Kā mainās nedēļas nogales pēc bērna ienākšanas ģimenē?

Kā mainās nedēļas nogales pēc bērna ienākšanas ģimenē?

19. May 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nebūs melots, ka bērna ienākšana ģimenē maina visu līdzšinējo dzīves kārtību. Izņēmums nav arī ierasti laiskās nedēļas nogales, kad ar otru pusīti devāties padejot vai uz teātri, vai arī no rītiem mēdzāt ilgāk pagulēt.

Bērni ierastajā dzīvē ieviesīs izmaiņas. Garlaicīgi nebūs ne mirkli. Un mierīgi arī nē!

Vairs nekādas gulšņāšanas no rītiem

Mēs varam tikai brīnīties, cik agri no rītiem ceļās bērni. Līdz ar pirmajiem saules stariem un gaiļu dziesmām (nu, ja tādas būtu dzirdamas pilsētu mūros)! Mazos bērnos ir iemontēts savs iekšējais modinātājs, kas bieži vien nesakritīs ar vecāku vēlmēm pēc ilgākas nosnaušanās sestdienas rītā. Visbiežāk rītos, kad cerēsiet uz relaksējošu dienu mājās ar kārtīgu izgulēšanos, mazais jau plkst. 7.00 stāvēs pie vecāku gultas, paziņojot, ka viņam ir apnicis gulēt, un arī tētim un mammai būtu pēdējais laiks celties.

Nedēļas nogales kā pilna laika darba diena

Esot divatā, bieži vien atļāvāties nedēļas nogales speciāli neplānot un vienkārši ļauties tā brīža sajūtām un vēlmēm, bet ar bērniem viss būs citādāk. Dažkārt pieķersi sevi pie domas, ka ļoti gaidi pirmdienu, kad varēsi atgriezties savā darba rutīnā, jo sestdienā un svētdienā nereti nogursti vairāk nekā pēc 8 stundām birojā. Lūk, ko nozīmē fakts, ka nepieciešams parūpēties par to, lai izdomātu bērniem aizvien jaunas aktivitātes un viņiem nebūtu garlaicīgi. To, ka svētdienas ir dienas atpūtai, mammas var aizmirst.

Mazāk līdzekļu bezbēdīgām aktivitātēm

Pirms bērnu piedzimšanas, bieži vien pāri izvēlas nedēļas nogales pavadīt ceļojot, ēdot restorānos vai arī apmeklējot kino. Tas ar mērķi vismaz kaut kādā veidā kompensēt smagās darba dienas. Kā stāsta vecāki, pēc tam, kad viņi kļuvuši par divu, trīs vai vairāk bērnu vecākiem, finanses jāplāno daudz rūpīgāk, un mazāki līdzekļi atliek izklaidēm un neplānotiem tēriņiem vienkārši prieka pēc.

Personīgās vēlmes bieži vien paliek otrajā plānā

Kļūstot par mammu, ir reizes, kad nākas atlikt ieplānoto laika pavadīšanu kopā ar draudzenēm pie vīna glāzes. Te vienai steidzamas darba darīšanas, te otrai bērns jāved uz futbola spēli, bet Tavs mazulis pēkšņi atteicies ēst atslauktu pienu, lai uz brīdi varētu bērniņu uzticēt tētim. Bērni dzīvē ienes daudz prieka, bet aiz tā bieži vien stāv arī sarežģītāka laika plānošana. 

Jūs vairs neesat pirmajā vietā

Pirms jums bija piedzimuši bērni, Tu ar savu otro pusīti runājāt par jūsu abu vēlmēm nedēļas nogales pavadīšanai. Tagad viss ir savādāk, jo pirmajā vietā lielākoties izvirzās bērnu vēlmes un vajadzības.

Jā, bērni kardināli izmaina mūsu dzīves, taču tikai uz labo pusi. Mēs iemācāmies labāk plānot laiku, finanses, vairāk rēķināties ar otra vajadzībām un vēlmēm, bet visam pāri - tā ir vārdos neaprakstāma mīlestība, kas staro no bērniem, jo vecāki viņiem ir visa pasaule.

Izbaudiet katru minūti kopā ar bērniem, jo viņi izaugs ātri, un pēc tam jums būs vēl daudzi gadi, kurus veltīt tikai otrajai pusītei!