Lielā Grūtnieču diena jau 29. septembrī! Reģistrējies tagad un saņem garantētas dāvanas!

Lielā Grūtnieču diena jau 29. septembrī! Reģistrējies tagad un saņem garantētas dāvanas!

27. Sep 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Reizi mēnesī Māmiņu Klubs pulcē topošās māmiņas lielajā Grūtnieču dienā, lai vienas dienas ietvaros ļautu satikt vairākus speciālistus un rast atbildes uz topošajiem vecākiem aktuālajiem jautājumiem par gaidību laiku, dzemdībām un jaundzimušo.

Šomēnes tiekamies 29. septembrī, kur visas dienas garumā no plkst. 10.00 līdz pat 18.00 varēsi saņemt speciālistu padomus un rekomendācijas, kā arī piedalīties izlozēs par vairākām vērtīgām balvām!

Papildu speciālistu lekcijām, tu saņemsi arī garantētu dāvanu no Māmiņu Kluba draugiem, tāpēc reģistrējoties neaizmirsti komentāru sadaļā norādīt sev ērtāko Omniva pakomātu, uz kuru nosūtīt dāvaniņu.

REĢISTRĒJIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT

Nesatraucies, ja 29. septembrī nevarēsi noklausīties visas lekcijas, jo vēl 10 dienas pēc pasākuma tās tev būs pieejamas ierakstā, lai varētu noklausīties netraucēti sev ērtākā laikā.

29. septembra Grūtnieču dienas programma

10.20-11.00 Veselīgas grūtniecības programmēšana

Tas, kāda ir sievietes grūtniecība, ietekmē mazuļa attīstību un arī bērniņa veselību nākotnē, tāpēc topošajai māmiņai ir svarīgi neaizmirst par pilnvērtīgu uzturu, kustībām svaigā gaisā, protams, arī labām domām u.tml. Jāatzīst, ka bieži vien to ir daudz vieglāk pateikt nekā īstenot. Kā programmēt veselīgu grūtniecību Grūtnieču dienā vaicāsim ginekoloģei Annai Kornetei.

11.05-11.45 Pēcdzemdību skumjas

Pasaulē nācis tavs mazulis, kas ir brīnišķīgs notikums, taču, neraugoties uz šo skaisto dzīves mirkli, tavu ikdienu piepilda skumjas. Vai ir normāli skumt, ja tavās rokās smaida mazulis? Kā rīkoties gadījumā, ja pārņēmušas pēcdzemdību skumjas, skaidros klīniskā psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā terapeite Diāna Zande.

11.50-12.30 Jaundzimušā runas attīstība

Lai gan tikko dzimis mazulis vēl nerunā, katra viņa dzīves diena ir svarīgs solis runas attīstībā. Kā veidojas mazuļa runa, kam jaundzimušā vecuma posmā pievērst uzmanību, Grūtnieču dienā stāstīs sertificēta audiologopēde, miofunkcionālā terapeite Evija Ekure.

12.35-13.15 Mazuļa attīstība pirmajā dzīves gadā

Katrs mazulis attīstās ļoti individuāli, tādēļ pieaugušo uzdevums būtu atbalstīt bērna dabisko attīstību, motivēt mazuļa pašiniciatīvu un iekārtot vidi tā, lai bērns spētu realizēt savu individuālo attīstības plānu. Grūtnieču dienā fizioterapeite Kristīne Asonova uzzini par hendlinga pamatprincipiem un to nomaiņu pirmā dzīves gada laikā un ieskaties kā attīstās mazulītis no jaundzimušā par brašu un kustīgu mazuli!

13.20-14.00 Diastāze

Gaidību laikā topošajai māmiņai tiek pievērsta liela uzmanība, taču pēc dzemdībām visu skatieni tiek vērsti mazulīša virzienā, par jauno māmiņu aizmirstot. Tomēr arī pēcdzemdību periodā sievietei nepieciešamas īpašas rūpes. Viena no veselības problēmām, kas dažkārt skar jaunās māmiņas, ir diastāze. Kā tā veidojas, kā rīkoties diastāzes gadījumā, 29. septembrī vaicāsim Rīgas 1. slimnīcas ķirurgam Vjačeslavam Popkovam.

14.05-14.45 Tēta iesaiste bērna audzināšanā jeb dalām rūpes uz divi!

Mūsdienās pieņēmums, ka visas rūpes par bērnu jāuzņemas tikai mammai, ar katru gadu iet mazumā. Vairs nav nekā neparasta, ja uz ielas redzam bērnu ratiņus stumjam tēti, kurš devies pastaigā, kamēr māmiņa strādā vai nedaudz atvelk elpu, vai arī tēti, kurš bērnu aizvedis pie ģimenes ārsta uz ikmēneša apskati. Kāpēc tēta iesaiste audzināšanā ir tik svarīga? Par šo jautājumu runāsim ar Gati Smidrovski no biedrības “Tēvi”.

14.50-15.30 Pēcdzemdību ergonomika jeb kā parūpēties par mazuli, nekaitējot savam ķermenim un veselībai

Sievietes muskuļi un saites gaidību laikā atslābst, tāpēc tiem pēcdzemdību periodā jāvelta īpaša uzmanība. Lai nekaitētu savam ķermenim, jaunajai māmiņai ir būtiski zināt, kā pareizi mazulīti celt, turēt, kā nest autokrēsliņu un ievērot ergonomisku pozu zīdīšanas laikā. Ar praktiskiem padomiem dalīsies sertificēta bērnu nēsāšanas un zīdīšanas konsultante Evita Žvagiņa-Jēkabsone.

15.35-16.15 Atsāpināšanas metodes dzemdībās

Kādu atsāpināšanas metodi dzemdībās izvēlēties? Vai izvēle jāveic vēl pirms dzemdībām, vai arī par labu atsāpināšanai var lemt tad, kad dzemdības jau sākušās? Vai atsāpināšana var ietekmēt dzemdību norisi? Šie un daudzi citu jautājumi noteikti aktuāli ikvienai topošajai māmiņai, tāpēc Grūtnieču dienā tiksimies ar Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļas vadītāju, ginekoloģi Jolantu Bārbali - Mālnieci, lai uzzinātu visu svarīgāko par atsāpināšanu.

16.20-17.00 Gestācijas diabēts un citas saslimšanas grūtniecības laikā

Gaidot mazuli, sievietei īpaši rūpīgi jāseko līdzi savai veselībai, tādēļ tiek veikti dažādi izmeklējumi, tostarp, lai noteiktu, vai topošajai māmiņai nav gestācijas diabēts. Kurām grūtnieču grupām pastāv lielāks gestācijas diabēta risks un kādām vēl saslimšanām grūtniecības laikā jāpievērš uzmanība, skaidros ginekoloģe Karlīna Elksne.

REĢISTRĒJIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT

 

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 29. septembrī

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.