Atsauksmes par dzemdībām Ogres rajona slimnīcā

Atsauksmes par dzemdībām Ogres rajona slimnīcā

27. Nov 2018, 00:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdību vietas izvēle ir atbildīgs uzdevums, jo mūsu izvēlētajā vietā mazulis pirmo reizi ieraudzīs dienasgaismu, no šejienes sāksies viņa turpmākais ceļš dzīvē.

Lai topošajiem vecākiem atvieglotu izvēles procesu, Māmiņu Klubs sadarbībā ar Huggies® Elite Soft uzsāk jaunu projektu - Latvijas dzemdību vietu novērtējuma publicēšanu, iekļaujot tajā vecāku atsauksmes par dzemdību vietas personālu, nodaļas iekārtojumu, pieejamo pēcdzemdību aprūpi, kā arī jauno māmiņu atsauksmes, kas, domājams, palīdzēs izvēlēties par labu vienai vai otrai dzemdību vietai.

Ogres rajona slimnīcas Dzemdību nodaļa

Ogres rajona slimnīcā Dzemdību un ginekoloģijas nodaļā jaunajām māmiņām sniedz daudzveidīgu ambulatoro un stacionāro medicīnisko palīdzību. Slimnīcā strādā profesionālu un zinošu speciālistu komanda, ko veido ginekologi – dzemdību speciālisti, vecmātes, neonatologi, bērnu māsiņas un māsu palīgi, kas dienu un nakti rūpējas par to, lai šajā nozīmīgajā laikā ikviena jaunā ģimene justos droši, mierīgi un pienācīgi aprūpēti.

Gan pēc sievietes vēlēšanās, gan pēc medicīniskām indikācijām iespējama epidurālā atsāpināšana dzemdību laikā.

Ķeizargrieziens pārsvarā tiek veikts pēc medicīniskām indikācijām, bet iespējams arī pēc sievietes vēlēšanās par maksu.

Pirmsdzemdību aprūpi nodrošina ginekologi – dzemdību speciālisti un ambulatorā vecmāte: tiek sniegtas konsultācijas un veikti nepieciešamie izmeklējumi, vecmāte sniedz konsultācijas grūtniecības saglabāšanas un grūtniecības patoloģiju gadījumos.

Fizioloģiskās dzemdības pieņem ginekologs – dzemdību speciālists un vecmāte, kā arī tiek veiktas ķeizargrieziena operācijas.

Pēcdzemdību aprūpē iesaistās ārsts neonatologs un bērnu māsas. Nepieciešamības gadījumā tiek piesaistīts arī fizioterapeits.

SLIMNĪCAS PIEDĀVĀTO DZEMDĪBU PAKALPOJUMU IZCENOJUMI PIEEJAMI ŠEIT

Slimnīcas adrese: Slimnīcas iela 2, Ogre

Nodaļas tālrunis: 27089903

Foto: Ogres Dzemdību Nodaļa

Jauno vecāku atsauksmes par dzemdībām Ogres rajona slimnīcas Dzemdību nodaļā

Aptaujāto vecāku sniegtais vidējais novērtējums 

Kā uzturēšanos Ogres rajona slimnīcā dzemdību laikā novērtē jaunās māmiņas?

Ēdināšana: 

  • Ēdināšana nebija īsti piemērota jaunajām māmiņām (kāpostu zupas utt).
  • Mēs maksājām par ģimenes palātu 50€ diennaktī, tā kā man bij grūtas dzemdības, vajadzēja palikt 6 dienas. Ēdināšana briesmīga un par tādu naudu vispār nekāda.. pat pēc skata izskatījās tie sautējumi pēc samazgām.. Par tādu naudu jau nu varēja dot kaut ko labāku un garšīgāku.. noteikti jāmaina pavārs.
  • Ēdināšana pilnīgi nepieņemama jaunajai māmiņai. Daudz ogļhidrātu, maz olbaltumvielu un tauku.
  • Viss, izņemot ēdināšanu, bija lieliski.

