10 mūzikas pasākumi 8.-9. decembrī

10 mūzikas pasākumi 8.-9. decembrī

07. Dec 2018, 15:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kamēr Ziemassvētku laiks vēl ir pāris nedēļu attālumā, Latvijas tirdziņi un teātru skatuves jau ir īstās svētku noskaņās. Šajā nedēļas nogalē gaidāmi gan klasiski ziemassvētku stāsti un operas uzvedumi, gan dažādas jautras darbnīcas. Lai palīdzētu izvēlēties sev un saviem bērniem atbilstošāko piedzīvojumu, Kurp.es komanda ir izveidojusi 10 spilgtāko bērnu pasākumu izlasi 8.-9. decembrim.

Grinčs

7.-9. decembrī | 11:00 | Kino Citadele

Klasiskais Ziemassvētku stāsts “Grinčs”, ko nesmādē ne bērni, ne pieaugušie, ieguvis jaunu veidolu. Jaunā animācijas filma tiks izrādīta arī Kino Citadele sākot ar 7. decembri. Kino aicina visu ģimeni ar pašiem mazākajiem priekšgalā pievienoties jautrajiem bērnu rītiem Ziemassvētku noskaņās. garlaicīgi nebūs nevienam.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/grincs

 

Darbnīcas bērniem "Programmēšanas stunda"

8. decembrī | 10:00 | Teikumā

Darbnīcas laikā skolēniem būs iespēja pieredzēt īstu “Programmēšanas stundu” un izveidot dažādas interaktīvas deju kustības un specefektus mūsdienu populārākajam dziesmām, kā arī iepazīt Latvijas spilgtākās personības, skaistākās dabas ainavas un kultūras mantojumu. Un tas viss reizē apgūstot programmēšanas pamatus. Darbnīcas paredzētas bērniem no 9 - 14 gadu vecumam, kā arī viņu vecākiem.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/darbnicas-berniem-programmesanas-stunda

 

Ziemassvētku fotosalons. Darbnīca bērniem.

8. decembrī | 12:00 | Photo Space Riga

Gaidot gada skaistākos svētkus, Photo Space Riga aicina sākumskolas vecuma bērnus uz radošo darbnīcu – Ziemassvētku fotosalons. Tajā bērni krāsos, griezīs, līmēs, gatavos maskas un pārtaps mītiskos tēlos. Varēs fotografēties Ziemassvētku noskaņās iekārtotā fotosalonā, kā arī fotografēt vienam otru ar jautrajām Fujifilm instax moment fotokamerām. Darbnīcu vadīs māksliniece Elīna Mekša.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/ziemassvetku-fotosalons-darbnica-berniem

 

Ziemassvētku apsveikuma kartīšu darbnīca

8. decembrī | 12:00 | Eiropas Savienības mājā

Ģimenes ar bērniem, kā arī ikviens interesents tiek aicināts apmeklēt sociālā uzņēmuma Palidzesim.lv Ziemassvētku kartīšu izgatavošanas darbnīcu. Darbnīcā izgatavotās Ziemassvētku apsveikuma kartītes varēs paturēt sev vai nodot nodibinājumam Palidzesim.lv, kas tās pārdos labdarības tirdziņos. Ar iegūtajiem līdzekļiem organizācija īstenos dažādus sociālos mērķus.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/ziemassvetku-apsveikuma-kartisu-darbnica

 

Ģimenes sestdiena Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

8. decembrī | 13:00 | Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

8. decembrī plkst. 13:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs piedāvā izglītojošu sestdienu visai ģimenei ar maziem un lieliem bērniem. Bērnu un vecāku priekam savus jaunākos darbus lasīs literāti: Evija Gulbe, Agnese Vanaga, Osvalds Zebris, Maris Rungulis, Dāvis Vikmanis, Aivars Kļavis.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/gimenes-sestdiena-latvijas-nacionalaja-biblioteka

 

