Atsauksmes par dzemdībām Rēzeknes slimnīcā

Atsauksmes par dzemdībām Rēzeknes slimnīcā

22. Nov 2018, 00:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdību vietas izvēle ir atbildīgs uzdevums, jo mūsu izvēlētajā vietā mazulis pirmo reizi ieraudzīs dienasgaismu, no šejienes sāksies viņa turpmākais ceļš dzīvē.

Lai topošajiem vecākiem atvieglotu izvēles procesu, Māmiņu Klubs sadarbībā ar Huggies® Elite Soft uzsāk jaunu projektu - Latvijas dzemdību vietu novērtējuma publicēšanu, iekļaujot tajā vecāku atsauksmes par dzemdību vietas personālu, nodaļas iekārtojumu, pieejamo pēcdzemdību aprūpi, kā arī jauno māmiņu atsauksmes, kas, domājams, palīdzēs izvēlēties par labu vienai vai otrai dzemdību vietai.

Rēzeknes slimnīcas Dzemdību nodaļa

Rēzeknes slimnīca ir reģionālā daudzprofilu neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstniecības iestāde, kura sniedz neatliekamo, stacionāro, ambulatoro medicīnisko palīdzību un ārstēšanu dienas stacionārā. Medicīnas iestāde savā darbībā virzīta arī uz intensīvu, sarežģītu slimību ārstēšanu, apkalpojot ne tikai Rēzeknes pilsētas un novada, bet arī blakus esošo novadu iedzīvotājus.

Rēzeknes slimnīcā fizioloģiskās dzemdības pieņem ginekologs un dzemdību speciālists, vecmāte, kā arī tiek veiktas ķeizargrieziena operācijas. Svarīgi, ka Rēzeknes slimnīcas dzemdību speciālisti ļoti rūpīgi izvērtē ķeizargriezienu nepieciešamību, un, ja sievietes un mazulīša veselības stāvoklis atļauj, atbalsta fizioloģiskas dzemdības.

Rēzeknes slimnīca jaunajām māmiņām un interesentiem piedāvā iespēju iepazīt Dzemdību un ginekoloģijas nodaļu klātienē, apskatot renovēto nodaļu un mājīgās palātas, pieejamo aprīkojumu, funkcionālo un mūsdienīgo dzemdību zāli.

SLIMNĪCAS PIEDĀVĀTO DZEMDĪBU PAKALPOJUMU IZCENOJUMI PIEEJAMI ŠEIT

Slimnīcas adrese: 18. novembra iela 41, Rēzekne

Nodaļas tālrunis: 64603355

Jauno vecāku atsauksmes par dzemdībām Rēzeknes slimnīcas Dzemdību nodaļā

Aptaujāto vecāku sniegtais vidējais novērtējums 

Kā uzturēšanos Rēzeknes slimnīcā dzemdību laikā novērtē jaunās māmiņas?

Ēdināšana: 

  • Mammai pēc dzemdībām jābūt diētai, bet mums deva ēdienu, no kura bērnam sākas kolikas.
  • Ēdināšana gan ļoti pieklibo, jo pēc dzemdībām ir vēlme pēc kaut kā stiprinoša, lai sniegtu enerģiju. 

Personāls/ speciālisti: 

