Ikdiena ar bēbīti: īstā sedziņa un pakaviņš

Ikdiena ar bēbīti: īstā sedziņa un pakaviņš

05. Sep 2018, 06:42 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Noteikti katrai mammai ir, par ko pastāstīt. Par ko ļoti noderīgu ikdienā ar mazulīti tieši viņai, jo mēs katra mammīte esam citādāka un vajadzības mums ir atšķirīgas. Mums, šādas ļoti, ļoti noderīgas un bēbītim mīļas lietas šo divu nedēļu laikā ir daudzfunkcionālais pakaviņš un Gudrā mīļsedziņa.

Gan sedziņa, gan arī pakavs mums bija jau līdzi uz dzemdību nodaļu. Pakaviņu izmantoju gan es, lai vieglāk pēc operācijas pagriezties no vieniem sāniem uz otriem, vai arī vieglāk "izrāpties" no gultas. Tas noderēja arī pie mazulīša barošanas, kā arī veidojot kūniņu, ja meitiņa aizmiga man blakām, šaurajā slimnīcas gultā. Pozitīvi ir tas, ka pakavs nečaukst un ērti piekļaujas gan manām, gan meitiņas formām. Atbraucot mājās no slimnīcas, sapratu, ka man daudz ērtāk būs tad, ja mazā dzīvosies pa nakti man blakām, viņu ieritināju sev blakām pakaviņā, jo tas arī lieliski atspiež muguriņu, lai mazulis gulētu uz sāniņa un lieliski piekļaujas aiz galviņas, bērniņam sniedzot sajūtu, kā mammas puncī, kas tik maziņam, maziņam ir svarīgi. Pakaviņu īstenībā izmanto arī lielākie bērni un vīrs, jo gulēšanai tas ir super ērts. Ļoti priecājos, ka nu jau otro mazuli lolojam šāda veida daudzfunkcionālajā pakaviņā, tiesa gan šim bērniņam iegādājāmies jaunu, jo vecais vairāk kā 4 gadu garumā ir pamatīgi nolietots.

Kādi plusi ir mūsu pakaviņam?

1. Tas ir kombinēts - puse kokvilna, otra puse velūrs, kas bieži vien mazuļiem patīk, jo ir daudz mīkstāks un patīkamāks, nekā kokvilna. Bet, ja gulēšana ir ilgāka, lieku kokvilnas pusi

2. Tas ir pietiekoši liels, 180cm, to izmantoju iepriekš arī grūtniecības laikā

3. Tas nečaukst

4. To nav jāuzpilda, jo to ir ērti ar roku attaisot otro pārvalciņu, uzbužināt

5. Tā ārējais pārvalks ir ērti kopjams, mazgājams veļasmašīnā

6. To izmanto visi ģimenes locekļi

7. Nav jāpērk daudz dažāda izmēra un veida pakaviņi dažādām funkcijām, to lieliski pilda šis viens

8. Tas der arī mūsu šupulītī, pildot gan kūniņas-ligzdiņas funkciju, gan arī aizsargbortiņu funkciju

Otra ļoti noderīga lieta, bez kuras mūsu ikdiena ar meitiņu nebūtu iedomājama, tā ir mūsu Gudrā sedziņa. Tās toni un zīmējumu saskaņojām ar daudzfunkcionālo pakaviņu. Kas šajā sedziņā tik īpašs? Jau slimnīcā, tikko pēc dzemdībām, bērnu māsiņa palūdza mazulītei uzvilkt vēl vienu jaciņu, jo viņai esot vēss, bet es ieteicu nomainīt slimnīcas sedziņu uz mūsu Gudro mīļsedziņu un ziniet, jau tikko dzimušam bērniņam ar to pietika, mazulītei nebija nedz par aukstu, nedz karstu un nebija vajadzības viņu ģērbt vairākās kārtās. Par to brīnījās un apbrīnoja sedziņas funkcionalitāti pats personāls, jo tā reāli strādāja. Tā mēs arī "tinamies" un "rušināmies" šajā sedziņā no pirmās dzimšanas stundas. Ja meitiņa tajā nav ietīta, viņa jūtas diskomfortā, bieži mostas un ir nemierīga. Mēģinājām meitiņu biezāk saģērbt, lai sedziņa nav jāizmanto arī autokrēsliņā, bet nekā... mazā raud, jo viņai kaut kas pietrūkst un tas, kas pietrūkst, ir sedziņa. Un ziniet, viņa pārāk biezi saģērbta svīst, ģērbjot biezāk, mazulītei nav arī ērti, jo vairāk kārtas, jo grūtāk viņai kustēties. Tām mammām, kuras nezina, kas ir Gudrās mīļsedziņas mazulīšiem, pastāstīšu, ka tajās ir iestrādāta īpašā OUTLAST tehnoloģija, kura silda tad, kad ir vēss, bet atdzesē tad, kad ir karsts, uzkrājot lieko siltumu sedziņas OUTLAST molekulās, bet atdziestot mazulis saņemt savu siltumu atpakaļ.

Sedziņas plusi:

1. Sedziņa zina, kad bērniņš ir jāsilda un, kad jāatdzesē

2. Skaists dizains

3. Pietiekošs izmērs no dzimšanas, 80*100cm

4. Izmantot var gan guļot gultiņā, gan arī ratiņos

5. To lieliski var izmantot gan kā sedziņu, gan konvertiņu

6. Ērti paņemt līdzi, jo neaizņem daudz vietas

7. Ērti kopjama 30grādos saudzīgajā režīmā, ātri izžūst istabas temperatūrā

Pašlaik gaidām arī man pašai Gudro mīļsedziņu, lielo izmēru, lai naktī nesvīstu, jo pēcoperācijas periods nav viegls, tad ir karstuma viļņi, tad drebuļi. Grūti atrast piemērotu segu dažādām situācijām, bet ciešs miegs pašlaik, kad "pieslīpējamies", man ir ļoti svarīgs, jo celšanās nakts barošanas laikā vēl nav ierasta. 35+ jaunajai mammai, manuprāt, pēc manas pieredzes, nav viegli un tādēļ ļoti svarīgi ir atrast šīs ērtās, inovatīvās lietas, kuras atvieglo ikdienu