Kā stabilizēt ciklu pirms bērniņa ieņemšanas?

Kā stabilizēt ciklu pirms bērniņa ieņemšanas?

17. Apr 2011, 22:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja cikls ir neregulārs un sieviete vēlas ieņemt bērniņu, jāsāk lietot vitamīni. Par vitamīnu lietošanu konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna.

 

Jautājums:

Man ir viens jautājums Jums. Es vēlos ieņemt bērniņu tādēļ sāku dzert "Prefemin" zāles, jo man ir ļoti neregulāras mēnešreizes, vienu mēnesi man ir 5. datumā, vienu mēnesi izkrīt un tad ir uz 20. datumu un vēlos lai viņas nostabilizētos. Bet, kad biju pie sava ginekologa man ieteica padzert "Pregnacere Conception", lai vieglāk palikt stāvoklī, ko arī nopirku un lietoju. Taču tagad sanāk, ka es šīs zāles lietoju, katru dienu abas tikai katras sava laikā. Vai tas nevar kā nelabvēlīgi ietekmēt manu veselību, un vai vispār tā drīkst darīt?

 

1

Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna:

Ar "Prefemin" tik tiešām iespējams stabilizēt menstruālo ciklu. "Pregnacare Conception" ir folskābi saturoši vitamīni - folskābes depo Jūsu organismā ir nepieciešams mazuļa nerva caurulītes pareizai izveidei, taču pati par sevi folskābe nepalielina grūtniecības iestāšanās iespēju. Pašlaik Jūsu prioritāte noteikti būtu ovulators, regulārs cikls, kas dotu iespēju grūtniecībai. Jūs varat lietot abus medikamentus kopā, tie Jūsu veselībai nekaitē. Lai veicas ar apņemšanos!

 

Uzdod savu jautājumu ginekologam arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!