Otrais trimestris – lielās pārmaiņas

Otrais trimestris – lielās pārmaiņas

24. Feb 2019, 18:02 zane_r zane_r

Otrā trimestra sākšanos gaidīju ar lielām cerībām un gaidām, ka beidzot beigsies nelabumi un briesmīgais nogurums. Lai arī pirmās nedēļas nav daudzsološas, tomēr sāku justies arvien labāk, līdz saprotu, ka nelabums vairs nav mans sabiedrotais nevienā diennakts laikā. Atkal ar prieku spēju gatavot ēst, man atkal kārojas zaļumi un salātiņi nevis marinējumi un saldskābie želejas tārpiņi. Arī acis neveras ciet pašas no sevis katrreiz, kad apsēžos. Enerģija manī ieplūst ar jaunu sparu, esmu arī gatava atsākt sportot un kustēties. Paspēju vēl noķert skaistās ziemas dienas, lai paslēpotu ar distanču slēpēm, bet, kad laikapstākļi galīgi nelutina un, sniegam kūstot un atkal piesalstot, veidojas ledus uz ceļiem, pasvīstu uz trenažiera iekštelpās. 

Tāpat ķeros pie dažādu skapju un plauktu lielā revidēšanas plāna, pārskatu no meitas palikušās bēbīšu lietas un sāku taisīt sarakstu, kas vēl iegādājams. Uz brīdi jau nosmejos, vai tiešām manī jau sācies ligzdas vīšanas process? Pirmajā grūtniecībā tas brīdis noteikti bija krietni vēlāk. Taču viss var būt. Jo ar nākamo grūtniecību dažādi procesi varot notikt krietni ātrāk. Arī mazulīša kustības sāku just jau 16. grūtniecības nedēļā. Gaidot pirmo meitiņu, tas notika vien 20. nedēļā. Arī punčuks kļūst manāmi lielāks. Pēkšņi nonāku pie secinājumu, ka esam pavisam piemirsuši iemūžināt foto tā augšanas attīstību, kaut gan tūlīt jau būsim gaidīšanas laika pusītē. Protams, vēl jau nekas nav nokavēts, jo lielākās vizuālās pārmaiņas vēl priekšā. 

Atgriežoties pie mazulīša kustībām – tas pavisam noteikti ir ārkārtīgi brīnišķīgs brīdis ikvienas māmiņas dzīvē – pirmo reizi fiziski sajust, kā mazulītis kustas. Lai arī jau kādu laiciņu pirms šī brīža nevarēju saprast, vai vēderā jūtu zarnu darbību vai tomēr mazulīti, tomēr kādu rītu pavisam skaidri saprotu – tur kustas bērniņš! Saviļņojoša un brīnišķīga sajūta! Lielā māsa arī ļoti grib sajust mazā kustības, taču vēl jāuzgaida. Viņa gan liek ausi pie vēdera un saka, ka dzird, kā mazulītis peld. Un vispār saprotu to, ka laiks ļoti skrien. Nedēļas nomaina viena otru tik ātri! Bet vēl tik daudz jāpaspēj. Noteikti  gribu apmeklēt Māmiņu kluba Vecāku skolas nodarbības par otrā bērniņa ienākšanu, psiholoģisko sagatavošanos dzemdībām un vēl un vēl. Nodarbības tik saistošas, ka liekas, es varētu teju vai visu apmeklēt.

Varbūt varat ieteikt pēc savas pieredzes, kuras nodarbības noteikti būtu vērts apmeklēt?