Intensīvais kurss vecāku būšanā

Intensīvais kurss vecāku būšanā

08. Apr 2019, 18:17 zane_r zane_r

Aizvadītajā saulainajā sestdienā piepulcējos tiem daudzajiem gaidībās esošajiem vecākiem, kuri izvēlējās dienu pavadīt izglītojoši - konferencē "Gatavi mazulim". Tā kā studiju laika spējas nosēdēt ilgstoši vienā vietā jau sen vairs nav starp manām stiprajām pusēm, jo īpaši pašreizējo ķermeņa gabarītu un urīnpūšļa ietilpības dēļ, gana biedējošs šķita fakts, ka lekcijas notiek no pulksten 11.00 līdz pat 18.00, tātad visu dienu. Taču pārvietošanās starp lekciju zālēm, labieierīcībām un iespēja starplaikos izmest līkumu starp atbalstītāju stendiem, šo pasākumu padarīja itin viegli izturamu līdz pat pašām beigām.

Ļoti pozitīvs fakts, ka turpat uz vietas Semarah hotel, bija iespēja apmeklēt pusdienu bufeti ar bagātīgu ēdienu un dzērienu piedāvājumu, kā arī bārā pasūtīt kādu dzērienu vai kokteili. Ūdens automāti bija pieejami katrā telpā, turklāt arī Māmiņu Klubs pārtraukumā bija sarūpējis bezmaksas kafijas galdu ar uzkodiņām. Tā kā grūtnieču lielākais bieds - palikt bez ēdiena - šeit galīgi nedraudēja. 

Bet nu par pašu pasākuma saturu. Man izdevās apmeklēt gandrīz visas iecerētās lekcijas. Gandrīz saku tādēļ, ka dažas no man interesējošajām lekcijām pārklājās, taču kopumā jūtos ļoti apmierināta un ticu, ka dzirdēju to, ko vajadzēja dzirdēt. Turklāt šī bija lieliska iespēja saprast, kurus no speciālistiem vēlos dzirdēt padziļinātāk lekcijās Vecāku skolā. Pirmkārt, jau tā noteikti būs Diāna Zande. Mani ļoti simpatizē un uzrunā viņas reālistiskais un neizskaistinātais skats uz vecāku lomu un problēmām, ar kurām jaunajiem vecākiem jāsaskaras. Vienīgā lieta, par kuru man bija žēl, ka viņas lekcijas viena brīdī beidzās.

Ja godīgi, es pat būtu varējusi visu dienu klausīties viņā vien. Viņa spēj iedot to sajūtu, ka tas, kas notiek mūsu, vecāku galvās, ir pilnīgi normāli. Turklāt viņa dod reālus padomus, ko ar to iesākt un kā sev palīdzēt. Esmu pieteikusies jau uz divām lekcijām viņas vadītām lekcijām Vecāku skolā "Psiholoģiskā sagatavošanās dzemdībām" un "Pirmie mēneši mazuļa dzīvē", un gaidu, kad tiks atvērts jaunais grafiks maijam, lai pieteiktos vēl uz citām, piemēram, "Par otrā mazuļa ienākšanu", "Bērna temperaments un uzvedības atšķirības" , kā arī "Mammām par mammām. Kā kļūt par labu mammu". 

Tādu pašu āķi lūpā iemeta arī Klaudija Hēla, noteikti pieteikšos uz praktisko nodarbību "Dzemdību pozas un elpošanas vingrinājumi". Arī viņa prot stāstīt interesanti, saistoši, viegli saprotami un ar humoru. Turklāt nodarbībās notiek reāla darbošanās nevis tikai klausīšanās. Tāpat pozitīvi pārsteidzoša bija nodarbība "Kā atgūties pēc dzemdībām" pie fizioterapeites Kristīnes Asanovas, kura deva ļoti vērtīgus padomus un fizioloģiski izskaidroja, kādus vingrinājumus veikt jau grūtniecības laikā, lai stiprinātu dziļo vēdera presi, kā arī parādīja un ļoti detalizēti izstāstīja, kā sieviete ar vingrinājumiem un elpošanu var sev palīdzēt atgūties pēc dzemdībām, arī epidurālās anestēzijas.

Protams, šīs nebija vienīgās lekcijas, kuras apmeklēju - vērtīga bija visa diena, katrā lekcijā ieguvu kaut ko, kas man varētu noderēt gan vēl atlikušajā grūtniecības laikā, gan dzemdības, gan arī tad, kad jau mazulītis būs nācis pasaulē. Un, lai arī manas cerības loterijā neattaisnojās, ratus diemžēl nelaimēju un nelaimēju arī nevienu citu no dāvanām, tomēr no pasākuma izgāju ar ieguvējas sajūtu par vērtīgo informāciju un patīkami pavadīto laiku. Manuprāt, šāds pasākums ir absolūts must have vecākiem, kuri gaida pirmo bērniņu - šeit iespējams ļoti intensīvā veidā iegūt ļoti vispusīgu informāciju par vecākiem svarīgiem jautājumiem. 

MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLAS KURSI TOPOŠAJIEM UN JAUNAJIEM VECĀKIEM KATRU DIENU->>>