Grūtnieču dienā 26. janvārī - 9 vērtīgas lekcijas un dāvanas visām dalībniecēm!

Grūtnieču dienā 26. janvārī - 9 vērtīgas lekcijas un dāvanas visām dalībniecēm!

21. Jan 20:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jaunajā gadā Māmiņu Kluba Vecāku skola turpina būt atbalsts topošajiem un jaunajiem vecākiem, organizējot dažādas lekcijas, praktiskas nodarbības un tikšanās ar jomas labākajiem speciālistiem, lai sniegtu atbildes uz vecāku jautājumiem par bērniņa ieņemšanu, veselīgu grūtniecību, dzemdībām, kā arī pirmajām dienām ar mazuli un viņa attīstību turpmākajā perodā.

26. janvārī topošās māmiņas aicinām uz Lielo Grūtnieču dienu, kas tiešsaistes formātā sniegs iespēju noklausīties 9 noderīgas lekcijas un gūt daudz vērtīgas informācijas par grūtniecību, dzemdībām un bērniņa veselību.

Protams, kā gan bez dāvanām! Ikviena Grūtnieču dienas dalībniece tiks pie lieliskām dāvanām no mūsu atbalstītājiem, tāpēc reģistrējoties neaizmirti komentāros norādīt sev tuvāko Omniva pakomātu.

REĢISTRĒJIES ŠEIT

Piedevām, vēl 10 dienas pēc Grūtnieču dienas tev būs pieejams visu lekciju ieraksts, lai noklausītos tās sev ērtākajā laikā.

26. janvāra Grūtnieču dienas programma:

10.45  Cilmes šūnu reālais pielietojums Latvijas pacientiem

Lai gan par cilmes šūnu iespējām pēdējos gados tiek runāts aizvien vairāk, kā arī aizvien lielāks skaits topošo vecāku izvēlas tās saglabāt dzemdību laikā, tomēr joprojām ir daudzi neatbildēti jautājumi. Viens no tiem – kādas ir cilmes šūnu pielietojuma iespējas pacientiem Latvijā? Vai cilmes šūnu izmantošana ir pieejama arī dzīvojot Latvijā, vai arī šādas iespējas ir tikai tiem, kuri dzīvo ārvalstīs? Šo jautājumu Grūtnieču dienā aktualizēs ķirurģe, Cilmes šūnu bankas medicīniskā konsultante Inese Bolmane.

11.00 Starpenes plīsumu profilakse

Grūtniecības laikā topošā māmiņa regulāri apmeklē ārstu, veic dažādas analīzes un nepieciešamos veselības izmeklējumus, tāpat arī tiek veltīta liela vērība rūpēm par ādu, lai izvairītos no strijām. Tomēr, domājot par dzemdībām, der atcerēties arī par starpenes plīsumu profilaksi. Ko darīt, lai dzemdībās izvairītos no plīsumiem? To Grūtnieču dienā vaicāsim vecmātei Brigitai Grīnbaumai, kura dalīsies ar praktiskiem padomiem.

11.50 Vitamīnu lietošana grūtniecības laikā. Par un Pret

Vai grūtniecības laikā topošajai māmiņai vitamīni jāuzņem papildus? Šis ir jautājums, par kuru domas mēdz dalīties. Kamēr vieni uzskata, ka grūtniecei, rūpējoties par savu un mazulīša veselību, obligāti būtu papildus jāuzņem dažādi vitamīni, citiem ir pretējs viedoklis. Lai skaidrotu, kādi ir “par” un “pret” vitamīnu lietošanai grūtniecības laikā, 26. janvārī tiksimies ar ginekoloģi Oksanu Babulu.

12.35 Relaksācijas metodes grūtniecības laikā un gatavojoties dzemdībām

Kura no mums gan nav izsapņojusi savu ideālo grūtniecību! Pilnīga harmonija, miers, prieks par puncī augošo bērniņu… tomēr zinām, ka reālajā dzīvē viss mēdz būt citādāk – ikdienas skrējienā gadās pa kādam kreņķim, kaut kas nenotiek pēc plāna. Ko darīt? Grūtnieču dienā tiksimies ar diplomētu masieri, jogas pasniedzēju Lieni Bogdanovu kura dalīsies ar relaksācijas metodēm, kas tev lieliski noderēs gan grūtniecības laikā, gan arī gatavojoties dzemdībām.

