Atsauksmes par dzemdībām Radību mājā "Harmonija"

Atsauksmes par dzemdībām Radību mājā "Harmonija"

15. Jan 2019, 00:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdību vietas izvēle ir atbildīgs uzdevums, jo mūsu izvēlētajā vietā mazulis pirmo reizi ieraudzīs dienasgaismu, no šejienes sāksies viņa turpmākais ceļš dzīvē.

Lai topošajiem vecākiem atvieglotu izvēles procesu, Māmiņu Klubs sadarbībā ar Huggies® Elite Soft uzsāk jaunu projektu - Latvijas dzemdību vietu novērtējuma publicēšanu, iekļaujot tajā vecāku atsauksmes par dzemdību vietas personālu, nodaļas iekārtojumu, pieejamo pēcdzemdību aprūpi, kā arī jauno māmiņu atsauksmes, kas, domājams, palīdzēs izvēlēties par labu vienai vai otrai dzemdību vietai.

Radību māja Harmonija

Radību māja Harmonija piedāvā dabīgas dzemdības un dzemdības ūdenī kopā ar pieredzējušiem sertificētiem dzemdību speciālistiem. Šīs vietas mērķis ir bērna radības iespējami dabiskā ceļā, vienlaikus nodrošinot visu nepieciešamo profesionālo aprīkojumu un gatavojoties tām rūpīgi, nesteidzīgā un intīmā mājas gaisotnē.

RADĪBU MĀJAS PIEDĀVĀTO PAKALPOJUMU IZCENOJUMS PIEEJAMS ŠEIT

Adrese: “Grāvmalas”, Krimuldas pagasts

Tālrunis: 29446911

Jauno vecāku atsauksmes par dzemdībām Radību mājā Harmonija

Aptaujāto vecāku sniegtais vidējais novērtējums 

Kā uzturēšanos Radību mājā Harmonija dzemdību laikā novērtē jaunās māmiņas?

  • Tikai un vienīgi vislabākās atsauksmes! Atmosfēra, miers, harmonijā. Vecmātes gādīgās rokas un drošības sajūta.
  • Nekad nebiju domājusi, ka dzemdēšu nevis slimnīcā, jo tā sākotnēji likās drošākā vieta, bet gan radību mājā Harmonija, kur valdīja miers, nav apkārt slimnīcas gaisotnes, cilvēki baltos vai citas krāsas halātiņos, neviens tevi nesteidzina, ļauj notik savā ritmā, bet tajā pašā laikā uzmana un veic apskates. Es varēju būt droša arī par tehnisko nodrošinājumu, jo pirms tam biju ar māju iepazinusies un ar vecmāti arī. Tāpat arī vecmāte Aija Mikova ļoti profesionāla un atbalstoša. Kā arī bērnam visu ārstu apskate nodrošināta un analīžu paņemšana arī.
  • Individuāla pieeja un rūpīga attieksme pret dzemdētāju un mazuli. Ir pievērsta uzmanība tam, lai dzemdības būtu dabīgas un nesasteigtas, ļaujot dzemdētājai pašai pēc savām izjūtām un varēšanām piedzemdēt. Brīnišķīgas pēcdzemdību istabas, jūties kā mājās.
  • Patika tas, ka iestāde piedāvā dzemdības ūdenī, kā arī iespēju uzreiz pēc dzemdībām doties mājās, ja vien mamma un mazulis jūtas labi.
  • Protams, vecmāte Aija ir eņģelis, viņas darbs ir nenovērtējams. Ticība man, ka es to spēšu, bija tas, kas mani pārliecināja, ka es to varu, paldies viņai. Mēs ar vīru un kopā sagaidīto pelīti tur palikām atpūsties četras dienas, istaba plaša, virtuve kā mājās, pirmos ciemiņus raudzībās patīkami sagaidīt. Silts un saulains. Un vēl, tur ir lieliska vanna, pat izdevās pagulēt tajā.
  • Varēja būt tuvāk kafejnīca, jo pirmajā dienā pēc dzemdībām nu galīgi nebija luste pašiem gatavot, bet viss pārējais bija perfekti.
  • Man patika, ka ļāva pašai izdzīvot savas dzemdības nevis izdzemdināja, stimulējot vai lamājot, kā bija iepriekšējās reizēs citos dzemdību namos.
  • Ļoti nepatīk slimnīcas, tāpēc priecājos, ka Harmonijā bija māju sajūta un miers.
  • Ideāla vieta, kur laist pasaulē bērniņu. Viss mani apmierināja.
  • Attieksme (vecmātes) - ideāla, 100% veltīta tikai Tev! Te mīl savu svētīgo darbu. Gaisotne - tāds miers kā mājās.
  • Aijas klātbūtne tieši vajadzīgajā devā.
  • Par ēdināšanu bija jādomā pašiem, viss cits bija izcili!
  • Ļoti patika māju sajūta, individuāla aprūpe un atmosfēra. Trūka tomēr drošības sajūta no medicīniskās puses.
  • Vecmāte bija loti profesionāla, bija blakus, bet netraucēja. Harmonijā bija tik kluss un mierīgs. Mēs ar vīru ļoti priecājāmies, ka izvēlējāmies bērniņu sagaidīt tur.

* Novērtējums veidots 5 baļļu sistēmā, kur 1 - ļoti neapmierināja, 5 - ļoti apmierināja. Aptaujā par dzemdībām iestādēm Latvijā piedalījās 3600 respondentes.

Lasi arī atsauksmes par dzemdībām: