Dekreta naudina

06. May 2017, 23:20 DianaGreidane DianaGreidane

Sveikas maminas!

Velos paprasit vai kadai ta ir bijis un ka tad isti ir.

Man meitina bus pec menesa, pusotra, bet delinam divi gadi bus julija beigas. Runa par dekreta naudinas aprekinu. Nu man sanaca lidz dekretam no berna kopsanas atvalinajuma divi menesi un arsts teica, lai eju uz slimibas lapu uzreiz. Aizgaju, viss ok. Slimibas lapas naudina tika aprekinata no ta pasa laika posma, no kura delinam, bet tagad atnaca aprekins dekreta naudinai un biju izbrinita. Aprekinats no cita laika, jo no slimibas lapas pirmas ( 10 dienam) darbs ir iemaksajis nodoklus. Valsts ir panemusi jaunu gadu, tatad 11 menesi pa 0 un viena menesi tur bisku pari 30€,lidz ar to naudina 5x mazaka neka gaidiju. 

Zvaniju uz VSAA, vini solija tur kko skatities un atbildet tad man, bet labu laiku jau atpakal. Vnk visur kur intresejos un vaicaju ari pasa agentura, man teica, ka pec likuma nebus ne par santimu mazak ka bralim, bet tgd bisku nesaprotu vairs. Runa jau nav par mazu summu un liekas naudinas nav, kad runa ir par berninu.

Vai ir kada mamma ar lidzigu situaciju? Varetu padalities pieredze ka tad isti ir. Paldies.

DianaGreidane DianaGreidane 07. May 2017, 23:00 princesemince

Nu ta jau es sapratu no darbinieces, bet tgd nekas nav isti skaidrs. Arī tā man no Rīgas teica tā vadītāja. Cerams, ka drīz būs skaidrība.

princesemince princesemince 07. May 2017, 18:26 zacc

Vai tad vairs neatkāpjas konkrētos mēnešus pabalsta aprēķinā? Jo iepriekš varēja miera vējos vismaz 2 mēnešus strādāt, bet otro dekrēta naudu rēķināja gandrīz pēc tā paša perioda, kurš bija pirmajam?

zacc zacc 07. May 2017, 13:06

jā, maternitātes pabalstu saņemsi diemžēl atbilstoši tam laikam, kuru paguvi pastrādāt - proti, iemaksāt kkādus sociālos nodokļus. Man paziņa pastrādāja 2 ned starp bērniem, arī zaudēja maternitātes pabalstu (nu, ne zaudēja, bet dabūja ļoti mazu). Bet vecāku pabalstu gan saņemsi veco - viņai taisīja 2 aprēķinus (gan uz to 2 ned pamata, gan pēc vecā), maksā lielāko, un tā ir pēc likuma, ja dzimst, kamēr iepriekšējam nav vēl 2 gadi.

princesemince princesemince 07. May 2017, 10:02

Iesaku gaidīt atbildi no VSAA, vai arī fiziski pašai sazināties ar inspektoru, kurš veicis aprēķinus (parasti norādīts aprēķinā, kuru VSAA nosūta klientam).