Superbēbītes māmiņa: Ko darīt, kad ārsts saka: ''Nāksies bērniņu piebarot''

Superbēbītes māmiņa: Ko darīt, kad ārsts saka: ''Nāksies bērniņu piebarot''

28. Sep 2013, 00:00 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Laikam jau šo teikumu dzirdēt negrib neviens.. neviena mamma, ticamākais par to pat nedomā! Vismaz sākumā mēs ikviena vēlamies saviem bērniem dot to pašu labāko - proti - barot bērniņu ar krūti! 

Arī es esmu sagatavojusies bērniņa barošanai ar krūti līdz pusgada vecumam noteikti, tālāk - redzēs kā mums veiksies un ko darīsim pēc pusgada! 

Vakar devāmies pie dakteres uz 2 mēnešu apskati.. Proti, darījām to gan nedēļu pēc oficiālās jubilejas, jo daktere ieteica, ja zīdaiņu diena poliklīnikā iekrīt vēl pirms jubilejas, tad labāk lai nākam pēc nedēļas! Tā arī darījām! ļoti priecīgi noskaņojusies, meitiņai arī stāstu, ka nu dosimies pie dakteres un viņa mums pastāstīs, cik liela esi izaugusi un kā mums ir klājies pa šo mēnesi!

Jau pēc pirmā mēneša, kad daktere nosvēra mazo, teica, ka nu varēja būt nedaudz vairāk pienācis svars, bet nu norakstīja to uz pašu sākumu, kamēr vēl stresi un uztraukumi, kamēr mazā un mamma sarod ar ēšanām utt.. Jāatgādina, ka piedzimstot mēs bijām 3.080 kg smagas. uz pirmo mēnesīti svērām par 400g vairāk.. Lai gan ēdām regulāri, vienmēr kārtīgi paēda un bija apmierināta, labi gulēja bet kad nomodā, tad aktīva! To pašu varu teikt arī par otro mēnesi! Meita aug griezdamās - proti, daudz qktīvāka, spēlējas, jau mēģina sarunāties, smaida un atbild manam smaidam.. visu dara un nekas neliecina par to, ka kaut kā pietrūktu! Bet nu šis gājiens pie dakteres mani pārsteidza! Svars - 3.750 kg - kas nozīmē, ka svara pieaugums ir vēl mazāks nekā pirmajā mēnesī! 

Nenoliedzami - ārsta kabinetā izplūdu asarās, jo pēc šī svara kosnstatācijas daktere ar māsiņu nosprieda, ka nāksies mazo piebarot! Man tie vārdi tajā mirklī TĀ iegrieza! Sajutos tik vainīga! Sašutums un lielais jautājums - Kāpēc????Labi, štrunts - kas izbaudījis, zin, kāda ir šī sajūta! Kamols kaklā, parunāt nevaru, vien nomēram meitiņu - garumā paaugusies pa 2cm.. Vīrs jau saka - būs mums miniatūra princesīte :) Mazs smaids izlaužas! Uz jautājumu - kāpēc tā - protams, atbilde - pa maz ēdu pati, pa daudz stresa,  mazajai nepietiek, pārāk liess piens utt... Bet, manuprāt daru visu, ko vien varu darīt, lai būtu labi! Dzeru tējas, ūdeni, ēdu, baroju pēc pieprasījuma, 'baroju arī naktī - nu it kā viss ir.. Bet varētu būt vvēl - un laikam jau zinu kas - miegs! Tas nu man ir tik, cik ir pa nakti - kopumā stundas 6-8 sanāks. šad tad pa dienu uz stundiņu aizmiegu, bet tas arī viss. Iespējams, ka arī satraukumu pārāk daudz. tad jābrauc un jākārto dzīvokļa pārdošanas jauājumi, kuri ir neatliekami, savādāk problēma kļūst arvien lielāka, tāpat majas rūpes- nu nevaru atstāt to māju nekārtībā un ja vīrs kārto, tāpat man ir sava lietu kārtība un man viss jāpārkārto.. ja to nedaru - nevaru mierīgi  nosēdēt, kur nu vēl pagulēt! Tās nu tad laikam ir lietas, kuras kaut kā vajadzētu sakārtot.. 

Mazā krūti ņem ļoti labi, ēd cītīgi, dažreiz mēdz iemigt! Tad gan modinu augšā, mazliet padzīvojos un lieku atkal, lai paēd kārtīgi! 

