Iestājusies grūtniecība, izsargājoties ar spirāli

Iestājusies grūtniecība, izsargājoties ar spirāli

30. Oct 2011, 23:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecība var iestāties arī, lietojot kontracepcijas līdzekļus. Vai šādu grūtniecību ir iespējams saglabāt? Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna.

 

Jautājums:

 

Uzzināju, ka gaidu bērniņu ar spirāli. Spirāli vairs izņemt nevar. Auglītis un spirāle ir atsevišķi un it kā viens otram netraucē. Ārsta ieteikums ir - aborts, jo šīs grūtniecības ir ar augstiem spontānā aborta riskiem arī 20.nedēļā. Vai tiešām tas ir vienīgais risinājums?! Vēlos mazuli saglabāt.

 

 

1

 Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna:

 

Pēc Jūsu rakstītā nav saprotams, cik grūtniecības nedēļas Jums ir patlaban, taču jāsaka, ka spirāle pati par sevi nav iemesls grūtniecības pārtraukšanai. Grūtniecība, pat ja tā turpinās ar spirāli dzemdes dobumā, var norisināties absolūti normāli. Spirāles novietojumu var precizēt ar ultrasonogrāfijas palīdzību, kur var redzēt gan spirāles, gan augļa un placentas savstarpējo novietojumu. Tajā pašā laikā spirāle, atrodoties dzemdē, palielina risku gan spontānam abortam, gan arī infekcijas iekļūšanai dzemdes dobumā.

 

Ja spirāli izņem, ir augsts risks spontānam abortam tūlīt pēc procedūras. Tādēļ vislabāk šo jautājumu pārrunājiet vēlreiz ar savu ārstu, lai izsvērtu visus riska faktorus Jūsu gadījumam. Lai veicas pieņemt pareizo lēmumu!

 

Reģistrējies topošo māmiņu klubā šeit!


1