Ģimene=komanda, jeb kā tētis var palīdzēt jaunajai māmiņai!

Ģimene=komanda, jeb kā tētis var palīdzēt jaunajai māmiņai!

20. Aug 2018, 02:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

To, cik ļoti izmainās ikdiena un līdz ar to arī dzīve, zina tikai tie pieaugušie, kuru ģimenē ir ienācis bērns. Viens, divi vai trīs – tam pat īsti nav nozīmes. Nozīme ir tam, ka “ģimene = komandas darbs”.

Ir lietas vai mazi darbiņi, kurus pēc dzemdībām atbraucot mājās ar mazulīti, var uzticēt tētim, jo mēs taču visi zinām – cik ļoti svarīgi, lai bērna aprūpē un audzināšana nekļūst tikai par mammas uzdevumu. Šis darbiņš ir domāts abiem. Bērniņa radīšana parasti ir iesaistīti divi!  Mammai vienai pašai to būtu grūti izdarīt, vai ne?

20180820023533-35357.jpg

Uzdevumi, kurus droši varam uzticēt bērniņa tētim, jo viņš ar tiem tiks galā!

1. Kad mazulītis paēdis, tētis palīdz sagaidīt atraudziņu. Mamma? Tikmēr atpūšas.

2. Mazulītim nepieciešams nomainīt autiņbiksītes? Droši, arī šis darbiņš ir tētim pa spēkam.

3. Ja bērniņš ceļas ēst naktī un ēd mammai pie krūts, tētis bērniņu var izcelt un iecelt gultiņā, lai mammai no gultas nav jākāpj ārā.

4. Ja mazulītis ēd pudelīti – tētis var ļaut mammai pagulēt un kādu nakti būt tas, kurš uzņemas rūpes par mazulīša pabarošanu.

5. Jaundzimušais nav vienīgais bērns ģimenē? Tētis, laikā, kad mazais čuč, var paņemt lielākos bērnus un doties ar viņiem pastaigā vai izdomāt veidu kā izklaidēties. Mammai miegs ir ļoti nepieciešams.

6. Kad māmiņa mazo pabarojusi, tētis var iziet pastaigā ar ratiem. Ak, mamma noteikti novērtēs iespēju ieiet dušā vai kādu mirklīti atpūsties vannā. Kaut dienas laikā. Kaut no rīta.

7. Ēdiena gatavošana? Kaut kur ir dzirdēts, ka vīrieši ir labākie pavāri. Jaundzimušā ienākšana mājās noteikti ir iemesls, lai tētis sāktu gatavot. Pat ja līdz šim tas neizdevās. Lai gan jaunā māmiņa darīs visu, lai būtu SUPERMAMMA, tātad, izmazgās grīdas, pagatavos ēst, iznesīs atkritumus, un izdarīs vēl 100 lietas, palutiniet, ik pa laikam jauno māmiņu ar “atbrīvojums no ēst gatavošanas”.

8. Mājasdarbi, mājasdarbi – nebūs nekas nosodāms, ja arī bērniņa tētis reizi pa reizei tiks galā ar netīrajiem traukiem, drēbju izmazgāšanu vai sakārtošanu. Ikviens mazais darbiņš ir ļoti liels atbalsts jaunajai māmiņai.

9. Mazulis savos pirmajos dzīves mēnešos ļoti daudz laika pavadīs miegā, tomēr, tajos mirkļos, kas ir starp gulēšanu un ēšanu, tētis var pavadīt laiku kopā ar mazo, runājoties, padungojot dziesmiņas un parotaļājoties. Bērni par šiem mirkļiem ir sajūsmā. Tēta balss, ļoti bieži nomierina.

10. Kas nepieciešams visvairāk? = Mīlestība. Esiet kopā. Gan priekos gan bēdās! Bērna audzināšana nav viegls uzdevums un sevišķi lieliem pārdzīvojumiem ir jāiziet cauri dzīves pirmajos mēnešos. Visiem. Gan bērniņam, gan vecākiem.

Pozitīvs dzīves sākums, kopā ar autiņbiksītēm Huggies®EliteSoft  – autiņbiksītes, kuras nomainīt var arī tētis! 

20180820022825-92680.jpg

Māmiņu klubs, 2018