Sagatavo sevi dzemdībām arī psiholoģiski

Sagatavo sevi dzemdībām arī psiholoģiski

21. Oct 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai vispār dzīvē kaut kam mēs varam sagatavoties tā, lai zinātu visu? Drīzāk nē, nekā jā. Un varbūt, ka zināt visu mums nemaz nav vajadzīgs. Tomēr ir lietas, kuru nezināšana var radīt paliekošas sekas. Varam nepamanīt to, kas svarīgs un palaist garām nozīmīgāko. Tieši tāpat ir arī ar grūtniecību un dzemdībām.

SEMINĀRI/ LEKCIJAS KLĀTIENĒ UN TIEŠSAISTĒ->>>

Katra topošā māmiņa, stājoties uzskaitē, iegūst sev uzticības personu, savu ginekologu, kurš būs ar viņu kopā visu grūtniecības laiku. Pastāstīs, parādīs, nosūtīs, pārbaudīs. Sekos līdzi tam, lai grūtniecības laikā labi justos gan māmiņa, gan mazulis.

Bet ko darīt ar sajūtām? Ar emocijām? Ginekologs, lai cik ļoti vēlētos Jūs atbalstīt arī psiholoģiski, līdz galam, ne vienmēr tas var tikt realizēts. Ierobežotais vizītes laiks, ne pārāk ciešās attiecības ar dakteri, nevēlēšanās savas jūtas atklāt.

Psiholoģe Diāna Zande atklāj, ka Latvijā emocionālā labsajūta grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību periodā tiek atstāta novārtā.

Tam tā nevajadzētu būt, jo no laimīgas un veiksmīgas grūtniecības, līdz pēcdzemdību nomāktībai vai depresijai, ir tikai viens mazs solis. Nespēja tikt galā ar savām emocijām. Tāpēc – ja vien Tu zini, kā atbildēt uz sekojošajiem jautājumiem, tad Tu esi gatava..

Vai Tu zini, kādas pārmaiņas sieviete piedzīvo šajā periodā un kuras no tām ir normālas, bet par kurām būtu jāuztraucas?

  • Vai Tu zini kā Tu vari sev palīdzēt dzemdībās?
  • Vai Tu zini kā laist pasaulē bērniņu racionāli, nevis sausi un ar prātu, bet tā īsti?
  • Vai Tu zini kā padarīt dzemdības par piedzīvojumu, nevis pārdzīvojumu?
  • Vai Tu zini kādi ir riski?
  • Vai Tu apzinies savus resursus?
  • Vai Tu zini kādu atbalstu vari saņemt, lai sekmīgākā veidā piedzīvotu šo notikumu?

Atbildi sev godīgi un padomā – kas ir tas, ko no dzemdībām vēlies paņemt līdzi uz mājām.. Kādas sajūtas un pārdzīvojumus. Pozitīvus vai negatīvus?

Paņemiet savu partneri un nāciet abi kopā. Lai Jūsu otra pusīte, varbūt Jūsu atbalsts būs Jūsu māsa vai mamma. Ņemiet viņu līdzi un palīdziet sev piedzīvot cieņpilnas un pozitīvas dzemdības.

Tāpēc – nenokavē un piesakies.

vecakuskola@maminuklubs.lv

vai

zvani: 67350750

SEMINĀRI/ LEKCIJAS KLĀTIENĒ UN TIEŠSAISTĒ->>>