Vecmāte atbild: Vai varu dzemdēt Jūrmalas slimnīcā, ja esmu deklarēta Rīgā?

Vecmāte atbild: Vai varu dzemdēt Jūrmalas slimnīcā, ja esmu deklarēta Rīgā?

15. Jun 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gatavojoties dzemdībām, ir tikai normāli, ka topošajai māmiņai rodas daudz jautājumu, jo sevišķi tad, ja tiek gaidīts pirmais bērniņš un viss ir nezināms. Tāpēc piedāvājam iespēju uzdot savu jautājumu Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļas vecākajai vecmātei Evitai Brigerei, lai saņemtu zinoša profesionāļa atbildi.

JAUTĀJUMS: Vēlos uzzināt, vai pastāv iespēja tikt pieņemtai uz dzemdībām tieši Jūrmalas slimnīcā, ja esmu deklarējusies Rīgā, bet līgumu neplānoju slēgt?

ATBILDE: Jums ir tiesības izvēlēties jebkuru dzemdību iestādi Latvijā, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas. Līguma ar vecmāti vai ārstu neesamība to nekādi neietekmē, jo šāds līgums jāuztver, tikai kā viens no papildus pieejamiem pakalpojumiem. 

JAUTĀJUMS: Vai pastāv iespēja, ka varam netikt pieņemti uz dzemdībām Jūrmalas slimnīcā un aizsūtīti dzemdēt citur? Šobrīd daudz lasu māmiņu stāstus, ka šī nodaļa esot pārpildīta, tāpēc sūtot dzemdēt citur.

ATBILDE: Jā, vēsturiski ir bijuši periodi, kad nodaļā ir bijusi teju 100% gultu noslodze.  Šobrīd valstī ir dzimstības kritums un tas vērojams arī Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā. Sākoties dzemdību darbībai, vienkārši dodieties uz dzemdību nodaļu. Ja ir kādi jautājumi, neskaidrības vai bažas, zvaniet pa tālruni 67512957​​

 

Iespējams, arī tev ir kāds aktuāls jautājums, uz kuru vēlies saņemt atbildi no zinoša speciālista, lai rastu sirdsmieru?

Izmanto Māmiņu Kluba sniegto iespēju – uzdot jautājumu Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļas vecākajai vecmātei Evitai Brigerei!

Vecmāte atbildēs uz jautājumiem par:

  • Gatavošanos dzemdībām;
  • Dzemdību periodiem;
  • Dzemdību sāpēm un to atvieglošanu;
  • Elpošanas un atslābināšanās paņēmieniem dzemdībās;
  • Dzemdību pozām;
  • Partnera lomu dzemdībās;
  • Agrīno pēcdzemdību periodu;
  • Vēlīno pēcdzemdību periodu.

 

Lai saņemtu atbildi uz savu jautājumu, raksti to tepat komentāros!