  • Patīkama mājīga atmosfēra, labs uzmanīgs personāls.
  • Individuāla pieeja un rūpīga attieksme pret dzemdētāju un mazuli. Ir pievērsta uzmanība tam, lai dzemdības būtu dabīgas un nesasteigtas, ļaujot dzemdētājai pašai pēc savām izjūtām un varēšanām piedzemdēt.
  • Patika pozitīvā atmosfēra, kādā pasaulē nāca mana meitiņa. Arī pati aprūpe, gan pirms, gan pēc dzemdībām bija lieliska. Liels paldies ārstiem, vecmātei un visam personālam.
  • Lasot internetā bija ļoti sliktas atsauksmes par Rēzeknes slimnīcas dzemdību nodaļu, bet man ļoti paveicās, esmu apmierināta! Gan pirmsdzemdību, gan pēcdzemdību aprūpe bija laba! Turklāt, es nemaksāja ne dakteriem, ne vecmātei un arī privātu palātu neizvēlējos! Īpaši paldies māsiņām, kas laipni atbildēja uz maniem jautājumiem, palīdzēja un parādīja, kā kopt zīdaini (mans pirmais bērniņš).
  • Personāls laipns un atsaucīgs.
  • Abas meitiņas dzima Rēzeknes slimnīcā. Abas reizes personāla aprūpe un attieksme bija super, sākot no sanitārītes un beidzot ar bērnu dakteri. Visu stāstīja, rādīja. Bērnu dakterīte iedeva pat savu telefona numuru, lai varu viņai piezvanīt, ja rodas jautājumi jau mājās.
  • Personālam joprojām ir PSRS domāšana... visiem dod Noshpu! Un pēc dzemdībām man iedūra miega zāles...kaut gan es neprasīju to darīt! Rēzeknes personāls neko neprasīja! Darīja tā, lai bērnam būtu ērtāk... nevis man!
  • Patika personāla profesionalitāte.
  • Ļoti atsaucīgs un izpalīdzīgs personāls un ārsti. Atbildēja uz jebkuru uzdoto jautājumu un daudz ko stāstīja un rādīja, lai labāk saprastu ko un kā darīt. Vienmēr smaidīgs personāls. Esmu ļoti apmierināta, ka dzemdēju Rēzeknes slimnīcā- nu jau otro mazuli.
  • Nepatika, ka mazuli pat neuzlika virsū, uzreiz aiznesa, ka tik atrāk pabeigt darbu.
  • Dzemdības steidzināja, lai viss notiek ātrāk. Netiek veicinātas ģimenes dzemdības, jo tēvu aizrādīja prom.

Dzemdību nodaļas stāvoklis / iekārtojums: 

  • Brīnišķīgas pēcdzemdību istabas, jūties kā mājās.
  • Nepatika dzemdību telpa, jo es dzemdēju vienlaikus ar citu sievieti, kuras dēļ bija grūti koncentrēties, klausoties viņas kliedzienus.

Pēcdzemdību aprūpe: 

  • Nepieteikami daudz informācijas par jaundzimušā aprūpi un niansēm, kam jāpievērš uzmanība bērna aprūpē.
  • Viss bija labi, it īpaši māsiņas palīdzēja saprast, ko darīt ar mazo kamolīti.
  • Dzemdības bija standarta, viss noritēja labi, varēja būt iejūtīgāks personāls, bet pēcdzemdību periodā atveda uz palātu, atdeva bērnu un aizgāja. Manuprāt, taču var parādīt, kā viņu saģērbt, pabarot. Pēc pirmajām dzemdībām tas noderētu. Vēlāk personāls nāca un jautāja, vai viss kārtībā, un kā iet ar ēšanu, bet, manuprāt, svarīgi ir uzreiz personālam visu pastāstīt un parādīt.
  • Vienīgais, kas mani mulsināja- jo zemāk kvalificēts amats, jo stingrāka pārliecība, ka mazulis noteikti jāpiebaro ar maisījumu. Visu cieņu dakteriem un brīnišķīgajai neonatoloģei Vasiļevskai par to, ka iedrošināja zīdīt pašai un neklausīties muļķības.
  • Bija viena rupja medmāsa, pārējais viss patika.
  • Pēcaprūpē masiņām pat nebija laika palīdzēt ar mazuli, vienmēr atrunas bija, ka ļoti aizņemtas.

Dzemdību nodaļā pieejamie pakalpojumi: 

* Novērtējums veidots 5 baļļu sistēmā, kur 1 - ļoti neapmierināja, 5 - ļoti apmierināja. Aptaujā par dzemdībām piedalījās 3600 respondentes.

Lasi arī atsauksmes par dzemdībām: