Izmaiņas organismā notiek kā pēc grāmatas!

Izmaiņas organismā notiek kā pēc grāmatas!

24. Sep 2011, 15:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības kalendārs. 24. nedēļa.

 

Viss kā pēc grāmatas, pārlasot attīstības kalendāru saprotu visas izmaiņas manā organismā ir normālas.

 

Rit 24 nedēļa. Bērniņš šobrīd ir aptuveni 28-36 cm. garš. Ķermeņa daļas izveidojušās vienmērīgi- vienu brīdi puncis bija tā kā uz vienu pusi, viena puse lielāka nekā otra. Jau saprotu kā bēbis ir iekārtojies. Vakarpusē jau ir tāda sajūta, ka bēbis mani dzird un var jau ar viņu parunāties un padzīvoties. Pakutinot punci ir pēc brīža atbilde- iedunkā. Kustības ir izteiktas ja ir sagriezies ar rociņām un kājiņām uz punča ārpusi tad kustības ir ļoti izteiktas. Līdz pat 32. nedēļai mazulim esot pietiekami daudz vietas lai viņš varētu izkustēties kā vien vēlās pēc tam jau vieta paliek ierobežota. To dažkārt var just jo šķiet mans punčiemītnieks izmanto apzināti. =)

 

Pati jūtos labi, arī zāles ko lietoju priekš nieru iekaisuma ir izdzertas un palīdzējušas. Vēl tikai jānodod analīzes sirds mieram un vēl linsēklu dzēriena kūre profilaksei. Patīkama sajūta, ka viss savās vietās un var tikai augt =)) Lai gan par augšanu man ir nelielas bažas kad pirms pieciem gadiem dzima meitiņa Paula biju uzbarojusi sevi un viņu arī svēra 4,070kg tagad domājot labprātāk un vienkāršāk būtu „dabūt laukā” būtu vieglāku. Zinu, ka citām mammām arī ir bijuši lieli bērni un vēl smagāki, bet priekš manis Paula bija liela. Liekas grūtības atrast naktī ērtāko pozu traucē kvalitatīvam miegam tādēļ labprāt vēl pa dienu uz stundiņu vēlos iemigt.

 

Ja būtu iespēja izvēlēties priecātos par zem 4triem kilogramiem. Apetīte ir izaugusi lielāka gribās ko treknu mans pēdējais gardums ir upeņu ķīselis ar rīvmaizi putukrējumā =) lai gan ar vienu porciju nespēju apmierināt gribēšanu cenšos pie tā arī apstāties. Labprāt palutinu sevi ar augļiem kivi, banāni, granātāboli un pēdējā laikā mandarīni. Mandarīnu smarža liek ilgoties pēc Ziemassvētkiem, kas liek rosīties pa māju lai radītu svētku gaidīšanas sajūtu.

 

Garajās brīvdienās tikos ar mammu kas arī gaida otro bērniņu, ar līdzīgu grūtniecības laiku. Patīkami aprunāsies par saistošām lietām. Lielākoties salīdzinājām kā norit grūtniecība. Saprotot, ka mums abām ir līdzīgas vēlmes. =)

 

Esmu pārpildīta ar velmi darboties, tagad arī darbā esmu mazliet brīvāka un varēšu pievērsties garīgai izpausmei.=)

 

Lai jauks gaidīšanas laiks arī Jums!

LOGO