Bet jautājums uz kuru vēlētos saņemt, ja ne atbildi, tad kādu ietiekumu gan - ko darīt??

Daktere ieteica Aptmil Comfort - 4x dienā pēc krūts pa 30-35ml.. Man ļoti negribās. Nu ļoti negribās!

Kādi vēl  - varbūt specifiski ieteikumi, ko esat darījušas jūs, šādā vai līdzīgā situācijā?  ko varbūt man pašai vajadzētu ēst, lai treknāks piens?

Tējas dzeru, gan ķimeņu, gan fenheli, gan speciālās barojošām māmiņām. Mana ginekoloģīte vēl ieteica tējai klāt likt iebiezināto pienu. Tad nu tagd daru arī to. Vispār dienā noteikti izdzeru 500ml tēju+ ūdens 1.5l ! 

Man nākamajā nedēļā jādodas uz kontrolsvēršanos ar mazo.. Es plānoju šo nedēļu nedot vēl maisījumu, pamēģināt pati tikt galā un tad skatīties, kas notiek un cerams, pēcnedēļas teikt dakterei - redz ,tikām galā pašas! :) 


20130812113641-47913.jpg

*jebkāda veida šajā blogā ievietoto fotogrāfiju kopēšana, pārpublicēšana vai jebkāda cita darbība ar foto un publicēto informāciju ir aizliegta.

04. Oct 2013, 15:34

aaa..un varbuut izklausiisies traki un daudziem nepienjemami,bet es dzeru daudz vistraknaako pienu un klaat eedu halvu 😀 mana piena daudzuma pavairosanai-ideaali!!!

04. Oct 2013, 15:16

Man beerninam naaca veel mazaaks svars klaat,bet daktere piekodinaaja,lai tik baroju pati!!!!Un taa liidz pugadam vairaak par 300gramiem nebij klaat...taa ka es iesaku nesatraukties,bet turpinaat barot,jo normaals pieaugums ir no 300liidz 1200meenesii!!!!Katrs beernins ir individuaals un visiem nav jaabuut lieliem!!!!!Piebildiishu ka nu jau mums peec nedeelas buus gadins un veeljoprojaam baroju pati...

01. Oct 2013, 16:49

Mēs vēljoprojām cītīgi ēdam pie krūts 😀 Viss mums ir kārtī'bā! Bet pavisam mierīga būšu rīt - pēc kontrolsvēršanās! Tad nu došu ziņu kā mums gāja 😉
Vēljoprojām paldies par Jūsu pieredzi - tā uzmundrīna, iedrošina un noteikti ļauj saprast, ka viss ir lieliski 😀 PALDIES PALDIES PALDIES 😀

28. Sep 2013, 12:44

Meitenes,paldies un vēlreiz paldies par uzmundrinājumiem un ieteikumiem 😀 jūtamies labi,ēdam kārtīgi -abas 😀 un cerams,ka arī ar svaru viss būs Ok 😉

Anatna123 Anatna123 28. Sep 2013, 11:28 latlati

Man atkal daktere teica,ka tas esot vispar baigais brinums ,ka mums kaka nebija tās dieniņas,jo no pieniņa izejai vienmer jabut labai.. Redz,ka sanak,ka ir normali,ja ari kadu dieniņu pamperis tirs..

Anatna123 Anatna123 27. Sep 2013, 20:57

Tiesi gribeju rakstit par so temu.. Likas tik skumigi, un tads izmisums,itka man vienigajai kaut kas tads varetu notikt.. Bet mums ir liela atskiriba-mums tagad ir 1,5menesis. Piedzima delins 4,170kg, un pa menesi klat nacis vesels kilograms.. Tatad piena ir cik vajag.. BET!!! Mazulitis pedelas 2 nedelas nikjiigi eed.. Mums jau kops esam majas ir caureja.. Dazas dienas kaka nebija vispar, raudam,raudam un raudam.. Un ari man daktere un visi citi iesaka ,lai mazo vai nu vispar baroju ar maisijumu, jo varbut alergija, varbut nepatik vinam kaut kas.. Vai nu japiebaro, jo maz piens- tapec nekaka.(2dienas) es sanervozejos... Stresa man ai pietiekami.. Un manas lidz sim pludojoshaas krutus vairs tadas nebija... Nobijos,jo man pirmais bernins,bet es biju gatava uz visu lai tikai baotu pati.. Kimenju tejas vairs tik bezi nedzēru, varbūt tas ari iemesls tam.. Un tagad dzeru kimenu teju+iebiezinato pienu, un piens ir pamanami vairojies.. Cik krizesbriidi vareju atslaukt no abam krutim vien 90/100ml ilgi mulljajot,tad tagad atkal krutus pilnas un normali no vienas kruts sanak atslaukt vajadzigos 100-120ml noteikti.. Tas taa pa fikso 😀 tapec es nolemu nevienu neklausit, bet meginat vairot pieninju... 😀 bet redzi, mums ir savadak- mums svars naca labi ieprieks..tagad gan vel nezinu 🌷

