Durošas sāpes vēdera lejas daļā grūtniecības trešajā trimestrī

Durošas sāpes vēdera lejas daļā grūtniecības trešajā trimestrī

08. Dec 2011, 11:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģe Dace Matule skaidro iespējamos iemeslus durošām sāpēm grūtniecības trešajā trimestrī.

 

Jautājums:

 

Gribēju zināt, vai tas ir normāli, ka ir tādas durošas sāpes vēdera lejas daļā un mugurpusē? Man rit 33. grūtniecības nedēļa un jau dažas dienas ik pa laikam ieduras, ir tāda sajūta, ka raustās kāds nervs. Esmu sabijusies, jo pirmo bērniņu, kad gaidīju, man tā nebija. Vēl jautājums, cik nopietni ir, ja man ir rēzus negatīvs un vīram pozitīvs? Vai varētu būt, ka tās sāpes ir tieši no tā?

 

Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Dace Matule:

 

Sāpes noteikti nav no tā, ka Jums un vīram atšķiras rēzus asins grupas. Grūtniecībai progresējot un vēderam augot lielākam, veidojas izteikts izliekums uz priekšu muguras jostas daļā, tādēļ varētu būt šīs sāpes mugurā. Šādā gadījumā ieteicams nēsāt grūtnieču jostu, lai mazinātu slodzi mugurkaulam.

 

Tāpat, augot grūtniecībai un tuvojoties dzemdību laikam, plešas iegurņa kauli un iestiepjas saites, kas arī varētu dot šīs durošās sāpes vēdera lejas daļā. Jebkurā gadījumā ieteiktu konsultēties ar savu ārstu, lai izslēgtu kādus citus nopietnus iemeslus šīm sāpēm. Arī par rēzus grupām ieteiktu Jums izrunāt ar ārstu, pie kā esat uzskaitē, jo būtu vajadzīgs vairāk informācijas, lai kaut ko teiktu.

 

Vizīti pie dr. Daces Matules varat pieteikt pa tālruni 67201007

 

Uzdod savu jautājumu arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

 

 Reģistrējies topošo māmiņu klubam!