Cik daudz ārsts var izteikties par pacientes mīļoto?

Cik daudz ārsts var izteikties par pacientes mīļoto?

10. Apr 2014, 14:37 Saulite21 Saulite21

Sveikas, esošās un topošās māmiņas!

Ārsti ir tie, kas mūs ārstē, ja mūsu bērni saslimst, bet grūtniecēm ir, gribas teikt, īpašais ārsts, ar kuru ir jāsadraudzējas, kuram ir jāuzticas un pie kura mēs ejam katru mēnesi, lai uzzinātu, kā mūsu mazulītim sokas - tas ir ārsts ginekologs vai vecmāte.

Šodien gāju pie savas vecmātes, ginekoloģes. Par veselību sūdzību, par laimi, nav, nav tik traki, kā biju domājusi, pirms braucu pie ārstes, par ko ļoti priecājos. Daktere mani apskatīja un izrakstīja zālītes, un deva norādījumus, kurus jāpilda.

Bet ne par to stāts šoreiz. Vēlētos dzirdēt jūsu viedokli: cik tālu pēc jūsu domām, ārsts drīkst līst pacienta dzīvē? Cik daudz piezīmes par pacientes dzīves biedru ārsts drīkst izteikt? Šo jautājumu uzdevu sev, dodoties uz mikriņu, lai brauktu mājās pie dēliņa.

Šādu jautājumu uzdodu, jo jau kuro reizi šīs grūtniecības laikā daktere izsakās, varētu teikt, aizskaroši. Pirmajā reizē daktere pavaicāja - Kāpēc esmu atnākusi tieši pie viņas, nevis tuvāk savām mājām? Uz ko es atbildēju, ka par savas puses ārstiem neesmu dzirdējusi labas atsauksmes, kas, manuprāt, ir svarīgi. Un mans vīrs arī kategoriski pateica - nekādā gadījumā šeit pie ārstiem neiet. Un tad daktere pateica, ka viņa manā pusē ir strādājusi, ārsti esot labi, un lai vīrs sākumā izmācās par ārstu, nostrādā kārtīgu stāžu un tad lai spriež, cik labi ārsti ir te.

Nākamajā reizē bija tā, ka man vaicāja, kur dzemdēšu. Atbildēju, ka RdzN. Vaicāja - Kāpēc. Teicu, ka tāpēc, ka pirmās dzemdības bija tur, un tāpēc, ka vīrs citur tā kā neļauj dzemdēt, uz ko viņa atbildēja: vai tad vīrs pieņems dzemdības?

Un šodien bija tā, ka dakterei pateicu, ka vīrs neļauj ēst daudz mārrutkus un sinepes. Un tad viņa man pateica, lai neklausos viņā un ēdu, ja ir tāda vēlme, jo mans vīrs nav dakteris. Pie tam, atvainojās, ka tā saka.

Ārste nav slikta, varu teikt, ka ļoti laba. Izvēlējos viņu, jo nezināju, ko citu izvēlēties un man steidzīgi vajadzēja ārstu. Netiku pie savas ginekoloģes, kur biju ar dēliņu uzskaitā, jo viņa bija atvaļinājumā. Un prom neeju, jo varbūt mazliet ir bail, un nezinu, kā pateikt, ka eju pie citas. Bet vēl ir tas, ka negribu iet prom, gribas izturēt līdz galam. Un kā ārste viņa mani apmierina. Tik tas, ka nav patīkami, ka viņa, ja tā varētu teikt, nomelno manu vīru, un aizskar manu ticību viņam.

Parunāsim par to!

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 14:36 dzada_2012

Es grutniecibas laika esmu parak kaprize,pasai reizem tracina...

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 13:24 dzada_2012

Man 23.

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 13:18 alexy

Dzemdesu dzemdibu nama,jo tur ir ari mana pirma pieredze un nav slkmta,bet tiesi otradi.