Personāls/ speciālisti: 

  • Speciālisti ļoti zinoši, atsaucīgi un pretimnākoši.
  • Svētku dienā sākumā vecmātei bija ne tā pozitīvākā attieksme.
  • Visus trīs bērnus dzemdēju Ogres dzemdību nodaļā, un esmu ļoti apmierināta ar personālu un speciālistiem, attieksme super - apčubinās tevi un visu izstāstīs, ko vajag un kas interesē.
  • Sirsnības pilna iestāde.
  • Burvīgs personāls. Vecmāte atceras gan vārdu, gan visu, ko esmu stāstījusi. Nebiju tikai sausais teksts no kartiņas. Ļoti saprotošas.
  • Ogres dzemdību nodaļā strādā ļoti zinoši, laipni un atsaucīgi ārsti, vecmātes un viss personāls. Ļoti apmierināti bijām! Māmiņas un mazuļa aprūpe ideāla.
  • Ļoti apbēdina, ka tautā vēl joprojām cilvēki, kas pēdējos gados Ogrē nav dzemdējuši, negatīvi atsaucas par šo dzemdību nodaļu, jo gan es, gan man pazīstamās jaunās māmiņas esam stāvā sajūsmā, cik forši bija Ogres dzemdību nodaļā.
  • Patika! Ar abiem puikām bija zinošas vecmātes un superīgi dakteri! Miers bija visu laiku. Atsaucīgi un patīkami. Nevienā brīdī nenožēloju, ka izvēlējos Ogri!
  • Patika, ka tika sekots līdzi manai pašsajūtai līdz bērniņš nāca pasaulē. Ik pa laikam kāds ienāca apraudzīt un tika piedāvāti visādi varianti, lai atvieglotu dzemdību sāpes. Ne reizi nesaskāros ar vienaldzību.
  • Biju patīkami pārsteigta par pretimnākošo un laipno personālu, jo biju dzirdējusi negatīvas atsauksmes un domāju, ka, lai arī kur es dzemdēšu, tā noteikti nebūs Ogre. Liktenis bija lēmis man tieši Ogri, un turpmāk varēju dalīties tikai ar pozitīvo. 
  • Patika viss, ātri reaģēja uz radušos problēmu. Profesionāli ārsti, ļoti apmierināja viss. Bija akūtais ķeizargrieziens, aprūpe pēc tam bija lieliska un profesionāla un pediatri vienkārši lieliski.
  • Ogres slimnīcā dzemdēju pirmo un pagaidām vienīgo bērniņu! "Dzemdēju" no trešdienas vakara līdz ceturtdienas 15:43, jo tikai tad, kad jau palēnām zaudēju samaņu, ārsti secināja, ka nevaru pati piedzemdēt un jāveic ķeizars! Anesteziologs mugurā dūra 6 reizes, jo nevarēja atrast pareizo "vietu"! Ķeizara laikā, kad izņēma meitiņu, viņai trāpīja ar skalpeli, un mums solīja, ka rēta paliks neredzama, bet šī rēta "rotā" meitiņas pieri vēl šodien! Un pēc izrakstīšanās no slimnīcas veiksmīgi noķēru asins infekciju.
  • Attieksme bij ideāla, jutāmies kā privātā klīnikā.
  • Ātra reakcija, ja no dabīgām dzemdībām jāpāriet uz ķeizargriezienu.

Dzemdību nodaļas stāvoklis / iekārtojums: 

  • Patika, ka nav konveijera efekts, arī dzemdību nodaļas palātas ļoti labi iekārtotas, satiekot savu mazo, varējām justies kā mājās. Tikai labākās atmiņas. Noteikti Ogres dzemdību nodaļu izvēlētos otrreiz.
  • Mīlīga un mierīga atmosfēra.
  • Nav pieejams internets.
  • Biju ar vīru apmetusies maksas palātā. Ļoti feini, savs Tv, mazulim šūpulītis, partinamā virsma, skapīši, izlietne, ērtas gultas gulēšanai. Pavadīju tur 5 dienas, dienā pa 3x tika mazgātas grīdas un iznesti atkritumi.
  • Jutos kā privātklīnikā, izremontēta palāta, plaša gulta. Nepatika lielais karstums istabiņā.
  • Telpas tik mājīgas, ka gribās atgriezties vēlreiz.
  • Vienigais mīnuss, ja ir vairākas dzemdētājas, tad nākas dalīt vienu zāli, kur ir divas dzemdību gultas. Bet man tā nebija. Visu dienu biju viena pati ar vīru. Dzemdības 20 stundas. Tā kā bija daudz laika visu izvērtēt.
  • Ļoti žēl, ka nav iespējas dzemdēt ūdenī, nav smieklu gāzes.
  • Bērniņš dzima priekšlaicīgi. Šajā situācijā būtu jauki, ja viss nepieciešamais būtu uz vietas, bet nācās pārbraukt uz Rīgu.
  • Nepatika tas, ka nav viesu telpas. Viesiem, kas nāca ciemos, bija jānāk uz palātu, bet neuzskatu, ka tas ir labākais zīdainim.

Pēcdzemdību aprūpe: 

  • Ļoti patika attieksme dzemdību laikā. Nepatika personāla attieksme pēc dzemdībām otrajā dienā. 
  • Ļoti patika tas, ka tad, kad mana meitiņa ieradās šajā pasaulē, un kad no dzemdību zāles tikām uz palātu, 22:00 man atnesa paēst, biju tik ļoti izbadējusies.

Dzemdību nodaļā pieejamie pakalpojumi: 

* Novērtējums veidots 5 baļļu sistēmā, kur 1 - ļoti neapmierināja, 5 - ļoti apmierināja. Aptaujā par dzemdībām piedalījās 3600 respondentes.

Lasi arī atsauksmes par dzemdībām:

Zveeriigaa Zveeriigaa 08. Jan 2019, 14:53

Kuuka, par EA es nerunāju par Tavu pieredzi, bet par rakstà un citur lasīto/ dzirdēto. Es rakstu savas domas. Tava pieredze ir 1pret 1000000

Zaiga77 Zaiga77 03. Dec 2018, 00:34

Pag, tad tas ir ok, ka slimnīcā nav uz vietas personāla, kas var veikt ķeizargriezienu? Un jagaida kamēr ierodas no gultas izrauts speciālists no mājām? Labi, ka varēja gaidīt. Reizēm operacija ir jāveic nekavējoties, nevar gaidīt stundu kamēr visi ierodas no mājām.

Rabarberkūka Rabarberkūka 29. Nov 2018, 19:36

Zveeriigaa, Pēc tava komentāra spriežot, ka esi stāvējusi klāt, kad dzemdēju.
Pateicīga esmu tiem speciālistiem un personālam, kas mūsu svarīgākajā dienā bija mums blakus.
Man anesteziologs mugurā adatu trāpīja ar 1. reizi, vīrs bija klāt, pēcāk atstāstīja, jo man tas viss bija "kā pa miglu".
Par dežūrējošo ķirurgu es piekrītu, derētu pārbaudīt viņa profesionalitāti, taču es uzskatu, ka tieši tajā situācijā labāk, ka cilvēks godīgi pasaka ka to nevar izdarīt, nevis tēlo pārāko profesionāli un salaiž visu grīstē.

Par to 100% pārliecību. Es uz slimnīcu arī ar tādu gāju. Arī vislabākajā slimnīcā var gadīties visādi Čē-pē.

Vika Rēze Vika Rēze 27. Nov 2018, 23:44

Papildinot- Juris Belēvičs kā tētis par katru pacienti- vienmēr kārtīgi visu pārbauda, katru niansi ņem vērā, visu, visu- apčubina, 100 reizes pārliecinās vai tiešām viss ir kārtībā.