Svētdiena ar purva kurpēm lieliem un maziem

9. decembrī | 11:00 | Niedrāju-Plikas purvā

Aktīvāku atpūtu ziemīgajā dabā piedāvā purvubrideji.lv. 9.decembrī lieli un mazi purva bridēji aicināti doties pastaigā ar purva kurpēm Niedrāju-Pilkas purvā. Maršruts piemērots visām vecuma grupām, būs gan skaisti ezeriņi, gan spraigas vietiņas, kurām droši tiksim pāri ar purva kurpēm. Pārgājiena sākums plkst. 11:00, ilgums aptuveni 3 stundas.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/svetdiena-ar-purva-kurpem-lieliem-un-maziem

 

Pasaku rīts "Mazais ganiņš un viņa brīnišķīgais ceļojums"

9. decembrī | 12:00 | Rīgas Jūgendstila centrā

Decembra pasaku rīts muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” ritēs Ziemassvētku noskaņā. Aktieris Zigurds Neimanis aicina bērnus aizraujošā ceļojumā kopā ar Alberta Kronenberga mazo ganiņu. Aktieris iepazīstinās skatītājus ar mazā cūku gana neparastajiem piedzīvojumiem, sastopoties ar raganu, velnu, rūķiem un citām radībām. Sirsnīgi un asprātīgi autors izstaigā mazā ganiņa piedzīvojumu takas un noslēdz ceļojumu Ziemassvētkos.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/pasaku-rits-mazais-ganins-un-vina-briniskigais-celojums

 

Imants Ramiņš. Bērnu opera LAKSTĪGALA.

9. decembrī | 16:00 | Lielajā ģildē

Kanādā dzīvojošā latviešu komponista Imanta Ramiņa 75. jubilejas gadā pirmuzvedumu Latvijā piedzīvo bērnu opera “Lakstīgala”, kuras liberta pamatā ir pasaulslavenā dāņu rakstnieka Hansa Kristiana Andersena tāda paša nosaukuma pasaka. Operas libreta atdzejojums latviešu valodā ļāvis īstenot komponista ieceri par uzvedumu Latvijā, Lielajā ģildē. Operas unikalitāte un īpašā vērtība ir galvenās lomas (Lakstīgalas) izpildītāji - četrbalsīgs bērnu koris un divas balerīnas.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/imants-ramins-bernu-opera-lakstigala-pirmuzvedums-latvija

 

Izrāde "Sidraba egle"

9. decembrī | 16:00 | Kultūras pilī „Ziemeļblāzma“

9. decembrī plkst. 16.00 kultūras pils "Ziemeļblāzma" Lielajā zālē būs skatāma Latvijas leļļu teātra izrāde bērniem "Sidraba egle". Mirdzas Timmas sirsnīgajā pasakā risinās svarīgi notikumi mežā pirms Ziemassvētkiem. „Meža laumiņas no visām eglēm izvēlas vienu - pašu skaistāko - un izgreznotāko Sidraba egli. Un izrādās, ka šo godu var izpelnīties arī eglīte, kas nav ne pati slaidākā, ne kuplākā...“

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/izrade-sidraba-egle

 

Ģimenes pasaka - Sudraba slidas

9. decembrī | 17:00 | Latvijas Nacionālajā teātrī

Viens no pazīstamākajiem Ziemassvētku stāstiem „Sudraba slidas“, kas aizved uz 19. gadsimta Holandi – tās aizsalušajiem kanāliem, pa kuriem bērni skrien ar slidām, vējdzirnavām, kas griežas ziemas vējos, un mājām, kurās mīt mazie holandiešu bērni, paēduši, silti apģērbti un laimīgi. Latvijas Nacionālais teātris piedāvā stāstu par mazo Grēteli, viņas krietno brāli Hansu un viņu abu ģimeni.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/gimenes-pasaka-sudraba-slidas-20

Visus bērnu pasākumus meklē šeit->>>