LABDARĪBAS AKCIJA: Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem

LABDARĪBAS AKCIJA: Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem

27. Mar 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavisam nesen Latvijā startēja Labdarības akcija "Dalies un Samīļo", tā radās, pateicoties vecāku apvienības "Māmiņu Klubs" un tirndzniecības kompleksa "Spice" sadarbībai.  Tā kā viss tikai sākas, pašlaik ir daudz jautājumu.

Cenšamies atbildēt pašlaik uz biežāk uzdotajiem jautājumiem, bet jūs - droši, pievienojiet komentāru joslā jaunus!

Kāds ir šīs labdarības akcijas mērķis?

Akcijas mērķis ir atbalstīt maznodrošinātās topošās māmiņas, kas uz dzemdību nodaļām visā Latvijā ierodas bez pūriņa jaundzimušajam.

Kā es varu palīdzēt?

Visas akcijas garumā ikviens, kas to vēlas un var, ir aicināts nest jaundzimušā pirmās nepieciešamības preces uz tirdzniecības centru Spice Home, kur pirmajā stāvā pie eskalatora tās var atstāt speciālā kastē.

20170217092003-78944.jpg

Par kādām pirmās nepieciešamības precēm ir runa?

Arī tu vari palīdzēt izveidot kāda jaundzimušā pūriņu, sagādājot pašu nepieciešamāko:

  • pirmais apģērbs jaundzimušajam (0-3 mēn.)
  • autiņbiksītes (1.un 2.izmērs) neatvērtā iepakojumā
  • siltās zeķītes
  • kokvilnas cepurītes, cimdiņi
  • dvielīši
  • higiēnas lietas jaundzimušajam (ķemmītes, šķērītes, bērnu kosmētika)
  • krūts ēdināšanas piederumi māmiņai
  • pirmā rotaļlieta

Kasti jaundzimušā pūriņam tirdzniecības centrā Spice Home varēsi atrast līdz 28.maijam.

Vai tām jābūt pilnīgi jaunām lietām, vai var nest arī kaut ko, kas mājās pašu bērniem palicis par mazu?

Tās var būt gan jaunas lietas, gan arī lietas no jūsu bērnu garderobes. Galvenais, lai tās būtu patiešām labā stāvoklī.

Vai man jāsakrāj viss nepieciešamais vienā kastē, vai varu nest kaut ko pa vienai lietai?

Ko un kādā skaitā atnest, tas ir katra paša lēmums. Var nes tikai vienu rotaļlietu vai vienu bodiju, var nest arī autiņbiksīšu iepakojumu.. Viss atkarīgs no katra vēlmes un iespējām. 

Vai var atnest arī to, kas nav šajā sarakstā?

Protams. Tā var būt pat atklātnīte ar laba vēlējumiem, kas kādā noteiktā dzīves brīdī sasildīs ar savu dvēseles siltumu.

Akcijā piedalīties var tikai fiziskas personas vai arī uzņēmumi?

Piedalīties var visi, bez izņēmuma. Mēs ceram, ka tās būs gan ģimenes, gan uzņēmumi. Tāpēc, ja strādājat kādā lielākā uzņēmumā, dalieties ar informāciju par šo akciju, iespējams, jūsu kolēģi vai darba devēji arī atbalstīs mūsu ieceri, un visiem kopā izdosies darīt daudz labu darbu.

Ja man ir grūti tikt līdz Spicei, vai varu lietas atstāt Māmiņu Kluba redakcijā?

Māmiņu Klubā nav telpu, kurā mēs varētu glabāt visas atnestās lietiņas, tāpēc būsim pateicīgi, ja varēsiet vienoties ar citiem vecākiem, kas brauc Spices virzienā, un var jums izlīdzēt. Palīdzēt nogādāt līdz Spicei lietas var jebkurš no jūsu paziņām, kam kādreiz ir pa ceļam šis tirdzniecības centrs. 13.maijā, par godu Māmiņdienai, t/c Spice norisināsies arī svētki, kas būs ne tikai Māmiņdiena, bet arī svētki par godu šai akcijai. Tāpēc, ja nevarat tikt drīzumā līdz Spicei, gaidām ciemos 13.maijā!

Cik ilgi šī akcija būs spēkā?

Mazuļa pūriņa lietu kasti atradīsiet t/c Spice Home līdz 28.maijam.

Kāds ir t/c Spice Home darba laiks?

Pirmdiena - Sestdiena

10:00 - 1:00

Svētdiena

10:00 - 20:00

Kā tikt līdz t/c Spice Home?

Tirdzniecības centru atradīsiet Rīgā, Jaunmoku ielā 13

20170222213802-65335.jpg

Kur tiks glabātas lietas, ko cilvēki atvedīs akcijas ietvaros?

Tirdzniecības centra Spice Home darbinieki sekos līdzi kastes saturam, un tiklīdz kaste būs pilna, saturs tiks nogādāts noliktavā, kur tam ir atvēlēta speciāla vieta. 

Kā visas saziedotās lietas tiks nogādātas līdz dzemdību nodaļām visā Latvijā?

To apņemas darīt Māmiņu Klubs. Ar māmiņu atbalstu mēs lietas sašķirosim, un ar mūsu partneru atbalstu tās tiks izmazgātas, izgludinātas un iepakotas speciālās akcijas kastēs. Tālāk visas kastes nogādāsim dzemdību nodaļās visā Latvijā, par to noteikti ziņosim arī mūsu portālā un parādīsim arī kādu videosižetu.

Kur visas saziedotās lietas glabās dzemdību nodaļas?

Pirms akcijas uzsākšanas, sazinājāmies ar dzemdību iestādēm un uzzinājām, ka ir telpas, kurās ir iespējams šādas kastes uzglabāt. Tāpat dzemdību iestādes apstiprināja šādas problēmas aktualitāti, un izteica atzinību par šādas iniciatīvas rašanos.

Mēs zinām, ka Māmiņu Kluba ģimenes ir ļoti atsaucīgas, tāpēc jau iepriekš gribam teikt jums milzīgu paldies. Zinām, ka jūs atbalstīsiet. Paldies!

LIELS LŪGUMS!

JA PLĀNO DOTIES UZ SPICI, lūdzu, uzraksti par to arī šeit, komentāros zem šī raksta. Iespējams, kāds gribēs pievienoties vai nodot tev kādas lietiņas, ko pats nevar nogādāt līdz kastei.

Un, lūdzu, paziņo arī par to, ka esi tur bijusi: publicē foto sociālajā tīklā Facebook ar haštagu #daliesunsamilo, iesūti kādu reportāžu MK portālā!

Mums tas ir ļoti svarīgi. Popularizēsim labos darbus kopā. Katrs jūsu komentārs, ieraksts sociālajos tīklos, stāsts šeit - iedvesmos arī citus pievienoties un darīt labus darbus.

20170222213835-36399.jpg