Lai jums veicas 😀)

26. Sep 2013, 23:56

sveika.
Gribu pateikt turies, dzer daudz šķidruma būs ok.

26. Sep 2013, 19:52

Tik daudz labu vārdu un ieteikumu. Paldies, meitenes 😀 esmu tiešām loti pateicīga par ikvienas mammītes viedoklim un komentāriem. Tādi labi vārdi iedod stimulu un līdzīgā pieredze pārliecina un iedrošina 😀
Cīnīsimies un zinu, ka viss izdosies. mēs braši ēdīsim mammas pienu un augsim lielas un stipras!

maijuciitis maijuciitis 26. Sep 2013, 19:08

Paēd pati ko sātīgāku un gan jau arī tas iespaidosies pienā 😀

Laurencijs88 Laurencijs88 26. Sep 2013, 15:06

Sveika, Lienīt!...pati gan esmu gaidībās, jo tūlīt, tūlīt-oktobra viducī mans pirmais mazais nāks pasaulē, bet ko varu ieteikt - nevaino sevi pie tā, ka iespējams būs jāpiebaro - vnk uzsmaidi visam, proti, mazā jūt, ka mammītei grūti, un ka pārmet sev, Tu visu dari pareizi😀, vnk reizēm tā ir, ka vajag saņemties vai arī pieņemt jauno, pat ja liekas, ka nav īsti pareizi, bet redzeesi, mazā sajutīs, ka atslābsti, un ka ja vajag piebarot, tad bikuciit pabaro un mazaa princesiite buus tāpat laimīga un vesela!...turies, mēs ar Tevi😀)

gucci123 gucci123 26. Sep 2013, 14:45

Vēl piebildīšu - izlasi taču to Aptamila sastāvu - viens vienīgs cukurs (nosaukts vismaz 5 dažādos variantos) un kalorijas, nekādu normālu uzturvielu tur nav. Nevar salīdzināt ar mātes pienu, kur nāk klāt vielas, kas nodrošina normālu imunitāti!

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 26. Sep 2013, 14:24

Sveika Liene
Man Dēlēns pirmo menesi pienemas svarā 400g pēc tam ari 400g tad nedaudz vairāk jo mainīju ēšanas takstiku. Ja vēlies vari man sīkāk uzjautāt signe.kustova@inbox.lv
nosuti savu numuru es uzzvanisu pastastisu,jo tā man būs ērtāk 😀
Lieki nesatraucies tik 😀

gucci123 gucci123 26. Sep 2013, 14:05

Turklāt atceries, dakteriem visas tās piebarošanas patīk, jo attiecīgā firma, visticamāk, to ir droši nokārtojusi, ka dakteri tev ieteks tieši viņu maisījumu, nevis kādu citu. Viņi no tā ļoti labi pelna un vecāki, kuri paļaujas uz svešiem spriedumiem - tajos "iekrīt kā circeņi pelnos". Pati taču rakstīji, ka mazā ļoti labi ēd. Ko tad vēl var vēlēties, turklāt meitenes vienmēr mazāk sver, nekā zēni.

gucci123 gucci123 26. Sep 2013, 14:00

Es domāju, ka tev absolūti nevajag "cepties". Katrs bērns ir individuāls. Nevajag piebarot, biežāk centies piedāvāt krūti (kaut vai pa 30 min. - 1 st.). Saku no pieredzes. Rezultātā mans bērns līdz 2,2 gadiem ēda krūti un maisījumu nekad nav ēdis.

Liene Krúza Liene Krúza 26. Sep 2013, 13:52

Tas tiesam ir individuali.Es tur preti neko teknu,ceptu pirmos 3menesus needu,jo bija bail,ka sapec puncitis.Bija ari diezgan alergiska,likas,ka no visa ko apedu izmetas pumpas,kaut edienkarte man bija loti pardomata. bet svara nemas labi,pirmos 3menesus pa 800gr.
padomu gan sini joma man nebus