Grūtniecības laiks - sakam nē labam izskatam un skaistumkopšanai?

Grūtniecības laiks - sakam nē labam izskatam un skaistumkopšanai?

04. Apr 2017, 09:43 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Katrai sievietei gaidības ir ļoti skaists un īpašs laiks. Tas ir laiks, kad sakopot domas, izdarīt, iespējams, kādu sen kārotu darbiņu vai uzsāktu ko jaunu.
Mēs, daiļais dzimums, esam pieradušas labi izskatīties un vienmēr parūpēties par savu izskatu. Bet vai nav tā, ka gaidību laikā par to aizmirstam?
Ir sievietes, kuras toksikozes dēļ nejūtās labi un tad pat nav vēlmes nekam, bet ir sievietes, kuras vienkārši aizmirst par sevi parūpēties. Kādēļ? Vai tiešām ir jāstaigā tikai treniņbiksēs un visvecākajā džemperī? Manuprāt, tieši otrādi! Ir jāatrod kāda skaista kleita, lai izceltu savu skaisto puncīti.
Frizierim un manikīram ardievas?
Nē! "Uzfrišini sevi"! Un tas jau nav tikai tādēļ. Mums sievietēm tā ir relaksācija un atpūta. Tev jau nav jābūt skaistai priekš citiem, bet gan priekš sevis!

Un kā bija tev? Pastāsti! Uzpucēji sevi vairāk nekā pirms grūtniecības? Vai varbūt toksikozes dēļ tev tas nebija iespējams, vai tieši otrādi?

Cik superīgi! 😀
Man pēdējā grūtniecības mēnesī arī bija grūti, bija liels puncis un tad arī atļāvos tik legingos un kreklos 😃 bet tā pat bija skaisti!

05. Apr 2017, 08:38

Man rit otrās grūtniecības pēdējās dienas - es izskatos pēc spoka - staigāju tikai savos vienos legingos un 2 vai 3 krekliņos. Visu otrās grūtniecības laiku gan cītīgi pucējos (tā vienkārši gribējās un - sava veida likteņa ironija ir tā, ka man pieder grūtnieču apģērbu veikals - līdz ar to problēmas ar drēbēm man nav. Bet ar visu to nevarētu teikt, ka pēdējo mēnesi es ļoti gribētu pucēties, kaut arī skapis lūst no pārpilnības (lai gan tagad 3 maisus ar drēbēm jau aizdevu savai draudzenei, kura ir 3.mēnesī). Es jūtos reāli nogurusi no grūtniecības jau 😀 Atskaitot šito pēdējo mēnesi, kad man nekas negribas - es gāju gan pie friziera gan manikira, gan vaksācijām un sejas kopšanu - vairāk kā vēl, kad nebiju gaidībās. Es pucējos sev par prieku - jūtos arī ērti augstos papēžos. Esmu iegādājusies arī dzemdību halātu speciāli - elastīgās trikotāžas, melnu, gaumīgu, kuru var atsiet un bebi uzlikt uz punci uzreiz pēc dzemdībām, kā arī halātiņi un naktskrekli pēcdzemdību dienām, ta, lai skaisti. PROTAMS, tas viss nav dzīvē pats svarīgākais, nebūt ne - galvenais, lai mazulis vesels un mamma vesela. Un katrai mammai savs - savā pēdējā mēnesī, kad veltu tikai vienus savus legingus un pāris grūtnieču topus ar nav ne vainas, es daudz guļu un man varētu "draudēt ar nazi", lai es eju pucēties - nedarītu tik un tā. 😃

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 05. Apr 2017, 08:08 Pelis

Neapvainojies, tas noteikti nebija domāts ar ļaunu! 😀
Paldies, ka padalījies savā pieredzē. Lai jauka diena! 😀

Pelis Pelis 04. Apr 2017, 21:07 anile2014

Paldies, ka visas esat tik gudras un vienmēr visu zināt labāk!
Žēl, ka vispirms nepakonsultējos ar jums ☹

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 04. Apr 2017, 20:31 Pelis

Pareizi šeit anile2014 raksta - ir jāizvērtē, ko grūtniecības laikā var darīt un ko nē. Man bija grūti uz nuguras nogulēt, tādēļ man, kad taisīja uzacu korakciju to vairs nedarīja guļot, bet gan sēdus, jo pati meistarīte uzreiz saprata, ka ir grūtnieces, kurām it nemaz nav viegli uz muguras gulēt 😀

Pelis Pelis 04. Apr 2017, 19:48

Grūtniecības laikā matus krāsoju 2x un griezu arī 2x. Taču otrajā friziera apmeklējumā nu jau 3. trimestrī, gandrīz noģību no bezgaisa.
Ir dienas kad nelietoju kosmētiku, ir dienas kad lietoju, tas pārsvarā, ja dodos kaut kur tālāk par veikalu. Bet vispār slinkums krāsoties.
Vēlējos sakopties uz fotosesijām un pirms dzemdībām-tikko pieaudzēju skropstas un sakopu uzacis, arī mokas 2,5 h ilgumā, jo sāpēja mugura guļot uz kušetes. Nezinu, vai mocīties ir vērts...

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 04. Apr 2017, 16:17 Krišča2

Es vienu brīdi arī grūtniecības laikā izskatījos pēc "pelēkās peles", jo nevarēju pierast pie tādām aprisēm, bet tad es saņēmos un uzpucējos, un tad arī jutos daudz daudz labāk 😀

Nu re, katram sava pieredze, bet labi, ka padalies! Mēs esam dažādas un katrai grūtniecība ir citādāka. 😀

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 04. Apr 2017, 16:11 apalk

Re cik skaisti! Paldies, tu iedvesmo! Ja ir iespēja, tad sevi ir jālutina! 😀

04. Apr 2017, 15:37

Es grūtniecības laikā pārtraucu lietot visu kosmētiku (retu reizi lietoju lūpu balzamu). Ap otrā trimestra sākumu smērēju puncim eļļiņu (kas, manuprāt, bija bezjēdzīgi). Biju lasījusi, ka kosmētikas lietošana var traucēt vīrišķo hormonu attīstībai.
Cik taisnība, nezinu, bet arī pirms grūtniecības lietoju tikai kopjošo kosmētiku.
Pie frizieres gan biju. Ielausījos paziņā, kas teica, ka pēc dzemdībām tam laiks īsti neatradīsies.
Reizi 3 nedēļās gāju uz vaksāciju. Tā vieta tomēr bija jāsakopj, lai bērniņš var skaisti ierasties. 😀
Es sapirku jaunu garderobi. Tagad gan divas pilnas kastes. Nezinu, kur likt. Bet, gaidot bērniņu, nevēlējos staigāt kaut kādos lielos kreklos vai tunikās uz legingos. Manuprāt, gaidību laiks ir jābauda, nevis jāknapinās vienos legingos un divās tunikās.
Arī tagad, zīdot mazuli, esmu sagādājusi teju jaunu garderobi (vēl gan vajadzētu pāris kleitas un krekliņus).
Plānoju barot līdz aptuveni 2 gadiem. Uzskatu, ka, lai arī neesmu nekāda modele, varu justies un izskatīties skaisti un labi.
Kāpēc tad mēs pucējam savus bērbus, bet pašas sevi atstājam novārtā? Bērniem vajag priecīgas mammas!

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 04. Apr 2017, 15:16 zacc

Citai mammai manikīrs un frizieris ir savs relakss - nekas nosodāms.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 04. Apr 2017, 13:57

Pēdējās divas grūtniecības pirmās 16 nedēļas staigāju "zaļu" seju toksikozes dēļ un bija grūti saņemties, lai pucētos,jo vienīgais,ko gribējās, bija gulēt!

zacc zacc 04. Apr 2017, 13:21

Manikīrs - relaksācija un atpūta? Man tas šķiet vnk atsēdēts laiks, ko labprātāk tērētu kam interesantākam. Sorry, tas nav uzbrauciens tām, kam vienmēr salona manikīrs, man tikai ir iebildumi pret tā pasludināšanu par teju obligātu.
Matus krāsot arī vnk negribu. Jau sen, pirms grūtniecībām. Man tāpat skaisti. Gari, vienkārši uzturams griezums. Reizi pusgadā galus apgriezt tikai vajag.
Tīri, apgriezti vai apvīlēti nagi, neost un valkāt tīru - ar to cilvēkam pietiek. ja gribas vairāk, darām un izbaudām, bet bez moralizēšanas.
Man patika grūtnieču kleitas.

mamma88 mamma88 04. Apr 2017, 11:02

Pucējos kā parasti...vienīgi ar visu to neizskatījoss tik labi, jo manā gdījumā grūtniecība skaistumu nedaudz atņēma. Bija vienu periodu pumpas,kaut problemātiska āda man nav, tad vēl pampums, kurpes nederāja.

Es nekad neesmu aizrāvusies ar kosmētiku un grūtniecības laikā to arī nedarīju. Tik, cik skropstu tušu.
Bet arī legingos var skaisti izskatīties 😀

Bet pa māju gan staigāju mājas tērpā!

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 04. Apr 2017, 10:25 DĪVA27

Man sākumā arī negribējās pucēties, bet pēc tam no mājas neizgāju nesapucējusies.

DĪVA27 DĪVA27 04. Apr 2017, 10:03

šobrīd gaidu un nemaz negribu pucēties, nē gribētu, bet liekas ka viss izskatās tizli, esmu resna un nekas vairs neder, pampums un bālums manām visur, pat caur tonālo krēmu...jaunas drēbes nevar spēt pirkt, turklāt pēc dzemdībām tās būs par lielu un izmetīšu, tāpēc pa māju uzstīvēju bezizmēra legingus, kādu platāku un nomazgātu maiku, protams, uz darbu jau tā nevar😃
Un zinu, ka pēc tam nožēlošu, ka sevi nelutināju, ka bildes netaisīju, ka nepucējos....tā jau ir bijis 2 iepriekšējās grūtniecības😃