Kā izprast jaundzimušo pirmajās nedēļās: praktisku ieteikumu lekcija 27.novembrī

Kā izprast jaundzimušo pirmajās nedēļās: praktisku ieteikumu lekcija 27.novembrī

07. Nov 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Fiziskā aprūpe, hedlings, ēdināšana, vannošana, pastaigas, miegs- visas šīs lietas ir aktuālas topošajiem vecākiem, domājot par to,kā sagaidīt pasaulē mazulīti un ko iesākt ar viņu pirmajās dzīves nedēļās. Tomēr, bērniņam piedzimstot, rodas jautājumi, kurus gaidību laikā nemeklējām, bet ar kuriem tieši sastopamies neilgi pēc dzemdībām- kāpēc jaundzimušais raud un ko iesākt, kā labāk saprat bēbīti. 

Nodarbība "Pirmie mēneši mazuļa dzīvē" paredzēta par un ap pirmajiem jaundzimušā mēnešiem, lai mammas un tēti labāk saprastu bērna vajadzības, kā tās mainās, kā pieskaņoties tām un atbildēt optimālā veidā. Tāpat nodarbībā atklāts paliek jautājums par to, kāpēc bērni raud, kā palīdzēt nomierināties un kāpēc reizēm jāļauj paraudāt.      

Psiholoģes, psihoterapeites Diānas Zandes lekcijās bieži tiek pievērsta uzmanība arī temperamenta iezīmēm, kas ietekmē bērniņa izturēšanos neatkarīgi no tā, kā mazulītis ģimenē tiek audzināts un aprūpēts. Tāpat būtiska ir piesaistes attīstība  mammai un tētim, kas attīstās mijiedarbībā ar mazulīti. Šī nodarbība ir būtiska, lai neko nepalaistu garām un jau no pirmajām dzīves dienām varam palīdzēt mazajam cilvēciņam izaugt ar veselīgu pašvērtējumu, pašiem vecākiem saglabājot veselo saprātu. 

Nāc uz nodarbību un izproti labāk sava mazulīša vajadzības!

Pirmie mēneši mazuļa dzīvē: svarīgākais par zīdaiņa attīstību un attiecībām ar mazuli