13.20 Kādus ratus un autokrēsliņu izvēlēties?

Izvēlēties savam mazulītim autokrēsliņu un ratus var būt sarežģīts uzdevums, jo svarīgi pievērst uzmanību tik daudziem faktoriem. Kas jauns šobrīd autokrēsliņu un ratu pasaulē, kā izvēlēties savam bērniņam ne tikai ērtu un skaistu, bet arī drošu autokrēsliņu un ratus, to uzzināsi Grūtnieču dienā.

14.05 Tev nav jābūt perfektai mammai!

Būt perfektai grūtniecei. Piedzīvot perfektas, dabīgas dzemdības un būt perfektai māmiņai, kura nekad nav nogurusi, vienmēr zina atbildes uz visiem jautājumiem un sagaida visus viesus, kuri vēlas apraudzīt jaundzimušo, ar gardu mielastu un plašu smaidu. Tā patiesi izklausās pēc zinātniskās fantastikas! Nē, tev nav jābūt perfektai mammai! Tu vari būt nogurusi, tev nav jāgatavo restorāna cienīgas maltītes un jāklāj gads, kad negaidīti piesakās viesi! Kāpēc vēlme būt perfektai iet roku rokā ar stresu un kāpēc tev nav jājūtas vainīgai par to, ka neesi perfekta mamma? Par šo jautājumu Grūtnieču dienā runās psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, supervizore un lektore Diāna Zande.

14.50 Dzemdības ūdenī un citas metodes, kā  vieglāk piedzemdēt

Dzemdības ūdenī ir iemantojušas lielu popularitāti grūtnieču vidū. Ūdens sievietei palīdz dzemdību laikā vieglāk atslābināties un mazina sāpju sajūtu, kā arī ieguvējs no tām ir bērniņš, kuram ūdens bijusi ierasta vide visus iepriekšējos deviņus mēnešus. Kādas vēl ir priekšrocības dzemdībām ūdenī un kādas ir citas metodes, kas var ļaut piedzīvot vieglākas dzemdības? Ar praktiskiem ieteikumiem Grūtnieču dienā dalīsies vecmāte Inese Valdmane.

15.35 Kā pastāvēt par savām interesēm dzemdību laikā?

Tuvojoties noteiktajam dzemdību datumam, sieviete aizvien vairāk sāk aizdomāties par to, kādas būs dzemdības. Aizvien biežāk topošās māmiņas arī raksta savu dzemdību plānu, aprakstot, kādas vēlētos savas dzemdības. Tomēr atklāts paliek jautājums, ko sieviete drīkst un var prasīt no dzemdību personāla? Un, galu galā, kā pastāvēt par savām interesēm brīdī, kad pasaulē nāk mazulītis? Šo jautājumu Grūtnieču dienā aktualizēs vecmāte Agnese Lemeševska.

16.20 Jaundzimušā higiēnas ABC

Aizejot uz veikalu, kur ir tik plašs bērnu preču klāsts, patiesi var apjukt. Tas attiecināms arī uz bērnu ķermeņa kopšanas līdzekļu piedāvājumu. Kas no tā visa jaundzimušajam patiesi ir nepieciešams un bez kā var iztikt? Kā rūpēties par bēbīša higiēnu? Šos jautājumus Grūtnieču dienā uzdosim sertificētai bērnu māsai Elitai Svareniecei.

17.05 Jaundzimušā attīstība un pirmās rotaļlietas pirmajos dzīves mēnešos

Tikko pasaulē nākušais mazulītis vēl ir tik mazs un neaizsargāts, taču katra nākamā dzīves diena ir jauns solis mazulīša attīstībā. Kā noris jaundzimušā attīstība? Vai mazulītim pirmajos dzīves mēnešos vajag rotaļlietas un, ja tās nepieciešamas, tad kādām dot priekšroku? Atbildes uz šiem jautājumiem Grūtnieču dienā 26. janvārī sniegs fizioterapeite, topošā E. Pikleres pedagoģe Klaudija Hēla.

REĢISTRĒJIES ŠEIT

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 26. janvārī

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.