Grūtniecība ārpus Latvijas

Grūtniecība ārpus Latvijas

08. Jan 2019, 00:18 dulch23 dulch23

Sveikas mīļās mammas un topošās māmiņas.

Vēlos padalīties savā pieredzē par bērniņa gaidību laiku ārpus LV.

Kā jau visas esat pamanījušas, tik daudz informācijas par Latvijas dzemdību namiem un aprūpi un veikaliem un tā varētu vēl turpināt...

Gribu mazliet paplašināt diapazonu un pastātīt mazliet par savu pieredzi gaidot meitiņu(1.5) un jau otro bērniņu dēliņu(30. gr. Nedēļa) Vācijā precīzāk Berlīnē,jo katrā Bezirksamt(reģionā mazliet atšķiras aprūpe utt)

Es uz Berlīni pārvācos 2014.gada vasarā,respektīvi iesākās 5. gads. Šo gadu laikā esmu iepazinusi Berlīni,darba jomā,izklaižu jomā, kā arī Dzemdību aprūpes jomā.

Teikšu godīgi,nav man bijusi pieredze LV ar bērniņa iznēsāšanu un  dzemdībām. Toties šeit esmu vienu dzemdējusi un gaidu otro. Abiem ir maza gadu starpība 1.7 :D,no kā mazliet baidos,jo sāksies jauns dzīves posms un tas noteikti būs vēl interesantāks.

Tātad lūk,par Gaidībām Vācijā... cik sevi atceros vienmēr esmu sevi uzskatījusi par karjeristi un nekad nespēju iedomāties;m,kā ir būt māmiņai. Bet šeku reku, mazliet pamainījās mans dzīves gājums. Pieteicās Grūtniecība... bet es nenobijos.. respektīvi bija jānokārto visas nepieciešamās formalitātes,jo kā hau ziniet Vāvije ir ļoti birokrātiska valsts.

1.Tātad pirmām kārtām bija jāsameklē ginekologs,kurš vadīs dzemdības(šeit iesaka atrast arī papildus vecmāti,tā ja nu ginekologs nevar, lai būtu vēl kāda persòna kura vada grūtniecību(kad atvaļinājums viņam utt.)es šo opciju neizmantoju.

2.Vecmātes ir kvalificētas uz akupunktūru terapiju,kā arī pirms dzemdību kursiem jaunajām māmiņām un tētiem,kā arī vingrošanu un jogu,tostarp pasniedz krūtsbrošanas kursus,tāpēc ir labi, ja vecmāte ir,ja nu tomēr māmiņai nepieciešama informācija vai cita veida palīdzìba.(šo visu atmaksā mūsu veselības apdrošināšana)

3.Slimnīcu uz dzemdībām mēs piesakam 33. grūtniecības nedēļā,mēs zvanam uz sev izvēlēto dzemdību namu un piesakam vizīti,kuras laikā tiek apspriesta informācija par sievietes veselības stāvokli un grūtniecību,kā arī citas ārstiem interesējošas lietas piemēram (iepriekšējās dzemdības ja tādas ir bijušas utt.)

4. Vācijā ir 2 iestādes, kur Sieviete var dzemdēt

1. Slimnīca

2. Dzemdību māja

3.Mājdzemdības

Par atšķirībām pastāstīšu nākamajā stāstā.

Vadīta grūtniecība- kā parasti šeit ir 3 USG apskates grūtniecības laikā,ja ir problēmas protams ārsts skata vairāk.

Kā arī pirmais screenings (Daunasindroma atpazīšana) un otrais lielas screenings(kur pārbauda bērniņa attīstību, rociņas,kājiņas,sirsniņu, smadzenītes,nervu caurulītes un protams vai nav sejas deformāciju(zaķs lūpa).

Manā gadījumā 1.screenings bija par velti,jo ārsts sūta nosūtījumu pie cita speciālista,tur ir tā atšķirība-ir ginekologi, kuri paši veic šo USG un ir kuri nosūta..

Aptuvenas izmaksas Berlīnē  ir 120 eiro,dēļ summas bieži vien daudzas sievietes atsakās taisīt šo screeningu.. Mans ārsts teica ka screeningam jābūt par velti,bet ir kur sievietes vēl maksā..

 Par pirmo grūtniecību nevaru sūdzēties,pašsajūta bija laba, bet ēdu tikai gurķus,miltveidīgus produktus un ūdeni..  Principā grūtniecības aprūpe bija laba.

Arī dzemdību namā visas māsiņas neatkarīgi no lielās slodzes izturējās iejūtīgi un laipni.

Meitiņa piedzima ļoti ātri un protams mēs vecāki bijām laimīgi sagaidīt savu mazulīti.

Ja ir jautājumi droši uzdodiet. Ir tik daudz par ko stāstīt,ka vienā postā tas nav iespējams.

#gaidībulaiks #dzemdības #berlīne #vācija