Tēta grūtniecības sindroms

Tēta grūtniecības sindroms

26. Dec 2010, 12:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Varētu izklausīties smieklīgi, ka arī vīrietis, kura sieviete gaida bērniņu, izjūt atsevišķus grūtniecības simptomus, tomēr šāda sakarība ir novērota.

 

Loģiski domājot, nav nekāda pamatojuma, ka vīrieša ķermenis, kurā nenotiek nekādas hormonālās pārmaiņas, saistībā ar bērniņa iznēsāšanu, var izjust grūtniecēm raksturīgas neērtības.

 

Tomēr šādas sakarības ir dokumentētas visos laikos, un tagad pēc 10 nedēļu ilga pētījuma ir pierādīts, ka arī vīrieši var pārdzīvot „tēta grūtniecības sindromu”.

 

Šī sindroma ietvaros vīrietis var izjust svara pieaugumu vai ēdiena atkarību. Nepatīkamas izjūtas saistītas arī ar kuņģa-zarnu trakta darbību, kas īpaši pastiprinās grūtniecības pirmajā un trešajā trimestrī. Ir atsevišķi vīrieši, kuri izjūt arī kāju pietūkumu.

 

Pētījumos arī novērots, ka bioloģiskajam tēvam dzīvojot kopā ar sievieti, kura iznēsā viņa bērnu, novērotas hormonālās izmaiņas. Šis faktors attiecas tikai uz bērniņa tēti, citus vīriešus sievietes grūtniecība nekādi neiespaido.

 

Pētījuma veicējiem bija interesanti uzzināt, kādi vīrieši visbiežāk cieš no grūtniecības simptomiem. Lielākoties tie ir vīrieši, kuri grūtniecības laikā iepazīstas ar apjomīgu informāciju par grūtniecības procesu, par bērniņa vajadzībām un ir ļoti izpalīdzīgi, dažreiz pat pārāk, jo neīstajā vietā mēģina pielietot savas zināšanas.

 

Līdz ar to var novērot, ka vīrieši, kuri ļoti iesaistās bērniņa gaidīšanas procesā un jūt līdzi savām dzīvesbiedrēm visos svarīgākajos brīžos, ir pakļauti grūtniecības simptomiem. Tā ir kā sava veida hormonu sadale starp abiem vecākiem, tā teikt- dalīta bēda ir mazāka bēda.

 

AVOTS: www.nzherald.co.nz