7 padomi, kas palīdzēs mazināt stresu grūtniecības laikā

7 padomi, kas palīdzēs mazināt stresu grūtniecības laikā

01. Jan 19:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neskatoties uz to, ka ārsti vienmēr piesaka topošajām māmiņām aizmirst par stresu, pateikt to ir daudz vieglāk nekā izdarīt. Grūtniecības laikā sievietes ir gatavas pārdzīvot un uztraukties par visu un visiem.

Lūk, 7 padomi, kā grūtniecības laikā pārstāt par visu nervozēt un stresot.

Apmeklē nodarbības topošajiem vecākiem

Grūtniecības laikā topošās māmiņas visvairāk biedē tieši neziņa un nenoteiktība par to, kā būs, kad bērniņš piedzims, kādas būs pašas dzemdības. Tāpēc, lai mazinātu savu uztraukumu par gatavošanos dzemdībām, pašu dzemdību procesu un dzīvi ar tikko dzimuši bērniņu, apmeklē topošajiem vecākiem paredzētās nodarbības, kur no speciālistiem varēsi saņemt atbildes uz visiem interesējošajiem jautājumiem. Nodarbības topošajiem vecākiem regulāri notiek arī Māmiņu Kluba Vecāku skolā, un Tev atliek vien izvēlēties sev ērtāko laiku.

Sarunājies ar bērniņu

Bērniņš, 9 mēnešus esot mammas puncī, dienu no dienas klausās savas māmiņas balsi, tāpēc savu māmiņu uzreiz pēc piedzimšanas sadzird un pazīst starp daudzām citām balsīm. Sarunas ar bērniņu vienlaikus arī nomierina, tāpēc stāsti mazulītim puncī par savām sajūtām, pārdomām, par to, cik ļoti viņu gaidāt nākam pasaulē.

Esi aktīva

Grūtniecēm paredzēta ūdens aerobika, joga, pilates, vingrošana vai vienkārši pastaigas palīdzēs atgaiņāt stresainās domas un vienlaikus arī stiprināt gan Tavu, gan mazulīša veselību. Tev atliek tikai izvēlēties sev tuvāko aktivitāti.

Saplāno paveicamo

Grūtniecības sākumā šķiet, ka priekšā esošie 9 mēneši ir kā vesela mūžība, bet jo īsāks brīdis palicis līdz jūsu satikšanās mirklim, jo mammu pārņem lielāks stress, jo ir vajadzība paveikt vēl 101 darbu. Tāpēc rīkojies gudri - atrodi mirkli, lai apsēstos un sarakstītu visus paveicamos darbus, sākot ar mazulīša pūriņa sagādāšanu un topošo vecāku nodarbību apmeklēšanu, beidzot ar to teātra izrādi, kuru vēl vēlies aiziet noskatīties kopā ar vīru līdz mazulīša piedzimšanai.

Nepakļaujies stresam un haosam, ka kaut ko nepagūsi - vienkārši saplāno paveicamos darbiņus.

Meklē atbalstu

Kas vislabāk spēj nomierināt nervus? Sarunas ar tuviem cilvēkiem, kuri uzklausa, ieklausās, atbalsta un vajadzības gadījumā sniedz padomu. Tā var būt Tava labākā draudzene vai nesen topošo māmiņu forumā satikta grūtniece, jo kurš gan vislabāk saprot grūtnieču uztraukumus kā cita sieviete, kura ir gaidībās.

Palutini sevi

Ir pēdējais laiks atcerēties, ka tad, ja māmiņa jūtas labi, arī mazulītis puncī jūtas burvīgi. Tāpēc atvēli laiku, lai sevi palutinātu. Tā var būt gan skaista blūze, gan kāda no topošo māmiņu lutināšanas procedūrām, jogas nodarbība, vai arī friziera apmeklējums, kuru Tu jau sen biji pelnījusi. Hm, kādai varbūt lutināšana saistās ar neierobežotu šokolādes daudzumu, kraukšķīgu cepumu paku... Mazliet var, bet ar našķiem labāk neaizraujies.

Velti laiku jauniem hobijiem

Izmanto dekrēta laiku, lai apgūtu jaunas zināšanas. Tie var būt gan dažādi kursi, kurus jau sen plānoji apmeklēt, bet nekad neatlika laika, gan arī pašmācības ceļā apgūti jauni hobiji. Šīs nodarbes Tevi novērsīs no smagām pārdomām, uztraukumiem un kreņķīgām domām.