Simtgades mazulīti gaidot! "Bērniņa pirmie Ziemassvētki!"

Simtgades mazulīti gaidot! "Bērniņa pirmie Ziemassvētki!"

06. Dec 2018, 17:59 Katrīna Zarāne Katrīna Zarāne

   Ziemassvētku gaidīšana mums notiek vairākos posmos. Tiek plānots, kur svinēsim, tiek meklētas dāvanas, tiek apmeklētas eglītes iedegšanas un citi svētku noskaņas radīti pasākumi un tiek piemeklēts apģērbs. 

   Katru gadu Ziemassvētkus svinam dzimtajā pilsētā Ventspilī pie vīra vecākiem un pēc tam pie maniem. Šogad Ziemassvētku svinēšana tiek īpaši plānota, jo mazulītim būs tikai 2 mēnesīši un ar daudziem radiem tā būs pirmā satikšanās. Svētki tiks svinēti tur pat, kur iepriekšējos gadus, taču daudz nelielākā sastāvā. Lai nenobiedētu mazulīti ar lielo pūli un pārlieku lielo uzmanību, ar vīru vienojāmies Ziemassvētku vakaru, kuru ik gadu pavadījām lielos radu lokos, nosvinēt trijatā tepat Rīgā. Turpretim 1.un 2. Ziemassvētkus pavadīsim katrus pie citas ģimenes, pirmos pie maniem vecākiem un vecvecākiem un otros pie vīra vecākiem un vecvecākiem. Mazulim šie būs ļoti īpaši pirmie Ziemassvētki, jo savus vecvecākus viņš vēlaizvien nav saticis, tie būs kā svētki un iepazīšanās ar ģimeni reizē.

   Arī dāvanu meklēšana mums notiek kopā. Tā kā vīrs strādā un mājās ir tikai vēlu vakarā, tad viss šis pasākums mums atliek divatā. Dāvanas tiek meklētas internetā, lai nebūtu jāmoca mazulis pa veikaliem. Visas dāvanas pasūtam un kopā ar mazuli, ejot ikdienas pastaigā, ejam tās sāņemt Omnivas pakomātos. Arī mazulim būs pirmās dāvanas, tā kā mazulim neilgi pirms Ziemassvētkiem ir vārda diena, tad ar vīru vienojāmies nopirkt vienu, bet lielāku dāvanu. Tā kā mazulim vēl ik pa laiciņam nāk ciemiņi un mantas un nepieciešamās lietas ir jau sapirktas vai sadāvinātas, tad ar vīru vienojāmies uz svētkiem mazulim nopirkt WUFkids organisko kokvilnas zaķu romperīti.

    Tā kā mazulim šie ir pirmie Ziemassvētki un viņš ir attīstības posmā, vēlamies viņu ar visu iepazīstināt. Mazulim tiek rādītas kā mirdz eglītes un eglīšu rotājumi. Tā kā attīstības periodā viņš ļoti reaģē uz gaismiņām, arī mājās esam uzstādījuši eglīti ar lampiņām un rotājumiem. Arī Ziemassvētku dziesmiņas mazulis bieži dzird, esam bijuši uz LIDO dejojošās egles iedegšanu un Vecrīgas tirdziņa eglītes iedegšanu, kā arī bieži dungojam tās viņam, tādējādi sasmīdinot dēliņu, bet paši sev radot svētku noskaņu. Viena no smieklīgākajām pirmssvētku lietām ir tā, ka vīrs pasūtija man nopirkt šokolādes adventes kalendāru viņiem. Jā viņiem abiem kopīgo, katru rītu pirms darba viņš paņem dēlu klēpī, nodzied dziesmiņu, un kopīgi atver šokolādes kalendāra lodziņu, pastāstot kāpēc kalendārs ir domāts. Un, lai arī sniedziņš jau sācis kust, mazulim arī sniedziņš ir parādīts, jo mamma katru dienu dodas trīs stundu garā pastāigā un katru dienu cer, ka arī Ziemassvētki būs ar balto sniega sedziņu.

   Mazulis ir dzimis 17.datumā un katru mēnesi mēs viņam taisām ikmēneša fotosesiju,  tāpēc, protams, arī svētku apģērbs jau ir sagatavots. Uz fotosesiju un Ziemassvētku vakaru mazulim ir nopirkts sarkans kostīmiņš ar ziemeļbriedīšiem - Rūdolfiem un strīpainas sarkanbaltas zeķītes. Uz 1.Ziemassvētkiem mums uzdāvināja baltu bodiju, kurš ir kā balts krekls ar melnu smokingu mazulim. Tā kā šī reize būs netikai Ziemassvētku svinēšana, bet arī iepazīšanās ar vīra puses radiem, tad šis lietišķais apģērbs būs tieši laikā. Bet uz 2.Ziemassvētkiem, kurus svinēsim ar maniem radiem, esam ieplānojuši vilkt mazuļa dāvanu, zaķu romperīti.   

   Tā kā mazulis vēl ir ļoti mazs, un esmu dzirdējusi, ka pirmajā gadā visu visu sniegto informāciju ļoti strauji uztver, tad cenšos sagatavot mazulim šos svētkus ģimeniskus, siltus un sirsnīgus, jo tieši tādi ir Ziemassvētki manā uzskatā.