Kā var zināt, ka ir jāmaina piena maisījums?

Kā var zināt, ka ir jāmaina piena maisījums?

25. Jun 2011, 11:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Reizēm kādu iemeslu pēc nākas mainīt piena maisījumus. Bet pēc kā pateikt, ka mazulim šis piena maisījums neder? Konsultē pediatre Gerda Lielause.

 


Piena maisījumu jāmaina, ja mazulim ir regulāra, masīva atgrūšana, ir alerģiski (piem., nātrenes tipa) izsitumi uz ķermeņa un ir skaidrs, ka bērns nav piebarots ar citiem, jauniem produktiem. Ja bērniņam maisījums neder, tad ir iespējami arī vēdera izejas traucējumi- pūšanās, aizcietējumi vai ūdeņaini. Katrs gadījums jāskata, jāizrunā individuāli, to nevar, bērnu neredzot, viennozīmīgi apstiprināt. Iemesli atgrūšanai, izsitumiem un vēdera darbības traucējumi var būt dažādi.

 

Vai Tu savam mazulim esi mainījusi maisījumu? Kas tam bija par iemeslu?

 

Uzdod savu jautājumu Māmiņu Kluba speciālistiem šeit!

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 26. Aug 2010, 12:14

Friso Vom 1
Vai semper

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 25. Aug 2010, 21:06

Aptamil un milumil nav viens un tas pats gan.Ir tikai viens ražotājs 😉

taschinka taschinka 25. Aug 2010, 20:41

Tad jau tie arsti nezin ko iesaka,ja Aptamil un milumil ir viens un tas pats.mums teica,ka milumil ir biezaks,un aptamil treknaks.varbut mums bija cita vaina,ka atvema,kas to lai zin,galvenais ka viss ir sen nokartojies.

25. Aug 2010, 19:54

Mēs arī lietojām Aptamil,bet no aptamila vēderiņš sāpēja un papurkšķināt bija grūti,tad nu tagad izmēģinam Nestle,kas liekas piemērotāks,jo vieglak ir ar gāzītēm un vēdera izeja labāka un nav vairs tik zaļgana.

taschinka taschinka 25. Aug 2010, 17:25

Mes mainijam no Aptamil uz Milumil,jo biezi un daudz atgruda.No 2 menesu vecuma lidz 2 gadiem eda Milumil,bet tad pargajam uz Tutteli,jo tas ir letaks un nav slikts,gan garso,gan nav nekadu problemu.