Bērnu veselība, gatavojoties skolai

Bērnu veselība, gatavojoties skolai

23. Mar 2010, 15:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau šajā nedēļas nogalē varējām izbaudīt drīzā rudens tuvumu – vienu dienu karsts, otru dienu jau apmācies un auksts. Šādi laika apstākļi un ne tikai tie atstāj vislielāko ietekmi gan uz pašiem mazākajiem, gan uz nedaudz lielākiem bērniem. Centra Homeopātiskās klīnikas vadītāja Dr. Inguna Vecvagare stāsta par iemesliem, kādēļ bērni rudeņos pastiprināti slimo.

 

Laika apstākļi mainās

 

„Augusts ir tāds ļoti intensīvs mēnesis. Beidzas vasara, tūlīt, tūlīt sākas rudens un ļoti krasi mainās laika apstākļi: strauji paaugstinās gaisa mitrums un notiek straujas dienas un nakts temperatūras svārstības, kas noteikti ietekmē bērnu veselību,” stāsta Dr. Inguna Vecvagare. Tā būtu pirmā lieta, kas vecākiem jāņem vērā.

 

Notiek parazītu aktivizēšanās

 

Otrs faktors, kas arī būtiski var ietekmēt bērnu saslimšanu, ir parazītu invāzija.

 

Kā stāsta I. Vecvagare, ja parazīti visu laiku ir bijuši mazaktīvi, tad augustā notiek to aktivitāte. Izrādās, ka parazītu invāzija var izpausties ļoti dažādi. „Nav tādas  saslimšanas, kuras gadījumā varētu  apgalvot, ka tā NAV parazītu invāzija. Var runāt gan par iesnām, gan klepu, gan kakla sāpēm un kuņģa problēmām  - par visu  pēc kārtas.”, apstiprina I. Vecvagare.

 

Sociālās aktivitātes

 

Protams, arī atgriešanās skolā vai bērnudārzā atkal palielina bērnu risku saslimt. Īpaši jūtīgi ir tie bērni, kuri bērnudārza vai skolas gaitas uzsāk pirmo reizi. Tā kā bērni un vecāki atkal atrodas nevis nosacīti izolētā vidē, bet gan starp cilvēkiem,  iedarbojas nākošais riska moments - socializācija nes sev līdzi pastiprinātu inficēšanās risku. „To bērnu, kuri ir bijuši „sterilos” laukos, bez pastiprinātas iespējas satikties ar svešiem cilvēkiem, imunitāte snauž un tai nav ko darīt.”, skaidro I. Vecvagare.

 

Vasarā bērna imunitātei pārsvarā netiek radīti apstākļi, lai tā noderētu, bet rudenī pēkšņi apkārt atkal ir daudz cilvēku un tas  ir par iemeslu, ka bērni slimo.

 

Stress dara savu

 

Ceturtais iemesls, kas veicina bērnu saslimšanu ir stress. Paaugstināts stresa līmenis ir pilnīgi visiem un no visa. Īpaši augsts tas ir tiem bērniem, kuri uz skolu vai uz dārziņu iet pirmo reizi. Tomēr nevar noliegt, ka arī tiem bērniem, kuri uz mācību iestādēm dodas pēc ilgāka laika, arī izjūt pastiprinātu stresu.

 

„Saliekot visas šīs lietas kopā, rezultāts ir saslimšana. Mēs, cilvēki, tā mākam visvieglāk tikt galā ar dažādiem blakus faktoriem gan tīri fiziskā, gan emocionālā līmenī.”, skaidro I. Vecvagare.

 

Revakcinācija var novājināt

 

Piektais  ārējais iemesls, kas rudenī liek pavājināties skolēnu veselībai ir vakcinācija. Pirms skolas gaitu uzsākšanas pirmklasnieki tiek revakcinēti pret vairākām saslimšanām, bet vakcinācija prasa lielu spēku.

 

„Tas ir vēl kāds mākslīgs iemesls, kāpēc varētu attīstīties saslimšanas”,  uzsver homeopāte Vecvagare.

 

Homeopātija var palīdzēt

 

Homeopātija kā medicīna var būt ļoti noderīga šajā situācijā, jo ne vienmēr vecākiem pirmkārt jāķeras pie radikāliem līdzekļiem, tādiem, kā antibiotikas. Tomēr Dr. Vecvagare uzreiz piebilst, ka negribētos uzskatīt, ka homeopātiskā ārstēšana nav radikāla.

 

„Ja runā par rezultātiem, tad homeopātijai var būt absolūti radikāls rezultāts. Homeopātija ir noderīga metode kaut vai tādēļ, ka tā ir individuāla. Apskatot konkrēto saslimšanas ainu un iepazīstot konkrēto slimnieku, mēs varam atrast vienu, homeopātiski vispiemērotāko līdzekli tieši konkrētajam pacientam”, izklāsta Inguna Vecvagare.

{smallpic:1}

31. Aug 2009, 15:28

jābūt gatavībā pret vīrusies..būs jāsapērk zālītes,un ceru ka palīdzēs,mūsu svaigās odziņas kuras sasaldējām ziemai😀

rita123 rita123 31. Aug 2009, 13:01

Ļoti noderīgs rakstiņš!

31. Aug 2009, 15:28

jābūt gatavībā pret vīrusies..būs jāsapērk zālītes,un ceru ka palīdzēs,mūsu svaigās odziņas kuras sasaldējām ziemai😀

rita123 rita123 31. Aug 2009, 13:01

Ļoti noderīgs rakstiņš!