Grūtnieču diena jau 15. decembrī! 9 noderīgas lekcijas un garantētas dāvanas!

Grūtnieču diena jau 15. decembrī! 9 noderīgas lekcijas un garantētas dāvanas!

12. Dec 2023, 12:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecība ir fantastisks notikums ikvienas sievietes dzīvē, jo mainies tu pati, mainās visa tava dzīve, un jau pavisam drīz tā būs piepildīta ar beznosacījuma mīlestību. Lai gaidību laiks, dzemdības un arī pirmie soļi mammas lomā būtu mierīgāki un drošāki, ir svarīgi saņemt atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem.

Māmiņu Kluba Vecāku skolā jau 15. decembrī aicinām ikvienu topošo māmiņu uz Grūtnieču dienu, kur vienas dienas ietvaros būs iespēja noklausīties 9 noderīgas lekcijas un saņemt atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem. Grūtnieču dienu organizējam tiešsaistē, kas nozīmē, ka piedalīties tajā vari no ikvienas vietas pasaulē! Piedevām, vēl 10 dienas pēc Grūtnieču dienas tev būs pieejams visu lekciju ieraksts, lai noklausītos tās sev ērtākajā laikā.

PIETEIKTIES GRŪTNIEČU DIENAI

15. decembra Grūtnieču dienas programma

11.00-11.45 Cilmes šūnas Tava mazuļa nākotnei

Mēs esam gatavi atdot visu, lai tikai nodrošinātu savam bērniņam veselīgu un laimīgu nākotni, taču, kā zināms, nākotni nav iespējams paredzēt, tāpēc labāk sarūpēt drošības spilvenu atvases veselībai. Tieši tādas ir cilmes šūnas. Kā cilmes šūnas var palīdzēt bērna veselībai nākotnē, kā tās saglabāt, Grūtnieču dienā stāstīs ārste, ķirurģe Inese Bolmane.

11.50-12.30 Zīdīšanas izaicinājumi un veidi, kā ar tiem tikt galā

Jādomā, ka zīdīšana ir viens no jautājumiem, kas topošās māmiņas satrauc visvairāk. Lai arī kā šim brīdim gatavotos, lielākajai daļai jauno vecāku tomēr nākas sakarties ar dažādiem zīdīšanas izaicinājumiem. Kā nepadoties un tos sekmīgi pārvarēt, Grūtnieču dienā stāstīs sertificēta bērnu nēsāšanas un zīdīšanas konsultante Evita Žvagiņa-Jākobsone.

12.35-13.15 Pēcdzemdību depresija tēviem

Runājot par pēcdzemdību depresiju, visbiežāk uzreiz iedomājamies par jauno māmiņu, nemaz neaizdomājoties, ka tā var skart arī jaunos tētus. Cik bieži tēti saskaras ar pēcdzemdību depresiju, kā tā izpaužas un kā šādos gadījumos rīkoties, Grūtnieču dienā stāstīs biedrības "Tēvi" nodarbību vadītājs Gatis Smidrovskis.

13.20-14.00 Grūtnieču vingrošana. Praktiski padomi

Kustība uzlabo noskaņojumu, vairo prieku un stiprina veselību. Tieši tāpēc ir svarīgi par fizisko aktivitāti neaizmirst arī gaidību laikā! Māmiņu Kluba Vecāku skola topošās māmiņas aicina uz grūtnieču vingrošanu kopā ar treneri Gitu Rebeku. Ar mūsu foršo treneri tiksimies arī Grūtnieču dienā, kur Gita Rebeka dalīsies ar praktiskiem padomiem, kāpēc un kā topošajai māmiņai vingrot laikā, kad tiek gaidīts mazulītis.

14.05-14.45 Arī zīdainītim ir stāja

Runājot par stāju, visbiežāk iedomājamies par bērniem jau skolas vecumā vai pirmsskolēniem, taču retāk tiek runāts par zīdaiņu stāju. Jā, stājas jautājumam un kustībām uzmanība jāpievērš jau no pašām pirmajām dzīves dienām. Kam pievērst uzmanību, kā rūpēties par zīdainīša stāju, 15. decembrī dalīsies Māmiņu Kluba Vecāku skolas fizioterapeite Kristīne Asonova.

14.50-15.30 Dzemdību fizioloģija

Ja gaidi pirmo bērniņu, noteikti ir daudz neatbildētu jautājumu ne tikai par pašu grūtniecības laiku, bet arī par dzemdību norisi, tāpēc 8. decembrī tiksimies ar vecmāti Brigitu Grīnbaumu, lai gūtu atbildes uz jautājumiem par dzemdību fizioloģiju.

15.35-16.15 Topošās māmiņas imunitātes stiprināšana

Kad laiks aiz loga kļūst aizvien drēgnāks un nepatīkamāks, vairāk aizdomājamies par to, kā stiprināt savu imunitāti. Jo sevišķi būtiski tas laikā, kad esi bērniņa gaidībās, lai pasargātu gan savu, gan mazuļa veselību. Kas topošās māmiņas imunitātei šajai laikā nāks par labu, Grūtnieču dienā stāstīs ginekoloģe Karlīna Elksne, daloties arī ar praktiskiem padomiem, kādus medikamentus topošā māmiņas drīkst lietot gaidību laikā situācijās, kad, piemēram, piemeklējusi saaukstēšanās.

16.20-17.00 Pēcdzemdību depresija jaunajai māmiņai

Traģiskais notikums ar māmiņu Annu un viņas mazo meitiņu satricinājis sabiedrību, aktualizējot jautājumu par pēcdzemdību depresiju. Diemžēl, visbiežāk par šo tēmu tiek runāts vien tad, kad noticis kāda traģisks notikums, jo nereti jaunās māmiņas baidās meklēt palīdzību vai arī nezina, kur to saņemt, kā arī tuvinieki nepievērš vajadzīgo vērību sievietes veselībai, visu uzmanību koncentrējot tikai uz jaundzimušo. Grūtnieču dienā tiksimies ar klīnisko psiholoģi, kognitīvi biheiviorālo terapeiti Diānu Zandi, lai runātu, kā atpazīt pēcdzemdību depresiju un kā rīkoties tās gadījumā.

17.05-17.45 Kā pasargāt jaundzimušo no saaukstēšanās

Ziemas periods ir tik viltīgs, jo dažādi vīrusi un saaukstēšanās pat mums, pieaugušajiem, šajā laikā piezogas nemanot. Tāpēc saprotamas ir jauno vecāku raizes par to, kā no saaukstēšanās pasargāt jaundzimušo, kura imūnsistēma ir vēl ļoti trausla. Lai zinātu, kā šādos gadījumos rīkoties, kad mazo bēbīti tomēr piemeklējuši viltīgie ziemas vīrusi, Grūtnieču dienā tiksimies ar ģimenes ārsti Jekaterinu Āboliņu, kura dalīsies ar praktiskiem padomiem, kā palīdzēt mazulītim ātrāk atgūt veselību.

PIETEIKTIES GRŪTNIEČU DIENAI

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 15. decembrī

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.