Kādas izmaiņas notiek Tavām krūtīm grūtniecības laikā

Kādas izmaiņas notiek Tavām krūtīm grūtniecības laikā

17. Jun 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecība ir pārbaudījums sievietes ķermenim un mainās it viss- ķermeņa aprises, parādās strijas, pieaug svars.. Arī krūtis kā sievietes rota piedzīvo vērā ņemamas pārmaiņas. Esam apkopojuši 9 izmaiņas, ko lielākā vai mazākā mērā piedzīvosi un pamanīsi gaidību laikā.

Tās kļūst lielākas. Puncis nav vienīgais, kas pieaug grūtniecības laikā. Jau no grūtniecības sākuma krūtis piebriest un jau grūtniecības sešās nedēļās krūts var pieaugt pat par izmēru.

Krūtis kļūst smagas. Saistībā ar palielināto asiņu pieplūdumu krūtīm, krūtis piebriest un kļūst smagākas. Patiesībā, piebriedušas krūtis ir viena no pirmajām grūtniecības pazīmēm, ko sievietes ievēro.

Uz krūtīm var pamanīt vēnu dzīslojumu. Iespējams, uz Tavām krūtīm parādījušās zilas svītras. Nē, viss ir kārtībā, tas ir zemādas vēnu zīmējums, kas kļuvis izteiktāks, jo vēnās pieplūst papildus asiņu daudzums.

Krūšu gali kļūst izteiktāki. Augot krūtīm, izteiktāki kļūst krūšu gali. Turklāt arī oreola ap krūšu galiem kļūst izteiktāka, lielāka un tumšāka. 

No krūtīm var izdalīties šķidrums. Otrajā trimestrī iespējams pamanīt šķidruma, pirmpiena izdalīšanos. Ja tas rada neērtības, arī grūtniecības laikā drošības labad var nēsāt krūštura ieliktnīšus.

Uz krūtīm var parādīties strijas. Augot krūtīm, stiepjas arī audi un ādi, tādējādi var parādīties strijas. Ādu var mitrināt ar mitrinošu losjonu vai krēmu.

Krūtīm nepieciešams papildus atbalsts. Krūtīm nekad iepriekš nav bijis nepieciešams tiks liels atbalsts kā tagad. Iegādājoties atbalstošu krūšturi, iespējams izvairīties no ādas nostiepšanās.

Krūtis mainās uz visiem laikiem. Pēc barošanas krūšu gali atgriezīsies iepriekšējā izskatā un krāsā, tomēr krūtis  mainīsies uz visiem laikiem. Lai maksimāli pietuvinātu krūšu izskatu agrākajam izskatam, lutini krūtis ar pareiza izmēra krūšturi, masē ar mitrinošu krēmu!

Māmiņu Klubs

Pastāsti, kā Tu rūpējies par savu krūšu veselību gaidību laikā!