ŠODIEN! Lielā grūtnieču diena ar dāvanām visām dalībniecēm

ŠODIEN! Lielā grūtnieču diena ar dāvanām visām dalībniecēm

31. Aug 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā jo īpaši gribas lasīt, izzināt, apmeklēt kursus, uzdot jautājumus un saņemt atbildes par gaidību laiku, dzemdībām, jaundzimušā aprūpi.

Māmiņu Klubs 31. augustā ikvienu topošo māmiņu aicina uz Lielo Grūtnieču dienu, kurā vienas dienas ietvaros tev būs iespēja tiešsaistē satikt 9 zinošus speciālistus, lai iegūtu atbildes uz sev aktuāliem jautājumiem.

Papildu speciālistu lekcijām, tu saņemsi arī garantētu dāvanu no Māmiņu Kluba draugiem, tāpēc reģistrējoties neaizmirsti komentāru sadaļā norādīt sev ērtāko Omniva pakomātu, uz kuru nosūtīt dāvaniņu.

Nesatraucies, ja 31. augustā dienas steigā nevarēsi noklausīties visas lekcijas, jo vēl 10 dienas pēc pasākuma tās tev būs pieejamas ierakstā, lai varētu noklausīties netraucēti sev ērtākā laikā.

REĢISTRĒJIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT

31. augusta Grūtnieču dienas programma

(tiks papildināta)

10.20-11.00 Grūtniecības trīs trimestri

Dienu pēc dienas, nedēļu pēc nedēļas, trimestri pēc trimestra māmiņas puncī aug un attīstās mazulītis. Kas gaidāms katrā no grūtniecības trimestriem, kam vajadzētu pievērst uzmanību? To 31. augustā skaidros ginekoloģe-rezidente, dzemdību speciāliste Katrīna Puriņa Liberte.

11.05.-11.45 Psiholoģiskā un emocionālā sagatavošanās dzemdībām

Parasti dzemdību sagatavošanas kursi pievērš lielāku uzmanību grūtniecības un dzemdību praktiskajai norisei un jaundzimušā aprūpei, bet ļoti liela nozīme tam, kā noritēs dzemdības, ir arī māmiņas psiholoģiskajai gatavībai lielajam notikumam. Kā sagatavoties dzemdībām psiholoģiski un emocionāli, Grūtnieču dienā ar padomiem dalīsies psihoterapeite Diāna Zande.

11.50-12.30 Pēcdzemdību periods dzemdību nodaļā un mājās

Mirklī, kad pirmo reizi turi rokās savu bērniņu, mainās visa tava pasaule! Pēc tam, kad deviņus mēnešus esi nēsājusi savu bērniņu zem sirds, priekšā vēl arī pēcdzemdību periods, kad tavu ķermeni atkal sagaida pārmaiņas, tāpat arī priekšā laiks, kad iepazīt savu mazulīti. Kas jaunajai māmiņai jāzina par pēcdzemdību periodu uzreiz dzemdību nodaļā un arī laikā, kad esat ar mazulīti atgriezušies mājās, 31. augustā vaicāsim Rīgas Dzemdību nama vecmātei Brigitai Grīnbaumai.

12.35-13.15 Toksikoze, apetītes izmaiņas, svara izmaiņas grūtniecības laikā

Grūtniecība dažkārt var būt īsts izaicinājums - te rīta nelabumi, kas liek pilnībā pārmainīt savu dienas ritmu, te milzīga kāre pēc ēdiena vai, iespējams, pilnīgs apetītes zudums, jo nogurums ir spēcīgāks par vēlmi paēst. Šos jautājumus aktualizēsim Grūtnieču dienā, viesos aicinot ginekoloģi Dr. Oksanu Babulu, kura stāstīs par svara izmaiņām grūtniecības laikā, uzturu, toksikozi un apetītes izmaiņām.

13.20 - 13.45 Kolikas. Ko par tām būtu jāzina jaunajiem vecākiem?

"Kolikas" ir vārds, ar kuru daudzi mēdz biedēt topošos vecākus, stāstot savus pieredzes stāstus par negulētām naktīm, raudošu mazuli, kuru nevar nomierināt, un izmisumu vecāku sejās. Lai uzzinātu, kas ir kolikas, vai tās piedzīvo visi mazuļi un kā bērniņam koliku laikā palīdzēt, Grūtnieču dienā iztaujāsim MEDIS pārstāvi Gunitu Vanadziņu.

14.05-14.45 Teipošana grūtniecības laikā un pēc dzemdībām

Pēdējos gados teipošana kļuvusi aizvien populārāka un pieejamāka, palīdzot mazināt ķermeņa diskomfortu un atvieglot sāpes, tostarp arī gaidību periodā. Kā teipošana var palīdzēt topošajai māmiņai grūtniecības laikā un pēc dzemdībām justies labāk, 31. augustā stāstīs sertificēta ārsta palīdze, masiere, bērnu nēsāšanas konsultante Aija Apsīte.

14.50-15.30 Jaundzimušā miegs un režīms. Ko sagaidīt?

Par mazulīša miegu sākam satraukties vēl pirms bērniņš nācis pasaulē, jo dzirdētas tik daudzas pieredzes, kā arī ikviens uzskata par savu pienākumu topošos vecākus "iedrošināt" ar stāstiem par negulētām bezmiega naktīm, kas seko nedēļu pēc nedēļas, jo bēbītis neguļ, taču bez panikas! 

Lai topošajiem vecākiem palīdzētu labāk izprast jaundzimušā miegu un to, kā veidojas mazulīša miega režīms, Grūtnieču dienā tiksimies ar Bērnu klīniskās universitātes miega speciālisti, pediatri un lektori Māmiņu Kluba Vecāku skolā Martu Celmiņu.

15.35-16.15 Jaundzimušā stāvokļa novērtēšanas principi. Apgares skala un citi faktori

Mirkli pēc nākšanas pasaulē jaundzimušais tiek nomērīts, nosvērts un izvērtēts viņa veselības stāvoklis. Pēc kādiem kritērijiem ārsts izvērtē jaundzimušā veselības stāvokli un kas ir Apgares skala, par kuru, visticamāk, esi dzirdējusi un lasījusi, Grūtnieču dienā pastāstīs sertificēta bērnu māsa Elita Svareniece.

16.20-17.00 Elpošana un pozas dzemdībās

Grūtniecības pēdējos mēnešos topošie vecāki aizdomājas par to, kā viss notiks radību laikā. Kādas būs dzemdības? Cik sāpīgas tās būs? Apgūstot pareizu elpošanas tehniku, dzemdības paies mierīgāk, jo tā vietā, lai koncentrētos un satrauktos par elpošanu un pozām, jaunie vecāki varēs koncentrēties uz to, ka tūliņ satiks savu mazulīti. Kādas pozas un elpošanas metodes var palīdzēt dzemdībās? To Grūtnieču dienā 31. augustā vaicāsim fizioterapeitei Klaudijai Hēlai.

REĢISTRĒJIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT

 

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 31. augustā

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.