Vispar par so temu rakstiju tik ta intereses pec.
Visu saprotams nelausu viram izdomat sava vieta,lidz sim ar taka nelauju,jo censos izdomat ka man ir labak.Un pagaidam esmu loti lielas pardomas pa vienu lietu,ko virs velas,lai es daru ta,bet es to negribu darit,labi ka lidz tam vel ir laiks,un vel tada neliela parlieciba ka man nebus tas jadara.

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 12:59 maija

Es jau neapvainojos,jo protams ka bus gan man apmierinosi komentari,gan neapmierinosi. Nevar jau visi teikt tikai labu.
Un ja visi teiktu tikai labu,tad man rastos jautajums-vai jus pasas domajat,vai tikai norakstat viena no otras. (Sory ka ta uzrakstiju,ja nu kads apvainojas).

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 12:56 maija

Nu protams ka visur ir gan labas,gan sliktas atsauksmes. Precizak pat butu teikt ka es atlavu vinam noteikt kur dzemdet,jo tiesam nezinaju kur,pie neta tiku reti un vairak dzirdeju par RdzN.Nevis stradiniem vai citam iestadem. Un man pasai tagad ta padomajot skiet ja man prasitu.: Kur dzemdesi,-atbilde bus Rdzn,jo tur ir nosaukums Dzemdibu Nams.

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 12:50

Varetu but ari mana vaina,jo esmu parak atklata,parak daudz runaju. Man vienmer ir paticis teikt taisnibu nevis melot un kautko izdomat.

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 12:45 alexy

Nezinaju ka savadak pateikt ko daktere dara,tapec izteicu list musu dzive.

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 12:42 alexy

Neesmu viram vaicajusi iemeslus kapec nelauj citur dzemdet,jo ka jau rakstiju ieprieksejos komentaros-neesmu ridzeniece,dzivoju seit tikai 4gadus,vel joprojam jutos Riga ka turiste.Nezinu vietas kur ir labak kur ne.
A vienreiz atbildeja gan-jo Stradinos izturoties ka pret dzivniekien ne cilveku.

Un jaatzist-mans virs ir agresivs cilveks,biezi uzstaj uz savu. Un aizstav mani,nu pirma grutnieciba man trollejbusa soferis aizvera durvis kad nebiju kartigi iekapusi,bet pa punci netrapija,jo kautka refleks nostradaja ka vederu jauzmana. Vins gribeja iet lamties,bet es teicu ka nevajag,jo puncim netrapija. Un es jutos labi.

aab aab 10. Apr 2014, 12:20 Saulite21

man šķiet, ka vīrs mazliet saasināti visu uztver, jo uztraucas, un Tev arī hormoni dara savu. ar vēsu prātu skatoties, liekas, ka abas puses satraucas un ārstes vārdus uztver mazliet asāk nekā tie ir domāti. piekrītu tai, kura teica, ka, ja Tu saki ārstei, ka Ne un, ka Vīrs tā un šitā. vīrs nevar būt stāvoklī un viņam arī nebūs jādzemdē. domāju, ka pašai daudz par šo ir jādomā. ārste iespējams gribēja vērst Tavu uzmanību uz to, ka vīrs varbūt pārāk kategoriski norāda, ko darīt vai nedarīt.

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 12:17 Māmiņu klubs

Loti pateicos,jo rakstu ar telefonu un nav man garumzimju. Un tekstu parejie ar labak sapratis,jo izsakos biezi nesaprotami. Paldies!

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 12:15 helliite

Vira censos ieklausities,jo mums ir 16gadu starpiba un domaju ka vinam pieredze lielaka neka mana. Varbut uzskats mulkigs.

Māmiņu klubs Māmiņu klubs 10. Apr 2014, 12:12

Tā kā šī tēma ir visai aktuāla, Māmiņu Kluba portāla redakcija atļāvās rakstu rediģēt, lietojot garumzīmes.

