Pesārijs, supozitorijs… Kas tie tādi?

Pesārijs, supozitorijs… Kas tie tādi?

03. Sep 2011, 11:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izrādās šie svešvārdi tās pašas sieviešu intīmās veselības ārstētājas svecītes vien ir. Vienkārši ārstniecisko produktu ražotājiem jāievēro jauni terminu lietošanas noteikumi.


Ja turpmāk uz ārstniecisko produktu kastītēm izlasi šos svešvārdus, zini – tās pašas svecītes vien tās ir. Tikai savā starpā tās atšķiras ar lietošanas instrukciju.

 

Pesārijs – paredzēts ievietošanai makstī. Supozitorijs – tūplī. Kurus no tiem lietot, skaidrs, ka ieteiks tavs ginekologs. Tomēr, pirms ķerties pie iepakojuma izpakošanas, noteikti izlasi lietošanas instrukciju.

 

Tā kā, aptaujājot ginekologus, viņi atzīst – visbiežākā sieviešu intīmās veselības slimība ir piena sēne (reti kurā ar to nav slimojusi!), tad arī aptiekās vieni no pieprasītākajiem ir pretsēņu medikamenti (konkrēti pret piena sēni). Tagad nosaukumā iekļautais salikums – vaginālie supuzitoriji tiek mainīts uz vaginālajiem pesārijiem.

 

Protams, šie svešvārdi ir mulsinoši un grūti izprotami. Tomēr mums Sieviešu Klubā šķita labāk būt informētām, ka notikusi tautā tik mīļi sauktās svecītes medicīniskā nosaukuma maiņa. Lai nākamreiz pērkot tik efektīvo preparātu, nosaukuma maiņa vairs nešķistu mulsinoša.

 

Sieviešu Kluba izvēle:


Vagisan vaginālie pesāriji. Tas ir pienskābi saturošs vaginālās terapijas līdzeklis, kuru lieto papildus terapijā, lai regulētu maksts pienskābes saturu viegli līdz vidēji izteiktu hronisku vai atkārtotu maksts gļotādas iekaisumu (bakteriāla vaginoze, nespecifisks kolpīts) gadījumos.

 

Sieviešu Kluba diskusijai:

Dalāmies pieredzē, ko jūs darāt, lai ar piena sēni neslimotu?

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 


28. Oct 2010, 10:07

Man bija ši "kaite" mazu brīdi grūtniecības sākumā. Neko īpašu nedarīju. Vien to, ko ieteica daktere - padzert vairāk kefīru un valkāt kleitas un svārkus, nevis bikses. Palīdzēja 😀

taschinka taschinka 28. Oct 2010, 06:42

Es jau 2 gadus ar to cīnos.Biju pat pie ginekologa,kurš uz vietas caur mikroskopu skatās svaigas analīzes.
Iemeslu minēja stress,bet būtībā stress kā tads man nav,bet kas to lai zin.teica dzert sarkanvīnu vienu glāzi dienā,bet es alkoholu nelietoju,jo pēc tā sāp galva.Kāpēc vīnu? Tādēļ,ka vīns uzlabo asinsriti.
Man ir tā,ka izlietoju izrakstītos preparātus,sēnīte uz kādu laiku pazūd,tad atkal atgriežas.Tagad ko pēdējo lietoju tas bija Polygonax tpu,tpu,tpu,bet pagaidām pazuda.
Bet ir viens iemesls,ko reti vai nekad nepiemin no kā arī rodas sēnīte,stipras m/r,ļoto stipras.
Ja ir nauda un var atļauties var aiziet uz Qvartus praksi Rīgā,tur uz tā mikroskopa apskatās un iemesls ir it kā skaidrs.Es pie viņiem biju 2 reizes un ļoti dārgi man tas izmaksāja.Vizite 20-30ls,10ls par mikroskopu,10 ls par Gunoforte krēmu ko uz vietas ievada,un jā,tas palīdzēja,bet uz laiku.
Tekšu tā,ka ja dzīvot Rīgā es turpinātu iet uz to Qvartus praksi,lai mani izārste,bet tā kā neesmu vietējā,tad pa dārgu braukāt.
Tur ir viena ginekoloģe,kas tieši par sēnīti specializējas.