Ķermeņa ādas labsajūtai un tonusam grūtniecības laikā

Ķermeņa ādas labsajūtai un tonusam grūtniecības laikā

27. Apr 2019, 14:44 zane_r zane_r

Otrajā trimestrī ķermeņa āda jūtami piedzīvo pārmaiņas – stiepjas gan vēdera āda, mazulītim augot lielākam, gan palielinās krūtis, savukārt vēnu sieniņas uz kājām atslābinās, asins cirkulācija ir traucēta, izteiktāks sāk kļūt celulīts. Ādai vajag īpašu atbalstu. Taču grūtniecība noteikti ir laiks, kad ādas kopšanas līdzekļu sastāvam gribas pievērst ļoti īpašu uzmanību un izvēlēties tādus, kuros ir iespējami dabīgākās sastāvdaļas un iespējami mazāk visa kā lieka. Tā nu manā redzeslokā nonāca pašmāju profesionālās kosmētikas zīmols GMT  BEAUTY, kura viens no principiem ir neizmantot cilvēka organismam vai dabai kaitīgas vielas. GMT ir vesela līnija grūtniecēm un jaunajām māmiņām ar nosaukumu EXPECTING. Nebūt ne mazsvarīgs šķiet fakts, ka šīs līnijas produkti ir saņēmuši kvalitātes apstiprinājumu no Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas. 

Zīmola iepazīšanu sāku ar diviem produktiem – pretstriju eļļu un pretcelulīta želeju. 

Barojošā pretstriju eļļa satur divpadsmit dabīgo eļļu un čia eļļas aktīvo sastāvdaļu kombināciju, kas bagātināta ar nepiesātinātajām taukskābēm. Eļļu klāju uzreiz pēc dušas uz vēdera, kā arī krūtīm. Ādai stiepjoties bieži izjutu niezēšanu – gan uz vēdera, gan krūšu ādas, bet eļļa šo niezi patīkami remdē – āda ir pabarota, mitrināta un samtaina. Cerams, ka šis ikvakara rituāls palīdzēs izvairīties no strijām. 

Savukārt pretcelulīta želeju grūtniecēm lietoju divu iemeslu dēļ – tā ne vien cīnās ar nevēlamo celulītu, bet arī palīdz cīņā ar tūsku, nostiprina kapilārus, tonizē vēnas, mazina iekaisumu un uzlabo asins mikrocirkulāciju. Ar smaguma sajūtu kājās man nākas sadzīvot jau labu laiku, tā iemesla dēļ ne tikai sportojot, bet arī ikdienā visas dienas garumā nesāju garās kompresijas zeķes, kas problēmu viennozīmīgi mazina. Taču kompresijas zeķes ādu sausina, tāpēc ir vienlaikus arī jārūpējas par ādas mitrināšanu un ar kompresiju panāktā efekta nostiprināšanu. Šajā ziņā šī pretcelulīta želeja savu uzdevumu veic lieliski. Tā ir vieglas un gana šķidras konsistences, tāpēc to nevajag daudz. Tā ādu redzami un jūtami dara tvirtāku, stingrāku un patīkami tonizē. Par to rūpējas galvenās aktīvās vielas - Zaļās tējas ekstrakts, Aļģu ekstrakts, Zirgkastaņas ekstrakts, Efejas ekstrakts. Man svarīgi, ka tā dabīgās sastāvdaļas ir drošas gan man, gan gaidāmajam bērniņam. Turklāt želejas unikālais vakuumiepakojums neļauj tai saskarties ar gaisu, saglabā produkta tīrību un kvalitāti, un padara derīguma termiņu divas reizes ilgāku — tas ir vairāk nekā 12 mēneši —, salīdzinot ar produktiem parastā iepakojumā. Kāpēc tas ir tik svarīgi? Jo iepakojuma īpašības nodrošina to, ka želeja satur mazāk konservantu, kas to padara vēl tīrāku un drošāku.