Kad mazais puncī guļ ačgārni

Kad mazais puncī guļ ačgārni

10. Jun 2019, 12:01 zane_r zane_r

Pēdējā vizītē pie ginekologa, kas notika 34.nedēļā, veicot sonogrāfiju, ārsts konstatēja, ka mazulītis puncī guļ ačgārni - nevis ar galviņu uz leju, bet otrādi. Ārsts gan mierināja, ka mazais vēl var sagriezties, tāpēc man daudz ar viņu jārunājas un jāturpina būt fiziski aktīvai. Pēc trim nedēļām dakteris mūs atkal gaidīs uz sonogrāfiju, kur lūkosimies, vai mazais ir sagriezies. Ja tomēr tas nenotiks, ir iespējami vairāki scenāriji:

1) doties uz Liepājas slimnīcu vai Rīgas dzemdību namu, kur var veikt mazulīša ārējo sagrozīšanu, taču, kā nopratu, mans ārsts ne visai atbalsta šo metodi, jo tā varot ierosināt dzemdību sākšanos

2) dzemdēt mazulīti tūpļa guļā, ja mazulīša svars un citi apstākļi to ļaus. Nabassaite sonogrāfiski izskatās labi un pietiekami gara, kas nebūtu iemesls tam, ka mazais nevarētu piedzimt šādi.

3) ķeizargrieziens, ja ārsts pēc sonogrāfijas konstatēs, ka, pašai dzemdējot, var rasties kādi sarežģījumi. 

Jāsaka godīgi, šis fakts mani ļoti izsit no līdzsvara, jo mans lielais un dižais plāns dzemdēt pašai un gatavošanās tam, var tā arī neīstenoties. Lai arī ārkārtīgi baidos no dzemdībām, šis man liek apjaust, cik ļoti tomēr vēlos piedzīvot dzemdības - emocionāli atbalstītas dzemdības, kurās kaut kādā ziņā es varētu dziedēt iepriekšējo dzemdību atstātās emocionālās sekas un nepilnvērtības sajūtu, un piedzīvot to lielo varēšanas sajūtu - ES to izdarīju, ES PIEDZEMDĒJU SAVU BĒRNIŅU!

Šis noteikti arī ir mirklis, lai vairāk satuvinātos ar bērniņu, lai apzināti izjustu, ka dzemdību process būs milzīgs darbs mums abiem un cik ļoti dzemdību norise atkarīga no bērniņa. Tas nav stāsts tikai par mani, manām bailēm, maniem plāniem un iecerēm. Ticu, ka viss notiek, kā jānotiek un mums abiem šis ir jāpiedzīvo ar noteiktu mērķi. 

Meklēju internetā pozas un vingrinājumus, kas varētu palīdzēt bērniņam apmest kūleni un turpinu runāties ar viņu - stāstu, cik ļoti viņu visi gaidām. 

 

Varbūt kāda no jums var dalīties līdzīgā pieredzē, kad mazais ir gulējis ačgārni? Vai veicāt kādus vingrinājumus vau varbūt devāties uz ārējo apgrozīšanu?

Kirsis Kirsis 12. Jun 2019, 23:21

Sveika. Gribu iedrošināt 😀 Mans puika ir dzimis tūpļa guļā, turklāt 1.dzemdībās. Ātri un man gribas domāt - viegli. Runāju, domāju labās domas par to kā viņš apgriežas, pildīju vingrinājumus - nekā. No 24.ned. kā galva augšā, tā augšā 😀 37.ned.piekritu ārējai apgrozīšanai un nekad mūžā to neļautu darīt vēlreiz...process brutāls, 3 cilvēku rokas un elkoņi Stradiņos neizkustināja ne par centimetru. Pilnīgi nebiju ieciklējusies uz obligāti dabīgām dzemdībām, jo bija ļoti smaga grūtniecība un iznākums bija tik svarīgs, ka KĀ tas notiks likās mazsvarīgi. Iedrošināja pašai pamēģināt personīgi zināma ginekoloģe - teica, ja nesanāks vai kkas ies greizi-ķeizarosim. Bērns sonogrāfiski bija nomērīts mazs, man pēc smagās grūtniecības baiļu ar vairs nebija - kā viņa teica, ideāls scenārijs lai mēģinātu 😀 38n2d 2.95 kg un 53 cm man gulēja uz krūtīm pēc nieka 2h30min ilgām sāpēm. (augļūdeņus pārdūra pie 6 cm) Dzemdēju Valmierā, pie Dr.Krīgeres, laikam vienīgās kas tur arī pieņem tūpļa dzemdības, ja apstākļi sakrīt labvēlīgi.

flower.of.hope flower.of.hope 11. Jun 2019, 22:29

Man nav bijusi pieredze ar apgrozīšanu, bet zinu, ka ar mazajiem puncī var ļoti daudz sarunāt. Lai izdodas! Bet atmet domas, ka dabīgas dzemdības ir pārākas par citām... Es tev tiešām novēlu, lai izdodas, jo atkopšanās ir tik daudz vieglāka. Bet reizēm bez medicīniskās iejaukšanās neiztikt. Atrodi kādu kam uzticēties, ka iedod tev pareizo padomu, kāda ir labākā rīcība. Dzīvē droši vien viss notiek ar mērķi, tikai nereti to saprotam vien atpakaļ skatoties. Novēlu jums prieka pilnu un mierpilnu satikšanos!

Zaiga77 Zaiga77 10. Jun 2019, 22:17

Apgrozīšana var arī neizdoties, jo ja būs pazīmes, ka mazais jūtas slikti, to pārtrauks. Reāli tā apgrozīšana notiek no ārpuses mazo bakstot. Un reizēm mazie atkal atgriežas savā nepareizajā pozā.
Vispār nevajag ieciklēties uz kaut kādam ideālajam dzemdībām, jo bērnam pēc tam dzīvē ir gandrīz nav nekāda nozīme kā viņš ir piedzimis. No malas arī diezgan muļķigi izklausās, kad kāda lepojas ar savam dabīgajām dzemdībām, jo nevienam tas īpaši neinteresē, ja nu vienīgi ziņkārībai un baumām. Galvenais, ka bērnam nav dzemdību traumas.

Annija E Annija E 10. Jun 2019, 15:55

Man mazulis joprojām tūpļa guļā.

Annija E Annija E 10. Jun 2019, 15:54

Varu tikai ieteikt jau tagad doties uz izvēlēto dzemdību iestādi un vienoties par dzemdību plānu.
Ierados 38. grūtn. nedēļā Jūrmalā, lai vienotos par plānveida ķeizara operāciju. Uz mani paskatījās lielām acīm un pajautāja kāpēc nu tikai ierodos, taču jādzēmdē tūlīt.
Un atteica, jo neesot brīva laika plānveida ķeizaram tuvākajās nedēļās.