3. USG

21. Apr 2015, 22:05 Katrina26 Katrina26

Sveikas, topošās un esošās māmiņas! 

Vēlos padalīties ar savām pārdomām, varbūt arī pieredzi un labprāt lasītu jūsu pieredzi šajā sakarā.

Man sākās 36. grūtniecības nedēļa. Šodien biju uz 3. usg. Pēc tās gan biju nedaudz vīlusies, bet galvenokārt sevī.

Sākšu jau ar to, ka šis izmeklējums ilga maksimums 10 min. Daktere nopietna skatījās ekrānā, ar mani principā nerunāja. Informēja tikai par to, ka bērniņš iekārtojies pareizi un dzemdībām atbilstoši - ar galviņu uz leju. Kā jau es visu laiku biju domājusi, nojautusi. Parādīja man uz vēdera, kur apmēram atrodas galviņa, kur mugura, kur dupsis un kur rokas un kājas. Paklausījos sirsniņu, kas sitās grūtniecībai atbilstoši 144 x/min.

Kas man pēc šī pasākuma sagādāja vilšanos. Pirmkārt jau tas, ka neredzēju savu bērniņu ekrānā. Daktere nepiedāvāja apskatīties un pati nepajautāju.

Iepriekšējās abās usg pārbaudēs es gan redzēju savu bērniņu ekrānā kustamies, gan saņēmu foto ar viņu.

Tagad sāku satraukties. Kāpēc tā? Vai bērniņam viss ir kārtībā? Vai viņš tur labi jūtās? Kā vispār izskatās? Un galvenais, kas mani satrauc, vai viņš man piedzims vesels, normāls?

Līdz ar to arī pie bērniņa foto netiku. Daktere neuztaisīja un es nepajautāju, jo nezināju, kurā brīdī tas bija jājautā.

Un pats beidzamais, kas man liek aizdomāties ir bērniņa dzimums. Jau laicīgi,  2. usg man daktere teica, ka man būs puika. Man jau arī bija šādas aizdomas pirms tam un visu laiku jau uzskatīju, ka man būs dēls. Bet pēdējā laikā ir gadījies dzirdēt dažādas pieredzes, kad man stāstīja, ka usg teica, ka būšot puika, bet piedzima meitene. Dzimums jau mani pārāk nesatrauc it kā. Vienkārši viss, kas manam mazulim jau sagādāts, ir kā reiz priekš puika. Un būtu liels pārsteigums, ja piedzimtu meitene. 

Sakiet, mīļās māmiņas/grūtnieces, vai jums ir bijis līdzīgi? Kā noritēja usg izmeklējumi? Vai tās ir radījušas satraukumus, vai tomēr tam nav pamata? Vai visas ir redzējušas savu bērniņu arī 3. usg? Vai tā bija ilga? Un kā ar dakteri?

piicka piicka 23. Apr 2015, 18:15

Man arī 3. USG bija īss (laika ziņā) un doka neko daudz vairs nestāstīja (pirmajās divās USG bija ļoti runīga). Saprotu, ka nav vairs nekā diži jauna, ko vēl stāstīt, tāpēc nestāsta. Tā 3. USG tikai tāda papildus kontrole, kā ķeksītis, ka viss vel joprojām ir ok (tāpēc daudzām to vairs nemaz nenozīmē). Un redzēt ekrānā šajā termiņā arī baigi vairs neko nevar, jo bērniņš ir tik liels, ka vienā veselumā vairs neietilpst.
Ar to gribēju teikt, ka nesatraucies - tieši šādas 3. USG ir daudzām - ātras un "klusas" 😉 Un tas nozīmē tikai to, ka viss ir kārtībā! 😀

Katrina26 Katrina26 22. Apr 2015, 10:40

Paldies par jaukajām atbildēm meitenes! Vismaz tagad zinu, ka nav pamata satraukties, kaut gan jāpiekrīt, ka uztraukums būs vienmēr un par visu. Tāds laikam mammām liktenis. 😀

kas_tas_tads kas_tas_tads 22. Apr 2015, 10:20

Jā, ap to laiku mazais ir tik liels, ka ekrānā grūti ko saprast, bet mums tomēr parādīja un bildi izdrukāja. Es gan gāju pat bišku vēlāk par 36.ned un daktere vispār brīnījās, kāpēc nāku, jo sonogrāfijā tas grūti ko redzēt, svarīgi mazā sirds tonīši. Arī dzimumu vislabāk noteikt tajās iepriekšējās sonogrāfijās ne pēdējā. Un tik un tā tas nav 100%, vienmēr var gadīties pārsteigums un sanākt meitiņa 😀 Neuztraucies, ar tavu bēbīti droši vien viss ir cislabākajā kārtībā.