Vai tiešām neēst pēc sešiem vakarā?

Vai tiešām neēst pēc sešiem vakarā?

04. Jan 2019, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Pārāk lielā svara pieauguma dēļ, ārsts man aizliedza ēst pēc sešiem vakarā. Vai tiešām grūtniecības laikā drīkst badoties? Vai tas nenodara lielāku ļaunumu,” vēlas noskaidrot kāda topošā māmiņa.

Atbild Māmiņu Kluba eksperte, klīnikas „Medeora” ginekoloģe Sandra Tamane.

„Domāju, ka nekādu ļaunumu ne gaidāmajam mazulītim, ne pašai grūtniecei tas noteikti nenodarīs. Turklāt tas, ka topošā māmiņa neēdīs pēc sešiem vakarā, neskaitās badošanās, jo ejot gulēt, kuņģis strādā ar mazāku efektivitāti,” skaidro ginekoloģe.

Gaidot bērniņu, sievietes kuņģim un zarnām tāpat jau ir grūti, jo tas nepārtraukti atrodas saspiestā stāvoklī. Tādēļ izvairīšanās no smagas barības pēc sešiem vakarā, nav nekas slikts.

Tomēr, ja pēc pulksteņlaika, kad ārsts ir aizliedzis ēst, māc izsalkums, noteikti nevajadzētu badoties! „Ja patiešām gribas ko apēst, var notiesāt kādu produktu, kas nepalielina svaru un nerada problēmas kuņģim. Vislabāk izvēlēties neitrālu dārzeni vai augli, piemēram, burkānu. Tas noteikti nav nekas slikts,” uzskata Sandra Tamane.

Ginekoloģe uzsver, ka gadījumā, ja topošo māmiņu nomoka bada sajūta, to ir jāremdē, pretējā gadījumā viņai nenāks miegs, viņa nevarēs iemigt un kvalitatīvi atpūsties!

Tātad arī pēc sešiem vakarā droši var apēst kādu pārtikas produktu, kas nekairina kuņģi, nepalielina svaru un nav pārāk smags ēdiens pirms naktsmiera.

Māmiņu Klubs

Cikos ir tava pēdējā ēdienreize? Vai tu mēdz kaut ko apēst pēc sešiem vakarā? 

Eksperts

Sandra Tamane

ginekoloģe, dzemdību speciāliste
Sandra Tamane Vecāku skolā
lauvinja lauvinja 04. Jan 2019, 08:06

Izrādās, ka ir vēl kāds, kurš iesaka neēst pēc pl.18:00 vakarā! Nez kāds ir pamatojums?

Veselīga, saprātīga ēdienkarte nevienam ļaunu nav nodarījusi. Labāk nekā badoties! Ja man doks pirmajā grūtniecībā būtu ieteicis neēst pēc pl.18 - es sajuktu prātā, jo tajā grūtniecībā mežonīgi izsalkusi jutos jau pēc 2 bez pārtikas pavadītām stundām! Aizmigt nevarētu ar gaudojošiem vilkiem vēderā!