Īpašs pakalpojums Māmiņu klubā – pirtīžas. Īpašs brīdis bērniņam un māmiņai

Īpašs pakalpojums Māmiņu klubā – pirtīžas. Īpašs brīdis bērniņam un māmiņai

17. Nov 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdējos gados mēs arvien vairāk tiecamies atgriezties pie mūsu senču tradīcijām, piemēram, piedzīvot bērniņa krustabas latviešu tautas tradīcijās un arī pirtīžas – rituālu, kura laikā simboliski tiek noslēgta māmiņas un mazuļa vienotība, kas bijusi gaidību laikā, lai varētu sākties bērniņa unikālais dzīves ceļš.

Māmiņu klubs sāk piedāvāt ļoti īpašu pakalpojumu – PIRTĪŽAS pieredzējušas dūlas vadībā. Tas ir senlatviešu tradīcijās balstīts rituāls, kura laikā pirtiņā ar ūdens palīdzību simboliski bērniņš un māmiņa tiek atdalīti enerģētiskā līmenī, jo līdz šim bijuši kā viens vesels.

PIESAKIES PIRTĪŽU RITUĀLAM ŠEIT->>>

Pirtīžas un saru dzīšana popularitāti atguva pēdējos gados, vienojot ģimeni kopīgā skaistā piedzīvojumā, jo šajā rituālā piedalās jaundzimušais, jaundzimušā māmiņa, tētis, dūla un bieži vien jaunā ģimene aicina piedalīties arī vecākos brāļus un māsas vai mammu.

20170113170321-98173.jpg

Saru dzīšana mazulītim

Pirtīžu rituāla sastāvdaļa ir saru dzīšana mazulītim, kas ir maiga masāža ar mammas pienu pirtī, kura sasildīta līdz aptuveni 40 grādu temperatūrai, bet šajā rituālā ietilpst arī peldināšana dažādu zālīšu novārījuma vannā, labu vēlējumu izteikšana, dzemdību pieredzes atcerēšanās un dalīšanās emocijās.

Kad mazulītis ir izsarots, viņam uzvelk jaunas, baltas drēbītes, bieži vecāki izvēlas linu krekliņus, ja bērniņš vēl nav aizmidzis, māmiņa viņu vēlreiz pabaro un tad mazulītis droši ar vēl kādu sev mīļu cilvēku – tēti vai māmiņas labāko draudzeni var čučēt un atpūsties. Tad pirtīžās pienākusi māmiņas daļa – māmiņas godināšana, kas ir ļoti svarīga.

20170113170331-82220.jpg

Sevis lutināšana māmiņai

Turpmākās divas stundas māmiņa ir pilnīgi netraucēta un var veltīt laiku sev un baudīt samīļošanu. Pirtīžās ir brīnišķīga gaisotne, kurā pārrunāt un atcerēties grūtniecības laiku un dzemdību pieredzi. Māmiņām šīs sarunas mēdz būt kā grēksūdze par ļoti, ļoti dziļām lietām, par kurām viņas līdz šim nav varējušas padalīties ne ar vīru, ne mammu, ne draudzeni.

Tā kā pirmais laiks ar mazulīti ir laiks, kad māmiņa visvairāk dod mazulim, tad pirtīžas ir laiks, kad saņemt pašai māmiņai. Katrai dūlai ir savs rokraksts, kā viņa palutina māmiņu, Kristīne piedāvā māmiņai apgulties uz lāvas, kur viņa sievieti viegli, pavisam maigām kustībām noper ar slotiņām, kas mērcētas dažādas temperatūras ūdeņos un tad ar pašgatavotu skrubi izskrubē un izmasē visu ķermeni, lai līdz ar glāstošām un prombraucošām masāžas kustībām māmiņa ne tikai ķermenī, bet arī domās var atbrīvoties no saspringuma, negatīvā, satraucošā.  Pēc tam māmiņā noskalojas dušā un tad uz īpaša paklājiņa, gultiņas Kristīne sievietei  veic noslēdzošo masāžu ar aizverošām kustībām vēderam, gurniem, kājām, pasakot ķermenim paldies par padarīto darbu. Tādējādi ķermenis tiek sastrukturēts iepriekšējā stāvoklī, sieviete sajūt sevi kā vienu veselumu un ar šāda rituāla palīdzību tiek atdalīta no bērniņa, lai nebūtu joprojām ar neredzamu nabassaiti kā viens vesels ar bērniņu.

Pēc šī skaistā notikuma dūla kopā ar māmiņu, bērniņu un viņiem tuvo cilvēku sasēžas pie galda, kur, dzerot siltu tēju, pārrunā un nosvin piedzīvoto.

20170113170343-70027.jpg
 

Pirtīžas veic Kristīne Bērziņa, māmiņa savam brīnišķīgajam sešgadīgajam dēliņam Adrianam un sieviņa vīram Raitim, profesionāla dūla topošajiem vecākiem, māmiņām dzemdību laikā un jaunajiem vecākiem, Māmiņu Kluba speciāliste.


20170113170219-69412.jpg

Pirtīžas veic Kristīne Bērziņa, māmiņa savam brīnišķīgajam sešgadīgajam dēliņam Adrianam un sieviņa vīram Raitim, Māmiņu kluba manikīra un pedikīra meistare, kosmētiķe, profesionāla dūla topošajiem vecākiem, māmiņām dzemdību laikā un jaunajiem vecākiem, Māmiņu klubā vada arī lekcijas par sagatavošanos dzemdībām, kā arī pirtīžām.

Dūla, topošā sieviešu veselības ārste, divu meitu mamma Katrīna Puriņa

20170201162716-47961.jpg

Rituāls notiek četras stundas. Pirtiņa ir tikai 40 grādus karsta, lai būtu silti un omulīgi kā mazulītim, tā mammītei.

Kur notiks pirtīžas?

Pirtīžas notiek Saules pirtī, kas Rīgā ir ērti sasniedzama. 

Cik maksā pirtīžas?

€ 140

Kas vēl būtu jāzina?

Pēc pieteikuma saņemšanas Māmiņu Klubs ar Tevi sazināsies par Tev ērtu pirtīžu laiku.

PIESAKIES PIRTĪŽU RITUĀLAM ŠEIT->>>

20170220140206-20538.jpg

20170113151944-86646.jpg