Grūtnieču kaprīzes

Grūtnieču kaprīzes

18. Sep 2019, 14:42 Olīša mamma Olīša mamma

Sēdēju E.Gulbja laboratorijā, gaidīju Glikozes slodzes testa kārtējo asins noņemšanu. Tā kā šeit ir jāsēž diezgan ilgi - vismaz divas stundas. Man ar visu rindu sanāca pat trīs, tad kaut kā vajadzēja sevi izklaidēt, jo spaidīt telefonu 3h arī nav nekāda bauda, nopirku Mans Mazais žurnālu.

Lasīju tur rakstu par grūtnieču kaprīzēm. Mans vīrs var būt mans liecinieks, ka šo abu grūtniecību laikā es ne reizi neesmu viņu sūtījusi nakts laikā uz MC Donaldu pēc hamburgera vai uz Circle K pēc Hotdoga. Jā, ir reizes, kad uznāk, ka es kaut ko konkrētu tagad labprāt apēstu. Bet tas nav tik pārspīlēti kā tiek visur pasniegts. Nu tiešām nav tā, ka tagad - viss, pa nakti negulēšu un iešu ar kājām uz Circle, lai dabūtu to Hotdogu. Manuprāt tās ir pilnīgas muļķības un vēlme pārspīlēti apstiprināt šīs grūtnieču kaprīzes. Bet varbūt es kļūdos?! Un es viena tāda grūtniece, kura nekrīt galējībās?!

Es piekrītu, ka mainās gaume uz ēdienu un var sākt prasīties lietas, ko iepriekš nekad neesi ēdusi, vai tieši pretēji, pirms grūtniecības bija mīļākais ēdienus un tad pēkšņi vairs negribas "ne acīs redzēt" viņu. Bet lai es ēstu, piemēram, siļķi ar putukrējumu? Vē, šķebina dūšu jau no domas vien. Savukārt citas mammas apgalvo, ka tā tiešām ir, ka prasās pilnīgi nesavienojamas lietas. Es nezinu. Man tiešām tā nav.

Visvairāk no visam grūtnieču “kaprīzēm” es piekrītu par divām lietām.

Viena no tām ir atmiņa/izklaidīgums. Tā tiešām ir! Šausmas cik esmu aizmāršīga. Sienas kalendārs ar piezīmēm ir mans labākais draugs.

Un otra - emocionalitāte. Aizsvilties no maza pūkaina zaķīša līdz ķērcošai raganai - Easy! 3 sekunžu jautājums! Tāpat kā jūtīgums uz dažādām lietām-filmām, strīdiem un tamlīdzīgi. Krietni emocionālāk tiek viss uztverts! Bet šis viss liekas ļoti normāli, jo hormoni trako. Progresterons ir nebijušos augstumos un tāpēc organisms šādi reaģē.

Man patīk, jo vismaz varu veikalā grābt saldumus un Kristaps tikai nopūšas - vai nebūs par daudz?! Neko nezinu, bebītis prasa!

Māmiņas, lai visām mierīgs šis gaidīšanas laiks! Nemocīsim tos nabaga vīriešus ar savām kaprīzēm!

mamma88 mamma88 18. Sep 2019, 16:30

Manam bebim savulaik ar prasijas saldumui. Pec tam nezinaju ka lai to visu dabu nost. Ilgi naca nost.