmērīga kādas uzturvielas uzņemšana vai pretēji – deficīts. Šī iemesla dēļ ir radīts īpašs produkts – piena dzēriens bērniem no 1 līdz 3 gadu vecumam Similac GAIN Advance. Salīdzinot ar govs pienu Similac GAIN Advance piena dzēriens satur samazinātu olbaltumvielu daudzumu, papildinātu ar vitamīniem, mikroelementiem - dzelzi, nepiesātinātajām taukskābēm Omega 3 un Omega 6, probiotikām (t.i. mikroorganismiem, kuri nodrošina normālo mikrofloru bērna tievajās zarnās), prebitokam un nukleotīdiem, kam ir liela nozīme imūnsistemas attīstībai.

 

 

Kam pievērst uzmanību, izvēloties piena maisījumu zīdaiņiem un bērniem:

 

-          Zināms un drošs ražotājs. Medicīnas kompānija Abbott ražo ne tikai medikamentus, bet arī zinātniski izstrādātus un izpētītus mākslīgos maisījumus zīdaiņiem. Similac maisījumi, kas atbilst visaugstākajām kvalitātes prasībām, tiek ražoti Eiropā (Īrijā un Spānijā) saskaņā ar Eiropas Savienības prasībām.

-          Zīdaiņa un bērna vecums. Mākslīgos piena maisījumus iedala divās grupās: no dzimšanas un no 6 mēnešu vecuma. Piens bērniem ir no 1 gada vecuma.

-          Cena un maisījuma daudzums. Produkta cena ir arī kvalitātes rādītājs. Pievērsiet uzmanību arī iepakojuma svaram un cenai uz kilogramu.

-          Sastāvdaļas, kas ir norādītas uz produkta iepakojuma. Piena dzēriens no 1 gada vecuma Similac Gain Advance, piemēram, satur Omega-3 un Omega-6, kas svarīgas smadzeņu un nervu sistēmas attīstībai, kā arī nukleotīdus, kas svarīgi imunitātei.