Vai iepriekš jāpiesakās sev interesējošā dzemdību nodaļā? Piesakies uz Topošo Vecāku skolu!

Vai iepriekš jāpiesakās sev interesējošā dzemdību nodaļā? Piesakies uz Topošo Vecāku skolu!

15. Jan 2011, 16:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā tikt kārotajā dzemdību nodaļā? Vai vienīgā iespēja ir slēgt līgumu ar vecmāti un ārstu? Konsultē Rīgas Dzemdību nama vecmāte Baiba Zelka.

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!


3

Vecmāte Baiba Zelka

Ja cilvēks zina, ko viņš vēlas, tad, protams, ir jāaizbrauc un jāapskatās šī te nodaļa un jāuzzina, kādi ir noteikumi konkrētā iestādē, jo kā zināms, katrā iestādē tie ir savi – vai ir jāslēdz līgums ar iestādi vai ir iespēja noslēgt līgumu ar nodaļu, vai ir jāslēdz līgums ar konkrētu speciālistu, parasti vecmāti.

 

Rīgas Dzemdību namā trīs nodaļas ir tādas, ka, ja paprasās un ir brīvas vietas, var tikt arī tāpat, neko nesarunājot, 8.nodaļa ir komercnodaļa, kur ir jāslēdz līgums ar nodaļu. Pašreiz līgums ar 8.nodaļu maksā 70 Ls. Pārējās nodaļas atšķiras speciālistos un plus mīnus specifikā.

 

Kad sievietei ir sākušās dzemdības un viņa ir ieradusies uzņemšanā bez kādiem līgumiem, bet ir vēlme tikt kādā nodaļā, tad to uz vietas var pajautāt un ja ir brīva vieta, tad ir iespēja tikt arī izvēlētajā nodaļā. Ja uzņemšanā pasaka, ka nevar tikt, kur kārots, tad nosūtīts uz citu dzemdību nodaļu.

 

Ir iespēja arī iepriekš dabūt  rezolūciju mātes pasē, ka ir nosūtījums uz konkrētu nodaļu, bet arī tas ne vienmēr palīdz. Ja skatās statistiski, tad pat ar visu rezolūciju ir 50:50, jo priekšroka ir līgumdzemdībām un iespējams, ka nodaļa ir pilna, tāpēc tik un tā ir jāiet uz citu nodaļu.

 

Vienīgais stabilais apsvērums, ka tiksi tajā nodaļā, kurā vēlies, ir līgums ar vecmāti vai ārstu.

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!

Vairāk par Topošo Vecāku skolu lasi šeit!