Mammas var viena otrai palīdzēt. Tikai jāzina, kā

Mammas var viena otrai palīdzēt. Tikai jāzina, kā

23. Nov 2018, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

foto: pixabay.com

Pēcdzemdību depresija un pēcdzemdību skumjas ir ļoti nopietna problēma,  kuru var piedzīvot ikviena jaunā māmiņa. Ja kādreiz tika uzskatīts, ka ar šādām lietām jau saskaras tikai mammas, kuras ir vienas, mammas, kuras par tādām ir kļuvušas pārāk jaunas vai mammas, kuras nav piedzīvojušas laimīgu bērnību, tad šobrīd mēs apzināmies, ka tas ir tikai stereotips. Muļķīgs un lieks!

Tev nav jānāk no nelabvēlīgas ģimenes vai jādzīvo nelaimīgā laulībā. Tu vari būt ārkārtīgi laimīga un dzīvespriecīga sieviete, kura ir par sevi pārliecināta, tomēr tad, kad pasaule apgriežas kājām gaisā, tajā ienākot bērniņam, reizēm pazūd tā izsapņotā ideālā nākotne un viss burtiski sabrūk.

Tas var notikt ar katru no mums! Un kas ir pirmā lieta, ko mēs darām? Sākam sevi nosodīt.. kļūstam nomāktas un nelaimīgas. Ir normāli, ka ar šādām sajūtām saskaramies, bet nav normāli, ja ar šīm sajūtām neko nedarām!

Tās ir jāiepazīst un jāiemācās kontrolēt. Bet iesākumā jāatzīst, ka tu saviem bērniem vienmēr būsi labākā mamma pasaulē.

Ir pāris ļoti svarīgi jautājumi, kas parasti nomāc jaunās māmiņas un ir svarīgi, ja zini – kādās situācijās vari nokļūt un kā no tām tikt laukā.

Ņemot vērā daudzu māmiņu pieredzi un problēmas, saskaroties ar pēcdzemdību periodu, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Diāna Zande ir izveidojusi lekciju, kurā atklāti, patiesi un bez liekuļošanas saliek pa plauktiņiem mammu sajūtas un ģimenes dzīvi pēc bērniņa nākšanas pasaulē! Un Jūs to varbūt nemaz nenojaušat bet ir ļoti daudzas mammas, kuras ir atzinušas, ka būtu bijis daudz vieglāk, ja viņas būtu zinājušas atbildes uz šiem jautājumiem:

  • Kādi izaicinājumi sagaida pāri, kļūstot par vecākiem?
  • Kādi ir potenciālie riski ģimenei,bērniņam piedzimstot?
  • Kā pazīt savas izjūtas? Vai tas ir dabiski, ka jūtos slikti kā mamma?
  • Kādas ir sievietes pēcdzemdību emocionālās izjūtas?
  • Kā vēl arvien justies kā sievietei, ne tikai kā bērna mātei?
  • Ko darīt ar savām izjūtām, kas ir tik pretrunīgas- mijas prieks un skumjas?
  • Kā sabalansēt bērna un vecāku vajadzības?
Tāpēc, ja vēlies pēc bērniņa nākšanas pasaulē, krīzes brīžos tikt galā ar nomācošajām sajūtām, nepaliec viena un nemēģini savas sajūtas nomākt. Uzticies un paļaujies uz to, ka TU vari tikt ar to galā! Jo Tu vari!

Šis ir stāsts, kurā mammas nepaliek vienas, bet ir kopā, lai atbalstītu viena otru! 

Mēs ļoti gaidīsim Tevi ciemos, Māmiņu kluba Vecāku skolā, Diānas Zandes lekcijā “Mammām par mammām” jau 27. novembrī, plkst. 10:00

Izmanto “BLACK FRIDAY” iespēju un iegādājies lekcijas apmeklējumu ar 25% atlaidi – šodien – 23. novembrī, piesakoties ŠEIT vai zvanot 67350750

 

 

 

Eksperts

Diāna Zande

Kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe
Diāna Zande Vecāku skolā