Ceram, ka visām gaidību laiks ir un būs pozitīvs! 🌷

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 12:12 helliite

Patiesiba ne,bet pavaicaju ka ir ar tiem asiem edieniem,vina pateica,ja tas uzlabo tavu labsajutu,tad ed.
Dakterei teicu-varbut virs ietekmejas no mammas,jo vinam mamma bernu slimnica kungenieku nodala strada. Un ar pateicu ka man bij problemas ar vederu,tapec nelauj.

helliite helliite 10. Apr 2014, 12:09 Saulite21

ja man ko neļautu ēst, grūtneicības laikā, tad pieceltos kaut naktī un ietu ēst 😃😃😃

Bet protams,Tavs vīriņš par Jums abiem rūpējas 😉

Redzi- te tu izklāsti vairāk sīkumus, saistītus ar tām sinepēm 😃 bet vai ārstei ar to visu pateici?

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 12:09 inese33

Reizem man pasai skiet: ak dievs ar ko sapinos,bet mils ir un milesu vienmer. Un tiesam priece ka nav vienalga kas ar mani notiek.

helliite helliite 10. Apr 2014, 12:07 Saulite21

nu, zini kā, citreiz , ja man kaut kas liekas, ka asi atbildēts, vai ka nu -kā tā vispār drīkst?? 😃
Tad es mēģinu iztēloties situāciju no malas- vai,ja to man stāstītu kāda draudzene, un tad padomātu- vai tiešām mana reakcija ir bijusi pareiza un vai viss ir tik traki kā šķitis 😀

Visādā ziņā- ja daktere ir pieredzējusi, tad viņai noteikti ir daudz vairāk zināšanu par Tavu vīru! Tāpat, tavam vīram varbūt ir kāda pieredze, ko Tava ārste nezin..

Principā, galvenais,lai viņa Tevi apmierina kā ārste, kas seko līdzi visai tavai grūtneicībai un iesaka,ko vislabāk darīt.
Ja tomēr līdz galam kaut kas nepatīk- Čabulei bija ļoti labi ieteikumi, ko teikt,ja tomēr maini dakteri..

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 12:06 helliite

Bet prasas tas sinepes un marrutki,pedejo reiz man vins teica ka sauks atros,lai ved izskalot😃,pateicu,lai atslabst,tas ir tikai uz laiku ne jau diendiena un ne jau tonnam edu. Reizem pasai skiet ka vins parspile,bet man prieks ka vinam rup un uzmana mani. Nevis ta :ai ed es eju tv paluret.

Saulite21 Saulite21 10. Apr 2014, 12:03 u

Es biju domajusi ne ta sadraudzeties,bet jajut ta drosibas sajutai,ka vina tiesam uzmana-nevis pasaka analizes labas te tev dzelzits japadzer un nakama vizite ir tad un tad.

inese33 inese33 10. Apr 2014, 12:03

Izlasot, pirmā reakcija,nedod Dievs tādu despotu par vīru😃

čabule čabule 10. Apr 2014, 12:02 u

Es gan nedaudz nepiekrītu. Vajag atrast profesionālu ārstu ar kuru ir laba saskaņa, ne jau tādu, kurš ir superīgs profesionālis, bet komunikācijas nekādas. Te jau nav runa par "čomošanos " un tējas dzeršanu, bet par grūtnieces labsajūtu. Negribētu katru mēnesi iet pie ārsta un saskarties ar negatīvām emocijām. Es meklētu profesionāli, kas izraisa vēlmi doties vizītēs pie viņa.
Mana ginekoloģe bija 'ļoti jauka un tā satraucās par katru sīkumiņu, ka likās, ka gaida savu mazbērnu, nevis svešas sievietes bērnu. Viņa pēc dzemdību vizītē arī pateica- man bja prieks ar Jums sadarboties, jo vienmēr patīkami uzraudzīt grūtniecību sievietēm, kas patiešām grib bērniņu, nevis tikai samierinās ar to, ka tas būs.

1 2