Šajā sestdienā topošie vecāki pulcēsies konferencē Jūrmalā

Šajā sestdienā topošie vecāki pulcēsies konferencē Jūrmalā

01. Apr 2019, 14:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāku organizācija un medijs “Māmiņu Klubs” šo sestdien, 6.aprīlī, Jūrmalā, rīko konferenci topošo vecāku izglītošanai “Gatavi mazulim!”. Konferencē visas dienas garumā norisināsies noderīgas lekcijas, meistarklases, konsultācijas ar Latvijā vadošiem mātes un bērna veselības ekspertiem - vecmātēm, dūlām, ārstiem, fizioterapeitiem, ģimenes psihoterapeitiem.

Konferences “Gatavi mazulim!” mērķis ir sniegt visaptverošu informāciju, kas palīdzēs vecākiem bērniņa gaidību laikā iepazīties ar pamata lietām, kas jāzina par veselīgu grūtniecību, drošām dzemdībām, pareizu jaundzimušā kopšanu, vakcināciju, aprūpi, attiecībām ģimenē.

“Konferencē esam iekļāvuši, Māmiņu Kluba prāt, vislabākos speciālistus un noderīgākās tēmas, kas uztrauc topošos vecākus. Vairāk nekā 17 lekcijās un meistarklasēs mēs sarūpējām iespēju vecākiem ne tikai dzirdēt speciālistu viedokļus, bet arī individuāli aprunāties un uzdot savus jautājumus, kā arī darboties praktiski. Šie būs visplašākie dzemdību sagatavošanas kursi, kas radīs drošības sajūtu un daudz noderīgu padomu, bērniņu gaidot.”, tā konferences iniciatore, Sandija Salaka, Māmiņu Kluba vadītāja Latvijā.

Konferences programma sastādīta 4 blokos - veselīga grūtniecība,drošas dzemdības, vesels mazulis un  jaunās ģimenes veidošanās. Konferenci atklās psihoterapeites, 5 bērnu mammas, iemīļotas māmiņu ekspertes Diānas Zandes lekcija par prenatālo psiholoģiju “Esam gaidībās! Ko tālāk?” - kā rodas saite ar gaidāmo mazuli un kā to veicināt? Gaidības ir laiks, kas dots, lai sagatavotos bērnam, un, apzinātos savu, vecāku, lomu.

Topošie vecāki konferencē arī uzzinās par 3D un 4D ultrasonogrāfijas iespējām (Dr.Ieva Mālniece, VC4) - kā tehnoloģijas ir gājušas uz priekšu un palīdz novērtēt gaidāmā mazuļa attīstību. Veselīga grūtniecība nav iedomājama arī bez veselīga uztura topošajai māmiņai - uztura speciāliste Liene Sondore stāstīs par apzinātu ēšanu grūtniecības laikā. Savukārt, Māmiņu Kluba jogas speciāliste Tatjana Cvetkova rādīs 10 soļus uz maigām, dabiskām dzemdībām. Konferencē praktisku informāciju, kā piedalīties ģimenes dzemdībās, iegūs topošie tēvi -   vecmāte Inese Kampusa (Māmiņu Kluba Vecāku skola) stāstīs par partnera atbalstu dzemdībās, bet dūla un topošā ārste Katrīna Puriņa-Liberte stāstīs par dzemdībām soli-pa-solim un dzemdību plānu. 

Par dzemdību procesu teorētiski un praktiski konferencē tiks nodrošināta plaša informācija - psiholoģiskā sagatavošanās dzemdībām (Diāna Zande), dabīga dzemdību atsāpināšana un palīglīdzekļi, dzemdību vietas izvēle, (vecmātes Liene Drauga un Inese Kampusa), pirmās stundas pēc dzemdībām, dzemdību pozas un elpošanas vingrinājumi (fizioterapeite Klaudija Hēla), dūlu atbalsts, kā arī māmiņas pēcdzemdību rehabilitācijas iespējas u.c.

Vecāki saņems arī noderīgu informāciju par jaundzimušā aprūpi - bērns no dzimšanas līdz gada vecumam neirologa skatījumā (bērnu neiroloģe Dr.Sarma Lindenberga, VC4), zīdaiņa kopšanas vadlīnijas (sertificēta bērnu māsa, Latvijas Māsu apvienības valdes locekle Elita Svareniece), jautājumi un atbildes par krūts ēdināšanu un māmiņas piena krīzēm (Latvijas zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas vadītāja Sandra Lase), zīdaiņu aprūpe jeb hendlings.

Īpaša lekcija, kā arī vecāku jautājumu un atbilžu sesija būs veltīta jaundzimušo vakcinācijai - par to stāstīs Bērnu vakcinācijas centra vadītāja un Valsts Imunizācijas padomes locekle, infektoloģe Dr.Dace Zavadska. Bērnu vakcinācija pret bīstamām infekcijas slimībām, kā arī vecāku atteikšanās vakcinēt bērnus, ir aktualitāte šobrīd Eiropā, kur parādījušies masalu uzliesmojumi, kā arī ir augsne aizspriedumiem pret vakcināciju.

Par bērniņa attīstību, drošas vides iekārtošanu un rotaļām būs praktiska meistarklase ar E.Pikleres pedagoģi un Māmiņu Kluba fizioterapeiti Klaudiju Hēlu, taču īpaša vieta konferences programmā ierādīta jaunās ģimenes veidošanai - psihoterapeite Aina Poiša stāstīs par to, kā ģimenē rodas MĒS apziņa jeb jaunās ģimenes laimes noslēpumiem.

Biedrība Tēvi konferencē piedalīses ar lekciju un konsultācijām par tēta īpašo lomu bērna aprūpē un audzināšanā.

Pasākuma laikā būs iespējas baudīt arī fiziskās aktivitātes, kas īpaši piemērotas topošām māmiņām - grūtnieču vingrošanas un jogas paraugdemonstrējumi, dzemdību pozas un elpošanas vingrojumi, par grūtnieču dejas terapija!

Konferences ģenerālsponsors VitaBiotics - Pregnacare grūtnieču vitamīni.

Atbalstītāji: Veselības centrs 4, Cilmes šūnu banka, Jūrmalas slimnīca, Olainfarm, Autiņbiksītes Happy, Troll, Kabrita, Jogurt Baby Drops, Hevea u.c.

Konference norisināsies 6.aprīlī no plkst.11:00 - 18:00, Jūrmalā, Semarah Hotel Lielupe.

Biļetes vēl pieejamas bezrindas.lv vai maminuklubs.lv.

Biļetes

Biļetes Biļetes var iegādāties ar priekšapmaksu caur Maminuklubs.lv

45.00 EUR vienai personai, 57.00 EUR pārim. E-pasts uzziņām: sandra.livmane@maminuklubs.lv 

Seko līdzi konferences aktualitātēm Facebook Māmiņu Klubs

 

Tiekamies 6.aprīlī Grūtnieču kongresā! from Māmiņu Klubs on Vimeo.