Vika Rēze Vika Rēze 27. Nov 2018, 23:40

Man bija ķeizargrieziens, 27.12.2016.
Pirmo reizi piedzīvoju to, ka anestēzijai tiešām miljons reizes dūra adatas mugurkaulā, sīkas, smalkas un vienu īsto- pirmajā ķeizarā tikai viena šprice un viss(citā slimnīcā).
Atveseļošanās ātra, viss ātri sadzija, tās pašas dienas vakarā jau lēnām staigāju, lielākā daļa Dzemdību nodaļas personāla ir vissirsnīgākie medicīnas darbinieki kādus vien esmu sastapusi- īsti ārsti savā vietā.
Tagad atskatoties atpakaļ, varu teikt- ir ārsti, kas nemaz neuzklausa un pieņem tikai savu patiesību, nekaz neieskatās tālāk problēmā, man pēcāk radās problēmas, vēršoties nodaļā pie cita personāla, saņēmu neprofesionālu attieksmi pret savu veicamo darbu, pēc izrakstīšanās nācās meklēt palīdzību ārpus nodaļas pie speciālistiem, kas neatrodas Ogrē.
Bet kopumā- ļoti jaukas, sirsnīgas man ar meitiņu bija tās 4 dienas slimnīcā- vienmēr smaidīgā Gerdiņa, Jurim-cepure nost! Arī Bāliņa- Dzemdību nodaļas varoņi ar lielo burtu- vienmēr būšu viņiem pateicīga par visu, visu labo. <3

Zveeriigaa Zveeriigaa 27. Nov 2018, 17:28

Tavuprāt, tas ir OK, ka, dodoties dzemdēt uz slimnīcu, nevari būt 100%droša, vai ķirurgs uzņemsies veikt ķeizaru. Un tas, ka anesteziologs bakstās ar adatu gar mugurkaulu entās reizes??? Zinu vairākus gadījumus par šo!!!! Un tas ir pēdējā laikā, nevis pag.gadsimta stāsts.

Ja nav sarežģījumu un viss šķiet labi, var riskēt. Diemžēl, tiklīdz būs kāda novirze- un to nevar paredzēt, jācer, ka anesteziologs, ķirurgs būs spējīgs darīt savu darbu, kura dēļ viņam algu maksā!

Lasīju reiz labu viedokli- ja gribās ņemt EA, nevajag to darīt reģionālajās slimnīcās.

Rabarberkūka Rabarberkūka 27. Nov 2018, 13:19

* Par ēdināšanu es varu piekrist iepriekšminētajam, jo pusdienu piedāvājums īsti neatbilst jauno māmiņu nepieciešamajam uzturam. Arī mani pārsteidza kāpostu zupa pusdienās, izlēmu neriskēt un palikām neēduši. Par to cik viss garšīgs /negaršīgs īsti nav vērts diskutēt, jo tā ir gaumes lieta.
*Īpaši vēlos uzsvērt speciālistu un personāla profesionalitāti. Kad dzima mans dēliņš, bija nepieciešams akūts ķeizars. Situācija bija diezgan kritiska. Kad vecmāte zvanīja slimnīcas ķirurgam. Jaunais ķirurgs atteica un pateica ka to neuzņemas (un varbūt pat labi ka tā). Tā vietā pirms 6.00 tika zvanīts Dakterim Belevicam. Dakteris tikko no gultas izkāpis arī atbrauca veikt ķeizaru. 7.09 dēliņš bija piedzimis. Tas pats dakteris mūs arī visu dienu uzraudzīja. Es saprotu, ka viņam varbūt nebija izvēles un citas iespējas, bet pēc šī gadījuma skatos uz personāla un speciālistu darbu citām acīm. Tas nav vienkārši pienākums vai vienkārši darbs. Es apbrīnoju, jo tie cilvēki, par spīti nogurumam, u.c. blakus faktoriem aizvien spēj sniegt kvalitatīvu aprūpi un pozitīvismu slimnīcas pacientiem.
*Telpas man patika. Paši uzturējāmies Ģimenes palātā un gandrīz ne mirkli nebija sajūta, ka atrodies slimnīcā.